Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Użytkownik_Doświadczony

Pytajcie o co chcecie doświadczonego użytkownika. Również pytania o seksie.

Polecane posty

Cześć, cześć. Czemu taki nickeł? Tamten lepszy. :classic_cool: Ale to przykre. "Mam włochatą kalatę" i dziecko (to ja) szaleje. :D

[zgłoś do usunięcia] vera lynn Wituuuu, zrób mi Sangrię. vera damski czachoje!@#$% :O ty wiesz jakiego się po tym czymś ma kaca?:O

pytanie: czy zamiast sangrii może być riesling z kwiatów bzu czarnego??

No, od razu lepiej. :D Ale Edek był władcą kredek. :D NIe jakims tam robolem. :D

Androgen Ten lepszy? No dobra, to zostanie ten Edek był mniej wyniosły :classic_cool:

Nie miałam nigdy kaca po sangrii. :O To na R to ja nie wiem co to. Chce taką z owockami, lodem i w ogóle. Pyszna ma byc i z miętą.

1 cytryna 1 limonka 1 pomarańcza 1,5 szkl. rumu 0,5 szkl. cukru 750 ml czerwonego wina wytrawnego 1 szkl. soku pomarańczowego lodzić. chłodzić i pić:)

vera widac moj organizm nie przyjmuje tego typu trunków :classic_cool: Czerwone wino to afrodyzjak wiec pijam go czesto bardzo dobrego w odpowiednim ku temu czasie z stosownym do marki namaszczeniem :classic_cool:

to na R to taki typ białego wina :) Riesling - biała odmiana winorośli wykorzystywana do produkcji wina znana również jako Klingelberger, Rajnai Rizling, Rheinriesling, White Riesling, Ryzlink Rynsky, Starovetski, Johannesberger. Pierwsze wzmianki o tym szczepie pochodzą z 1435 roku, obecna nazwa istnieje od 1552. Historycznymi miejscami upraw Rieslinga są Niemcy, Alzacja, Austria oraz północne Włochy. Obecnie jego uprawy znajdują się również w Ameryce Północnej, Mołdawii, Słowacji oraz Australii i Nowej Zelandii. Wina produkowane z odmiany Riesling są zazwyczaj delikatne, lekkie, o wysokiej kwasowości równoważonej zwiększoną zawartością cukru. Są to przede wszystkim białe wina wytrawne i półwytrawne o barwie bladożółtej, lekko pomieszanej ze słabą zielenią, ewoluującą z czasem w stronę jasnosłomkowej. Bukiet rieslinga jest bardzo świeży i złożony z dużej ilości delikatnych zapachów. W młodym winie łatwo wyczuwalne są zapachy owocowe (cytryna, limonka, grejpfrut, pestka brzoskwini) oraz kwiatowe (białe kwiaty, lipa). Starzejąc się, riesling nabiera unikatowych aromatów mineralnych, z których jest najbardziej znany (krzesiwo, krzemień, ropa). Jest to szczep podatny na Botrytis cinerea, co umożliwia produkcję win kategorii Beerenauslese i Trockenbeerenauslese. Stanowi on również podstawę niemieckich win lodowych (Eiswein).

mam "ze starych czasów" jeszcze czereśniowo wiśniowe dosładzane miodem, czerwone bardzo;):D

w tej pozycji to chyba niebezpiecznie, może Ci włosy opalić, w oczy napryskać...

? :D Aj low ju, ale muszę sobie znaleźć jakiegoś godnego przeciwnika do gry. :classic_cool:

taki kawał był- podekscytowany facet wpada do domu i od progu woła do żony: -Kochanie będe Cię dymał w oczy -zwariowałeś?!? Przecież oślepnę!!! -nie ogłuchłaś to i nie oślepniesz :D

Epona przypomniałaś mi dykteryjkę Szwejka o pani myjącej schody i żołnierzu :)