Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stradaa

ciąża?? Proszę o podpowiedzi

Polecane posty

Gość stradaa

Cześć dziewczyny:) Mam takie pytanie- brałam pare lat tabletki antykoncepcyjne,pare miesięcy temu je odstawiłam. Zwykle dostawałam okres na początku miesiąca(tak maks do 9-go). Ostatni raz współżyłam 30 kwietnia, bez żadnego zabezpieczenia, jednak mój partner nie skończył we mnie. Jednak wiem, że podczas stosunku wydziela się z penisa "płyn", w którym znajdują się plemniki.Miałam krwawienie w maju, miałam w czerwcy(z tego, co kojarzę, chyba bylo mniej obfite niż kiedyś, ale nie zwracałam wtedy na to uwagi, cieszyłam sie, że w ogóle dostałam). Dzisiaj jest 14 lipca, a okresu jak nie było, tak nie ma(wyskoczyły mi pryszcze, które zawsze wyskakiwały mi przed, ale już zniknęły, miałam coś na kształt "pms", ale też już nie mam, cały czas, już od 3 tygodni boli mnie dół brzucha i korzonki, jak standardowo przed okresem, ale okresu jak nie było, tak nie ma).Ostatnio chodziłam troche częściej siku, ale już się to unormowało, nie bolą mnie piersi, nie mam mdłości. Bardzo proszę o podpowiedzi doświadczone mamusie, czy mogę być w ciąży. Okres niby miałam dostać5-7 dni temu. A test jakoś chyba boję się wykonać. Jakbym już miała go zrobic to najlepiej teraz, a niby powinno się z porannego moczu, a ja jestem raczej w gorącej wodzie kąpana :) Chciałam jeszcze dodać, że odchudzam się, jednak nie jakoś rygorystycznie. Biore adipex na odchudzanie, wcześniej też go brałam, ale nigdy nie przypominam sobie, żebym miała taki 'poślizg". Sesja póki co też mi się skończyła, wiec stres chyba raczej wykluczam. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i czekam na jakąś odpowiedź

Mocz poranny nie potrzebny. Ja robiłam test ok. 17stej i był na + :D Mi to trochę na ciąże wygląda. Mi się spóźniał okres 7 dni zwalałam winę na operacje którą przeszłam m-c wcześniej :P Zrobiłabym na Twoim miejscu test. Też, tak jak Ty miałam objawy jak na okres.

Gość niewiemporazka
Po odstawienia hormony szaleja przez pierwsze kilka miesięcy. I okres może być nieregularny. Jak się niepokoisz to zrób test i idź do ginekologa, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Ale moim zdaniem miesiączka po prstu się spóźni przez to, że hormony wracają teraz jeszcze do swojego naturalnego rytmu:)

Gość stradaa
Boję się zrobić ten test :) Pocieszam się właśnie tym, że po odstawieniu tabletek może byc nieregularnie, tylko dobija mnie to, że jak do tej pory(po odstawieniu) było w miare regularnie(poślizg maks 2-3 dni)