Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest płytko

Odbiór osobisty - ALLEGRO - Kobieta nie przyszła.

Polecane posty

Gość jest płytko

Jestem wkurzona :o O 17 miała przyjechać do mnie Pani, która wylicytowała na mojej aukcji pewien przedmiot. Do teraz jej nie ma. Nie napisała maila, nie zadzwoniła, aby uprzedzić, że może jej nie być. Specjalnie człowiek w domu siedzi i czeka i taka kurwa olewka.

Ja z tego powodu nie bawię się w odbiór osobisty. Kiedyś sprzedałam książkę, a kupujący dosłownie zażądał, że mam o określonej godzinie przyjechać z książką do jego domu (na drugim końcu miasta). Nieprzychodzenie i spóźnianie się to też plaga. Już wolę postać na poczcie.

Gość jest płytko
Ale kurcze, zaproponowałam kobiecie, że mogę podrzucić to do centrum jej miasta, a ta mi odpisała, że nie - ona sobie po to podjedzie :o I dlatego właśnie jestem wkurzona. Rozumiem, że każdemu może coś wyskoczyć itp. Ale od tego są maile i telefony :o

Gość jest płytko
normalnie ludzie nie szanują cudzego czasu :o

Gość jest płytko
ciekawe czy usprawiedliwi swoją nieobecność :o Co mam zrobić? umówić się ponownie? (nie bardzo mam szczerze mówiąc już na to ochotę) Wystawić komentarz?

Gość jest płytko
Czy może napisać, że w związku z jej nieobecnością proszę o wpłatę na konto? Bo była też opcja wysyłki.

Ja bym tak zrobiła. Ewentualnie odbiór na twoich zasadach, np. bierzesz przedmiot do pracy i piszesz maila, że w takich i takich godzinach jest do odbioru i podajesz adres. Albo piszesz, że będziesz w domu np. w piątek o 10.00 i ma się dostosować.

Gość jest płytko
I tak zrobię. Zaczekam jeszcze do jutra rana na wiadomość, bo w końcu wypadałoby się odezwać. Zobaczę co mi napisze (dlaczego jej nie było) i wtedy zadecyduję co z tym fantem zrobić. Teraz przynajmniej wiem, żeby darować sobie odbiory osobiste :p