Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eli- zka

prosba do mlodych mam lub kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość eli- zka

hej! jestem w ciazy i czas juz zaczac jakies zakupy dla malucha, nie moge wychodzic wiec pozostaje mi robienie zakupow w necie. czy mozecie polecic mi sklep lub sprzedawce na allegro, w ktorym robilyscie zakupy. szukam sklepu, w ktorym jest w miare tanio bo nie jestem milonerka. dzieki

Gość fghkj
jeśli nie możesz wychodzic, to ty nam powinnaś tu doradzać. przecież widzisz po komentarzach na allegro, czy jest sens robić zakupy u jakiegoś sprzedwacy. masz super komfortowa sytuację.

Gość eli- zka
no to fakt, masz racje,ze powinnam siedziec i szukac. i zamierzam oczywiscie. jednakze moze jakas zadowolona mama mi poradzi cos na dobry poczatek : -)

Gość fghkj
ja zaczęłam od zrobienia listy.1. co do szpitala, 2. co dla dziecka. to co dla dziecka podzieliłam na dalsze kategorie:, ubranka, rzeczy z apteki, pokoik itd. wcześniej po prostu nie ogarniałam. sklepu ci nie polecę, bo kupowałam tylko jakieś pojedyncze rzeczy, wolę wszystko oglądać w sklepie. w twoim wypadku najlepiej szukać takich sprzedawców, żeby można było u nich jak najwięcej zakupić i płacić dzięki temu zbiorczo za przesyłkę. w którym jesteś miesiącu?

Gość eli- zka
no wlasnie, musze poszukac takiego sprzedawcy, u ktorego kupie jak najwiecej bo musze lezec niestety. zaczynam 7 miesiac.

a ja ci powiem,zebys szukala nie tylko na allegro :) polecam sklep internetowy patryczek.pl, sama kupowałam dla mlodszej corki u nich sporo ciuszkow:) Jakosc bardzo fajna,ceny przystepne :) http://www.patryczek.pl/

Gość eli - zka
dzieki, na pewno zajrze moze ktos jeszcze sie wypowie.

Gość eli - zka
dzieki za dobre rady!!!

Gość ja rodzę na dniach
i kupowałam tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=21432608&p=1 Bardzo szybko i dają gratis dużo próbek. Chociaż nie mają może wszystkiego, ale dla mnie wystarczyło i za przesyłkę płaciłam raz. I trafiłam na licytację, gdzie tanio były pieluszki. Widzę, że teraz mają mniej ubranek niż wcześniej

Gość ja rodzę na dniach
aha i jak chcesz wszystko od A do Z od jednej osoby, to wpisz np. podkłady poporodowe i masz wszystkich. Ja bym tylko uważała na takich, co mają dużo zamówień dziennie, bo długo się czeka i często się mylą

Gość a A A a a A
A to nie mozesz np. samochodem do sklepu podjechac i pochodzic spokojnie, obejrzec i kupic? Czy masz calkowity zakaz ruszania sie?

Gość eli - zka
no wlasnie nie moge bo szyjke mam krotka.

Gość Ewela_19
Sprzedawcy ani sklepu ci nie doradzę, ale moja szczera rada jest taka - nie kupuj wszystkiego z list wyprawowych! Poważnie. Połowa tych rzeczy jest nieprzydatna, przedawniona, niepraktyczna i w konsekwencji jedną wielką stratą pieniędzy. Kupuj rozsądnie. Może uda ci się znaleźć jakieś używane rzeczy w bardzo dobrym stanie sprawdzonych porządnych marek za 1/2 pierwotnej ceny, zamiast wydawać na koniecznie nowe z dużo gorszych materiałów i gorszej jakości. Przemyśl dobrze zakupy.

Gość eli - zka
w sumie to chce kupic takie rzeczy, ktore beda mi na 100 % potrzebne czyli materac posciel przewijak rozek kocyk kolderka poduszka recznik ubranek na razie tylko kilka

posciel i poduszke i kołderke mozesz sobie darowac na poczatku :) zainwestuj lepiej w porzadny spiworek :)

Gość Ewela_19
Otóż to, jak koleżanka wyżej napisała - pościel, kołdrę, poduszkę możesz sobie spokojnie odpuścić, bo nie są bezpiecznie dla noworodków i małych niemowląt. Rożek też rzecz względna - mnie nie był potrzebny i nie kupowałam (dziecko można zawijać w koc albo flanelę). Ręcznika też nie trzeba kupować, chyba że się nie ma w domu żadnego wolnego kąpielowego, który można odłożyć dziecku (ale raczej większość ludzi ma przecież zapas).

Gość eli-zka
bardzo dziekuje za dobre rady, nie ma jak to skorzystac z doswiadczenia kolezanek : -) wlasnie tak sie zastanawialam czy nie lepiej na poczatku malenstwo okrywac kocykem do snu? jak sadzicie? i jeszcze zastanawiam sie nad poduszka ale taka, ktora idzie wyzej do gory, zeby maluch mial glowke wyzej? jesli macie czas i ochote mi poradzic to bede wdzieczna,

Gość chrumczak
Pościel sobie daruj. Ja kupiłam ciepły kocyk i jest rewelacyjny. Urodziłam na początku lutego i cały czas mój synek śpi pod nim (teraz nawet go nie przykrywam jak są upały). Dodam tylko, że mam bardzo cieple mieszkania i w trzaskający mróz miałam włączone grzejniki ledwo na 2 bo tak jest ciepło w domu. Jeśli masz zimno w mieszkaniu, to zainwestuj w śpiworek. Ja przed kupnem wyprawki również czytałam porady w necie i niestety nie posłuchałam tych młodych mam, które odradzały kupno rożka. Otóż potwierdzam - zbędny wydatek. Trzymałam w nim dziecko może jeden dzień. Myślałam, że będzie mi wygodniej podczas karmienia, ale było wręcz odwrotnie, nie czułam dobrze dziecka, a i tak w końcu karmiłam małego na leżąco jak w szpitalu. Teraz rożek służy jako "kocyk", który kładę na podłodze, gdy synek się bawi. Przebijak na łóżeczko to super sprawa. Fakt, że długo nie posłuży (około pół roku w zależności od wzrostu dziecka), ale wygodna wielka, a koszt 50zł.