Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupiśśś

kąpiel w basenie 11 mies dziecka-kiedy?

Polecane posty

Gość jupiśśś

kiedy mogę kąpać mojego 11 mies synka w basenie na podwórku? i czy muszę go jakoś specjalnie przygotować? nie wiem czy nie będzie mu zimno w takiej wodzie.

Gość takakaka co ma zlych tesciow!
nie przesadzaj, ja moją corke w tym samym wieku kąpie w jeziorze ma nawet koleczko takie dmuchane ze nozki tam wklada sie.... i sobie pluska;) a woda tam zimna:) a w basenie w brodziku itp to mozesz pewnie:) ale nasmaruj kremem z filtrem wysokim dla dzieci

Mój ma 7 mies. i pierwszą kąpiel za sobą. Parę dni temu jak było upalnie i bezwietrznie, nagrzałam mu wodę i pochlapał się jakieś 10 min. Nalej wody dzień wcześniej, niech słońce ją trochę nagrzeje.

Gość mamacóreczki
moja córa w tamtyk roku miała 10miesięcy i w basenie siedziała naga bez niczego basenik z wodąi oczywiście wsadziłam w ziemie parasol ogrodowy by slońce bezpośrednio na nią nie biło a jak wychodziła to zakładałam chustę na głowe smarowałam oczywiście kremem z filtrem

Gość jupiśśś
dziękuję za wypowiedzi, a od ilu stopni mniej więcej można już kąpać?

Gość olakolamola
hmm co prawda ja mam córeczkę 15 misięczną i siedzi całe dnie w basenie i nic jej nie ma w tamtym roku miała zaledwie 3.4 miesiące i również była w basenie oczywiście zemną nie zostawiłam jej samej ale dlługo bo po kilka godzin i równiez nic jej nie było a jak lato sie skończyło to dw razy w miesiącu jeżdziliśmy do aqa parku i choć była zima córa miała 8.9.10 miesięcy wychodizliśmy na dwór w aqa parku w basenie i nic jej nie było kocha wode teraz dzien bez basenu to jest masakra ;d

Gość mamacóreczki
od ilu stopni cieżko mi powiedzieć ja kjest ciepło sama czujesz zacznij jak jest naprawde ładnie a pżóniej nei będzie maleństwu nawet wiaterek przeszkadzał :) jak bedzie troszke chłodniej

Gość jupiśśś
jeszcze raz wielkie dzięki:)

Gość moja ma 3 miesiace
i byliśmy nad jeziorem i nogi sobie moczyła już. Calej jej nie wkładałam bo woda zimna jak lód była ale nogami chlapała i się śmiała. Uwielbia się kąpać.

Gość Ewela_19
Mój już od pierwszych majowych upałów godzinami siedział na balkonie w wanience wypełnionej wodą, a miał wtedy 8 miesięcy. Nie masz czego się obawiać, tylko posmaruj go kremem z filtrem dla niemowląt, a w największe słońce w południe i po południu jeśli nie siedzicie w cieniu załóż mu t-shirta/podkoszulek z krótkim rękawem (lepiej chroni skórę dziecka przed najintensywniejszym UV niż filtr) i kapelusz/czapkę z daszkiem na głowę. Wlej tyle wody, żeby się nie zachłysnął jak się poślizgnie albo przewróci (nie po samą szyję) i nie zostawiaj samego (niech ktoś będzie w pobliżu i od czasu do czasu zerknie na dziecko).

Gość Ewela_19
O temp. wody się nie bój, bo słońce ją strasznie nagrzeje i w południe będzie jak 'zupa'. Tym bardziej taką płytką.