Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebna krolikowa pomoc

Krolik w domu

Polecane posty

Od wczoraj zakupilismy ,2 kroliku naszemu synkowi ...ma ich w domu w klatce . Oto jest moje pytanie dla tych co juz maja jakies doswiadczenie ! Co macie na spodzie klatki :trociny czy sianko ? Co dawacie jesc ? Ile razy ? Czy kupujecie im jakies witaminki? No i praktyczne jakies wskazowki

Gość szukam pomyslu na kolacje
trocinki..sa w sklepach gotowe zawieszki dla krolikow z witaminkami..czesto trzeba wymieniac podloze bo smierdzi.Nie dawac krolisiowi jesc nic mokrego.Zakupcie specjalne przepojki na zawieszce i uwazajcie bo kroliki gryza dywany i kable.

Gość krolikowo
kosteczke wapienna zawieszona na klatce, kroliki piluja sobie pazurki i zabki, a chyba tez potrzebuja troche wapna, bo mojemu smakuje. Jako sciolka trociny, sianko do jedzenia i odpowiednia sucha karma. Kup mu maly "domeczek" taka budke wewnatrz klatki, czasami krolik lubi sie do takiej schowac. Za jakis czas kup smyczke taka naokolo ciala i probuj wyprowadzac na trawe, ale jak juz troche podrosnie. Eksperymentalnie podaje salate zielona, dobrze umyta i otrzepana z wody nawet wytarta w sciereczke. Nie za duzo daje, bo pewnie zezarlby cala glowke. Jak na razie bardzo dobrze toleruje

marchew daj.moje male krolisie bardzo lubia.a i arbuzy:-) uwazaj bo jak chodza samopas po mieszkaniu to zostawiaja mnostwo bobkow..a w nocy lubia spac z domownikami np we wlosach:-)

- Jedzenie - w sklepach zoo są gotowe mieszanki dla każdego gryzonia (osobiście polecam Megan). Wszelkie witaminy również tam znajdziesz, ale nie ma co z tym przesadzać.Jak zwierzę pobędzie w domu dłużej sami zauważycie co lubi jeść (np.marchewkę, buraka) - może być to traktowane jako przysmak. Można zerwać czasem trochę świeżej trawy lub koniczyny. - Zamiast miseczki z wodą proponuję poidełko (lepiej większe). - Na dno klatki wygodnym rozwiązaniem jest żwirek drewniany (taki jak dla kota) - w porównaniu do trocin dobrze wiąże mocz (rozpadając się) i eliminuje uciążliwy zapach (lub jego część).Do dużej klatki ok.3kg powinno wystarczyć (wymieniać najlepiej raz na tydzień). DO tego trochę siana (gryzonie lubią je podgryzać). - Pochować wszelkie kable - może je pogryźć i jeszcze sobie zrobić krzywdę.

Gość matko kochana ludzie ...
-2 kroliku -dawacie jesc -ty zakup dzieciom porządny słownik ortograficzny to będzie większa korzyść.:O

Gość gratuluje smrodu szczocha
w domu :O :O jebie potem jak sie tylko drzwi otworzy.Ja tak miałam ...dzieci : Mama kup ,będziemy dbac ,sie opiekować...taaa przez tydzień Sprzedałam w diabły po miesiącu

moje biegaja samopas ale mam duzy dom. latem biegaja w kojcu na podworku..kocham te moje angorki:-D

Gość aąbcćdeęfghijk
i jeszcze: ma ich w domu w klatce tych dwoch krolikow oczywiscie :D:D

uwielbiam jak ktos nowy do mnie przychodzi..to znikaja gdzies na kwadrans a potem pojawiaja sie grupka i obserwuja osobe.Mina goscia bezcenna :-D

gryza..trzeba uwazac:-) dywany tez lubia skubac..jak sa male..potem juz tylko wapno skubia

Gość a jak tam u ciebie z
językiem ojczystym ? Myślę,że dzieci te króle dostają w nagrode za dobre oceny z polskiego...:O

Gość A co mnie
sory wybrudzić * :P

Gość kurza twarz ,moja siora ma to
ciulstwo .Wali jak z murzyńskiej chaty latem !Co za smród -dzieciorom sie nie chce sprzątać ,szwagier w domu tylko w wekendy a siostra wraca zawsze póżno .Nie ma komu tego wysprzątać i tak sobie cuchnie .Amoniakiem wali jak hoo j

mam obecbie 5 samiczek..ale mialam i samca Asika ktory upodobal sobie moje nogi do igraszek..musialam go wydac bo kroliki nie maja por godowych i codziennie mialam ubaw sciagajac go z mojej nogi.:-P Moja siostra sikala ze smiechu widzac jak sie Asik zblizal do mnie i akakowal moja noge..mnie raczej to draznilo..wydlam chlopczyka.wole krolisie dziwczynki..Izunia spi ze mna co noc i toczy swoja walke z moim facetem o miejsce do spania :-D ubaw mam straszny.!!!

smierdzi jak sie nie dba o porzadek!!!!!!

hehehe dobre, mój chlopak to by chyba padł jak by zobaczył tego królika hihi ale rozważam kupno, chyba fajne stworzonka

super..ale duzo trzeba ich nauczyc..ja mam angorki..sa puchate i sliczniutko biale.:-) uwilbiam je..jedna nawet siedzi kolo mnie i chyba czyta co pisze:-P

Mam dlugie wlosy wiec uwielbiaja wtulac mi sie w szyje i we wlosach usypiaja.Niekiedy jak zadzwoni tel to zrywaja sie i uciekaja w konty mieszkania.To strasznie smiesznie wyglada!!! Ale witaja tez pieknie domownikow.Potrafia stac pod drzwiamy jak psiaki.

nie..jak chca to same wchodza do niej..zjesc np .Moje juz nie robia bobkow poza klatka..sie wychowaly na kulturalne pannice:-D Ale na poczatku byla mala katastrofa..codziennie bobki.pogryzione kable.kiedys mojejmu siusiala sie jedna na glowe..obidzil sie ze strozka czerowna na czole.wtedy i ja po raz 1 posikalam sie ze smiechu:-D

Mi sie wydaje ze jak bedzie sie sprzatalo w klatce to raczej nie powinno byc tak nieciekawie jak jedni z was pisza !! Raczej moj smyk nie bedzie sprzatal bo jest jeszcze malutki -a ile razy dajecie im jesc 2 razy 3 razy albo tylo raz

Ja daje im jedzenie jak zabraknie..lub wymianiam pogryzione kawalki warzyw..w sumie caly czas maja cos do jedzenia i picia:-) jatu..spokojnie to trwa tylko kilka tyg..ale krolisie sa super!!!!! Nawet moj labrador je toleruje..pilnuje jak sa same w kojce na dworku.taka rodzinna sielanka:-)