Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hbgcrsew

jestem niepelnosprawna chce wyjechac-uda sie??

Polecane posty

Gość hbgcrsew

jestem niepelnosprawna ruchowo choruje na zzsk choroba sie poglebia, w polsce dostaje 540 zlotych renty i na dodatek nie mam szans na nowoczesne leki bo niestac mnie i mojej rodziny zygam tym krajem mysle ze juz wszedzie bedzie mi lepiej niz w tej bidzie ale ze wzgledu na niepelnpsprawnosc jak ja sobie poradze?? tzn jestem samodzielna, ale chodzi o takie rzeczy jak: szukanie mieszkania pracy-tylko niestety przy biurku;/ czy wogole marzyc o tym? mam 22 lata i chce normalnie zyc a nie wegetowac do smierci pracy nie moge znalezc w polsce mimo ze mam studia

Gość sama chcesz jechac?
Hmm, zalezy jaki jest stopien twojej niepelnosprawnosci, czy znasz jezyk kraju, do ktorego chcesz jechac, jakie masz wyksztalcenie, ile na poczatek bedziesz miala pieniedzy.

Gość Siri
A przecież są biura pracy dla niepełnosprawnych np.FUGA MUNDI ?

Gość Siri
Jesli masz kogos za granica to sie dobrze dowiedz jakie tam masz szanse...

Moja siostra jest niepelnosprawna. Od urodzenia cierpi na porazenie mozgowe, nie chodzi. Mieszka z mama i rodzenstwem w Anglii. Chodzi do college'u (jezdzi), dostala w ramach pomocy dla niepelnosprawnych wozek akumulatorowy wiec moze sobie jezdzic, mysli o studiach psychologicznych. Otrzymuje disability allowance, niepelnosprawni sa bardzo dobrze traktowani tutaj.

Gość kokabcza
Mayor ale twoja siostra ma inna sytuacje. Ona z tego co piszesz jest w sumie na utrzymaniu rodzicow. Ale sama, niepelnosprawna dziewczyna? Jak ma sobie dac rade w obcym kraju? Ja tego nie widze w kazdym razie.

Gość 1111111111111111111
Miałam identycznie jak autorka postu .Zalatwić wszystko dla niepełnosprawnych , jak się nie ma żadnego wsparcia , jest bardzo ciężko , bo tutaj jest trochę drożej.Dopiero potem poznalam mojego faceta i bylo mi latwiej.Jak chcesz mozesz zostawic tutaj swojego nieprawdziwego maila , to ja napewna ci odpisze( nie chę tu zostawiać prawdziwego maila) i dam wskazowki.abys nie zrobiła tych bledów co ja.tez jestem ruchowo niepełnosprawna

Gość do Mayor of London
sorry ze tak off-topic ale mam pytanie do Mayor of London: czy twoj synek mowi z brytyjskim akcentem? Mam dziecko w podobnym wieku (8 lat) i martwie sie jak i czy szybko opanuje jezyk po przyjezdzie do UK. ile czasu mu to zajmie?

Gość wszystkie dzieci
zaczynaja mowic z brytyjskim akcentem :O To chyba logiczne, sluchaja angielskiego w szkole, TV wiec jaki maja miec akcent?

Tak, moj synek mowi z brytyjskim akcentem, nawet po polsku mowi z brytyjskim. :D Do szkoly angielskiej zaczal chodzic od pierwszej klasy, a obecnie pojdzie od wrzesnia do czwartej. jestem szczesliwa, ze tak szybko opanowal, nauczyl sie. Ja sie balam tego wszystkiego bardziej niz on.

Gość do Mayor of London
a jak oceniasz poziom szkoly podstawowej w UK? mam wiele obaw..