Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwderitd

Jaki kierunek?!!?!?!?!?1

Polecane posty

Gość iwderitd

Jaki najlepiej? 1. Pedagogika specjalna z logopedia 2. Opieka i terapia psychopedagogiczna 3. Edukacja doroslych i gerontologia 4. Promocja zdrowia z wspomaganiem rozwoju 5. Resocjalizacja

Gość karol wagina - kutasinski
wszystkie cholernie przyszłościowe .. z nadzieją na prace ...tyle że na kasie :D

Gość likikikiii
z tego wszystkiego najbardziej zainteresowalaby resocjalizacja

Gość iwderitd
Oczywiście, że są to kierunki przyszłościowe. Nie tylko kierunki techniczne mają przyszłość w Polsce, ale także humanistyczną. Poza tym jeżeli chodzi o prace nie trzeba pracować u kogoś, zawsze jest możliwość otworzenia własnej firmy.

Gość iwderitd
likikikiii czemu akurat resocjalizacja?

Gość iwderitd
podbijam

Gość ja teraz rosyjskiego
1 4 2 3 5

Gość likikikiii
nie wiem po ktorym jest najlepsza praca, choc wydaje mi sie, ze po tym. i ze wzgledow osobistych mialam duzo kontaktu z ludzmi, ktorym wg prawa resocjalizacja by sie przydala, wiec mialabym jakies podstawy :P

Gość iwderitd
ja teraz rosyjskiego dzieki za odp

Gość iwderitd
likikikiii - no niestety po resocjalizacji niezbyt... jest praca

Gość martusiaaa6547
ja skonczylam resocjalizacje i to zmarnowany czas.. 2 lata nie moglam nic znalezc.. poprawilam mature i teraz jestem na 3 roku farmacji. mysle ze to lepszy wybor.. moja siostra z kolei skonczyla pedagogike i pracuje w sklepie odziezowym:(.

Gość likikikiii
kurator sadowy np

Gość iwderitd
martusiaaa6547 - ale same studia z resocjalizacji są ciekawe, przyznaj :). Tak jak napisałam, trudno znaleźć właśnie po resocjalizacji. Trzeba mieć ''plecy'' w takich instytucjach, bo są już obstawione na kilka lat. Mi się podoba sam program resocjalizacji. Fajne przedmioty. A farmacja - to bardzo dobry kierunek, ale studia też jedne z trudniejszych. Dlatego tak się zastanawiam jak specjalność. Dość przyszłościowa jest promocja zdrowia z tego co czytałam...

Gość iwderitd
likikikiii - Owszem można być po resocjalizacji kuratorem sądowym. Jest kurator społeczny oraz zawodowy. Zawodowy - po zdaniu egzaminów, nawet nieźle zarabia. Jednak tak samo trudno się dostać, aby móc być kuratorem.

Idź najlepiej na ścisłe - majca, fiza etc, po nich tylko znajdziesz robote

Gość iwderitd
Kaitana - ale to mnie interesuje. Zawsze są studia podyplomowe, jakby co :) Ze ścisłych, technicznych to może: inżynieria środowiskowa/ biomedyczna

Gość iwderitd
:) wybierajcie!

Gość zmiana_myslenia
nie rozumiem tej dziwnej tendencji wybierania przyszłościowych profesji, zamiast rozprawiać o tym jakie są perspektywy zawodowe po ukończeniu jakiegoś kierunku studiów, warto może zamiast tego samemu rozkręcić biznes, a studia wybierać pod kątem zainteresowań. Każdy chciałby być pracownikiem a rządzić nie ma kto:P.

Gość iwderitd
:)

Gość iwderitd
Zgadzam się. Własny biznes - to jest fajna sprawa. Zresztą przecież i tak studia humanistyczne są dla całej reszty gorsze. Studia techniczne- to jest to... i tylko takie opinie są wyrażane. Studia techniczne - po nich na pewno znajdziesz prace. Tak naprawdę nie ma kierunku, który daje pewną pracę. Ważne, aby robić to co się lubi i sprawia nam satysfakcję.

Gość iwderitd
Zawsze jednak patrząc na własny biznes też trzeba wziąć pod uwagę co będzie w przyszłości miało po prostu ''wzięcie''