Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawalizkach

Pomocy!brak pewności

Polecane posty

Gość nawalizkach

witam. jesli podobne tematy juz były to przepraszam za powtarzanie, ale mam problem i troche sie miotam, nawet nie wiem czy na dobre forum to wpisuje. Do rzeczy - mam w sobote wyjechac za granice, do pracy która zdecydowanie nie nadaje sie dla kobiety w ciazy, wiec musze na 100% wiedziec czy nie zaszłam, podobno domowe testy lubią sie mylic, a ja musze miec szynka odpowiedz. a tu problem, bo zawsze miałam okres regularnie, powinien przyjsc wczoraj a go nie ma, nadmienie, ze cykle mam krótkie 27 dni i stosunek przerywany w 7,8, i 9 dniu cyklu. od tygodnia brzuch boli mnie podobnie jak na okres, choc raczej kłóje, nie wiem jak to okreslic, zwykle przed piersi miałam obolałe, a teraz nie, pomiarów temperatury nie prowadziłam, zamaist byc wkurzona i wszystko jesc mam mdłości i jakies takie dziwne skołowanie. nadmienie jeszcze, ze w tym cyklu dwa razy zmieniłam klimat(wakacyjny wyjazd) dlatego prosze o pomoc, czy ciaza jest mozliwa i jak ja najlepiej zdiagnozowac. dziekuje za wszystkie sensowne wypowiedzi.

Gość nawalizkach
up

taką wczesną ciążę to tylko testem domowym lub badaniem z krwi w laboratorium - badanie beta hcg

Gość nawalizkach
czyli musze udac sie do ginekologa i powiedziec mu o swoich obawach, a on to jakos zbada, tak?? czy skieruje na zwykle pobranie krwii?rano na czczo, tak? a czy brane leki moga miec wpływ na wynik testu domowego? kupic płytkowy czy strumieniowy?

Gość nawalizkach
błagam niech ktos pomoze...wiem ze zadaje prymitywne pytania, ale to moja pierwsza taka akcja.

leki raczej nie mają wpływu na wynik testu ja robiłam i strumieniowy i płytkowy test i dla mnie lepszy jest strumieniowy, ale jakbym naprawdę musiałą być na 100% pewna tak jak Ty to kupiłabym oba, a co tam :) nie musisz też iść do gina koniecznie, badanie beta hcg mozna zrobic sobie od ręki w każdym laboratorium, wystarczy, ze sie zgłosisz do przychodni

Gość nawalizkach
bo takie domowe zgadywanki po objawach podpowiadaja ciąże, prawda?...czyli lekarz mi nie powie w trakcie wizyty, tak? ale normalnie sie zgłaszam do przychodni na badanie krwii, na obecnosc beta hcg i czekam na wyniki, tak?

w sumie nie można wykluczyć ciąży skoro miał miejsce stosunek przerywany idziesz do przychodni na pobranie krwi i mówisz jakie chcesz badanie, kosztuje ono pare złotych, oni wyślą krew do laboratorium jeśli wynik pokaże wykrywalne stężenie hcg (> 1 mIU/ml) to znaczy że jest ciąża

Gość nawalizkach
Ja86sia bardzo bardzo nie pasuje mi ciaza teraz, zaraz pewnie oberwe, ze stosunek przerywany to nie metoda, ale jak sie kochalismy to ciaza byla do przyjecia, a teraz złapałam te prace... owulacja wypadła mi mniej wiecej 4 dni po ostatnim seksie, potem normalnie sluz po owulacujny, a teraz ten dziwny ból i mdłosci. ktos rozpisze wstepne objawy ciazy?

Gość nawalizkach
a to badanie rano na czczo jak kazde, czy moge je w ciagu dnia zrobic?

tak naprawdę jakbys była juz w ciąży to na tym etapie jedynym objawem moze byc brak miesiączki i ból piersi, bo np. mdłości pojawiają się dopiero około 4-6 tygodnia

do hcg nie trzeba byc na czczo bo ten hormon sie pojawia tylko w ciąży i jak jest to jest, nic nie wpłynie na wynik badania, takze mozna robic w ciągu dnia

Gość nawalizkach
dzieki Moniak za cierliwosc do mnie ;* hm, piersi zawsze miałam obolałe przed okresem i powiekszona a teraz nic..normalnie gdyby nie ten ból podobny do owulacyjnego pomyslałabym, ze to czase tuz po okresie. moze te zmiany klimatu i skoki cisnienia namieszały?

Gość nawalizkach
moze jeszcze ktos pomoże w temacie, podrzuci jakiejs dosiwadczenia z wczesna ciaża...?pliss

Gość (888888888888888888888)
mialam podobnie w tym miesiacu .okres spoznial mi sie juz 4 dni tez wydawalo mi sie ze w koncu sie udalo. bolalo mnie podbrzusze,ciagnelo na wymioty ,duzo sikalam,tylko piersi mnie nie bolaly...ale dupa.dostalam :( u ciebie moze to byc zwiazane ze zmiana klimatu,moze denerwujesz sie wyjazdem za granice,a to tez ma na to wplyw. nie wiem tylko na co czekasz.test albo badanie hcg bety rozwiaze twoje watpliwosci.swoimi sugestiami napewno ci nie pomozemy.

Gość eRzecznikSaszaFilipowicz
Witam, większość kobiet ma niereguralne miesiączki .To nie oznacza że musi być w ciąży,problemem może być:uprawianie sportu,stres,odchudzanie.Zaloguj się na stronie www.wpadka.pl , tam otrzymasz różne porady oraz możesz bespośrednio zadać pytanie lekarzowi ginekologowi. eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny e Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkur"

Gość Gośkaaa20
skorzystam z okazji i nie będę zakładała nowego wątku, tylko tu zapytam. Uprawiałam seks z prezerwatywą najprawdopodobniej w dni płodne. Nic nie pękło, nie zsunęło się. Ostatni okres spóźnił mi się jakieś 10 dni (wtedy jeszcze nie współżyłam), teraz znowu się spóźnia (jakieś 4-5 dni), co mnie martwi. Mam objawy tak jak na okres, piersi nabrzmiałe i bolesne, kłucia, no i jak zawsze wysyp pryszczy. Martwią mnie trochę lekkie mdłości (ale w sumie po 2 czy 3 tygodniach to chyba za wcześnie na mdłości?), ścisk w brzuchu (nie mam pewności, czy to czasem nie pęcherz). Wiem, że nie jesteście ginekologami, ale waszym zdaniem, jest jakaś możliwość, że zaszłam w ciążę? Może to głupie, ale jednak trochę mnie to martwi.

Gość Gośkaaa20
...

Gość Gośkaaa20
proszę o pomoc

Gość eRzecznikSaszaFilipowicz
Witam, Najlepiej będzie jak wykonasz test ciążowy ( test można wykonać najwcześniej po tygodniu ) Oczywiście zdarzają się czasem wypadki - jak w każdej metodzie zabezpieczania się. Jeśli jednak jesteś pewna że prezerwatywa była cała to opóźnienie twojego okresu może być poprostu spowodowane stresem. Może zmęczeniem. Natomiast jeśli nie jesteś do końca pewna a nie minęło zbyt dużo czasu możesz wziąć tzw. tabletką "po". Masz na to tylko 72 godziny. Oczywiście wydawana jest z przepisu lekarza. więcej info na tego typu tematy znajdziesz na stronie www.wpadka.pl Pozdrawiam eRzecznik serwisu http://wpadka.pl masz 72 godziny e Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź http://wpadka.pl/konkur"