Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaafily

Jak dbacie o siebie?

Polecane posty

Gość aaaaaaafily

Mam takie pytanie-jak o siebie dbacie? Co robicie codziennie, co raz w tygodniu, raz w miesiącu? Mam na myśli :włosy, twarz, ciało, dłonie, stopy, makijaże, depilacje, manicure, pedicure, brwi, ćwiczenia, diety, opalanie, maseczki, peelingi, masaże itd:)

Gość Joloiiliajjaa
włosy - po prostu nie używam często prostownicy : - ) farbuje włosy farbami garnier które są leciutkie i używam odzywek tez z tej firmy, a spłukuje zimną wodą i mam b. łądne włosy twarz - nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie :D:D co 2 dzien na noc wklepuje kremy nawilżające w buźkę i od 2 lat juz mi sie nie swieci : ) ciało - po prostu się myję :D nie mam celluitu itd wiec nie robie sobie zadnych peelengow do calego ciała, dłonie - sama i nie dbam :) potrafię i mam nawet mocne paznokcie więc jest ok , stopy - mam taki swietny krem do stop od nivea taki mentolowy :) !!! b czesto go uzywam, odswieża bardzo, a maluje tez sama i piluje :)) makijaże - nie maluje sie mocno , moj makijaz zajmuje niecale 10 min : podklad lekki jasny, puder, policzki zarozowione (moj typ urody to blond i jasna cera niebieskie oczy), czasem eyleyner i tusz do rzes :) a na wieksze okazje to mam cala palete korow z maca to juz odwalam jakies super makijaze :))) najlepiej z tutoriali na necie , swoja droga zawsze chcialam byc makijazystka ale jednak bede szyla i projektowała ubrania ; ) depilacje - tylko i wylacznie maszynka ; ) raz eksperymentowalam z plastrami to moje nogi wygladały jakby byly po jakiejs operacji :D i okropnie boli. Zeby przyjemnie golilo sie nogi wlewam do wody troche jakiegos olejku tlustego i wtedy nie ma mowy o krostkach bo woda jest tak jakby... tłusciejsza ;), brwi - przyciemniam kredką poniewaz mam BLOND brwi :D tragedia :D ale henny boje sie zrobic zebym nie wygladala jak idiotka ćwiczenia - tylo w domu, i to jeszcze sprzetu nie mam :D swoja droga przed wakacjami robilam serie brzuszkow i cwiczen po prostu na macie przed Na wspolnej :D !!! diety- staram sie nie jesc duzo ale nie zawsze sie udaje, kiedy jestem na diecie jest naprawde super :D doceniam smak np. papryki slodkiej itd, ale jestem na slodycze okrutnym lakomczuchem :D jednak nie mam sie o co martwic bo moja waga to 47 kg + dorba przemiana materii , jak chce miec plaski brzuch to wystarczy pare dni :D opalanie - no z moja skórą to bardzo musze uważać filtr bardzo mocny bo jak nie to skora mi schodzi platami :) ale daje rade maseczki - ostatnio kupilam z ziaji jakas taka czekoladową:D miłą bardzo w zapachu ale co najbardziej działa: maseczka drozdze + lyzka cieplego mleka, NIESAMOWITE jaka skora jest po tym gladka , maseczka aspirynowa :D wiem ze to dziwnie brzmi ale kto ma rozszerzone pory i uzywa tej maseczki to ją wielki :D, + cytryna i na włosy i na twarz, rozjasnia lekko ale przede wszystkim wygladza dla relaksu czasem fundne sobie prof masaż :) nieboo !! jezdze rowerem, uwielbiam spac na kocu gdzies w parku ze sluchawkami na uszach :D pozdrawiam!!!

Gość subiraaaaa
1.Wlosy: przed każdym myciem nakładam na włosy olejek kokosowy, staram się go trzymać na włosach minimium 3 godziny. (Włosy myję co 2, 3 dzień, zależy w jakim są stanie) . Nie uzywam suszarki, prostownica ewentualnie raz na 2 tyg . (Grzywkę prostuję częściej) 2. Twarz: -peeling 2 razy w tygodniu, maseczka raz na 2 tyg, codziennie wieczor krem na zaskórniki - makijaż: zależy od sytuacji, latem na co dzień, kiedy nie potrezebuję full make up, krem koloryzujący, wykonturowane policzki, odrobina czarnej kredki, tusz do rzes. Na wieczor na imprezę makijaż troszke mocniejszy, ale bez przesady. - ciało : peeling 2 razy w tyg latem (kawowy), 1 raz dziennie balsam nawilżający, ujędrniający - zależy jaki jest pod ręką:P -opalam się, ale staram się, aby ta opalenizna była naturalna (brzoskwiniowa, jasny brąz) - nie podoba mi się mocna, przesadzona opalenizna. Solarium mówię NIE. -dłonie: zawsze mam pomalowane paznokcie (chociaż bezbarwnym lakierem, ale zawsze) krem do rąk, rzadko. nie mam więkzych problemow z dłońmi -stopy : również pomalowane paznokcie, peeling kawowy 2 razy w tygodniu, krem do stóp codziennie chyba wszystko, ale się rozpisałam :D

Gość Joloiiliajjaa
dłonie - sama i nie dbam potrafię i mam nawet mocne paznokcie więc jest ok :D tam mialo byc SAMA O NIE DBAM :D !!!! pzdr

Gość haneczkkaaa
włosy- myje co 3 dzien uzywajac szamponu i odzywki lub maski ;) jesli chodzi o farbowanie to raz na rok bo staram sie fabrowac na naturalny kolorek ;) twarz,to codziennie poprzez kremowanie rano i wieczorem, ciało- to tez codziennie kremowanie rano i wieczorem ;P dłonie- kremuje ale to w zaleznosci czy mam suche czyli nie codziennie :) stopy- ojj to tutaj co 2 dzien mocze je pozniej uzyam metalowej tarki F3 systems z donegala, nastepnie nakladam duzą warstwe kremu i zostawiam na noc makijaże- codziennie ale uzywam tylko tuszu i kredki ;) od czasu do czasu na jakas okazje przykleje sobie kępki rzęs z donegala. depilacje - to roznie czasem maszynka czasem woskiem jak maszynka to tak co 2 dzien manicure- robie raz w tygodniu, pedicure- to tak jak przy stopach co 2 dzien ;) brwi- jak mi sie przypomni ;) ćwiczenia- cwiczyc nie cwicze czase moze rowerek spacer diety- nie jest mi potrzebna opalanie- zima jesien to solarium raz na 2 tygodnie, w lecie sloneczko na dzialce :)-jesli chodzi o filtry to nie uzywam smaruje sie tylko kremami zwyklymi maseczki- raczej nie nakladam peelingi tak raz na 2 tygodnie masaże- raczej nie wogole

Gość fsfsfs
włosy - odzywka za kazdym razem, twarz - czytam dokladnie sklady kremow, nie oszczedzam na tym jakos, ciało - co 2-3 dni peelingi i balsamy zawsze, dłonie - tylko krem, stopy - co jakis czas peelingi, kremy nieregularnie, nie mam problemow ze stopami, makijaże - ostatnio nie, wczesniej praltycznie co dzien, depilacje - uzywam kremow do depilacji tak czesto jak jest potrzeba, manicure, pedicure - manicure zawsze, pedicure - jesli masz na mysli malowanie pazurow to nie, brwi - jak jest potrzeba czyli jak juz wyrastaja wloski to reguluje, ćwiczenia - ... dosc nieregularnie :O, diety - tak, jestem na diecie, opalanie - nigdy, maseczki - od 1 do 3 razy w tygodniu, jak mi sie chce i zalezy jaki stan cery jest, peelingi - zalezy od stanu skory, srednio co 2-3 dni ale czasem i co dzien, masaże -nie

Włosy-co 2-3 dni myję szamponem do włosów farbowanych Garnier, potem odżywka Pantene do włosów łamliwych i zniszczonych. Twarz-2x dziennie żel antybakteryjny ZiajaMed, na dzień krem z filtrem-obowiązkowo (Iwostin bądź Dr Irena eris), na noc jakiś lekki nie zapychający krem (obecnie Ziaja ogórkowy) 1x w tyg peeling i maseczka (lubie naturane np. z jabłek i miodu, albo z ogórka) ciało-myję się mydełkiem dove i najczęściej nie nanoszę balsamu bo mi się nie chce :classic_cool: 1-2 razy w tygodniu może uzyje balsamu :( -dłonie-krem kilka razy dziennie -stopy- tylko manicure, czasem po kąpieli posmaruje jakimś balsamem -makijaż-zależy. Jak nigdzie nie wychodzę, siedze bez makijażu bądź tylko tusz i puder matujący w kamieniu, jak wychodzę to najczęściej eyeliner, tusz, róż, puder i szminka lub błyszczyk -depilacja-kremem albo maszynką. pachy co 2 dni, nogi 2-3 razy w tyg, bikini jak mi się przypomni i zechce :O manicure-obecnie zapuszczam paznokcie, całkiem ładne już są. Preferuję kolorowe lakiery (czerwień, niebieski, różowy albo czerń lub granat) -Pedicure-zazwyczaj czerowny alkier do paznokci -Masaże0-nigdy -cwiczenia-rzadko :(najwyzej raz w tygodniu, co 2-3 dni spacer

Gość milena m. m.
Proszę napisać coś więcej o maseczce na rozszerzone pory - aspirynowej.

Gość gdthf
wlosy mam blond, farnuje u fryzjera, czasem sama, podcinam koncowk gdy są zniszczone, codzienneie stosuje kremy na cialo , zeby miec ladne gladziutkie :) do twarzy stosuje oczyszczajacy krem, potem lekko, posmaruje nivea :) gdy wychodze na uczelnei lubie zrobic lekki makijaz aby wygladac swierzo, schludnie td, na baletry jakis mocniejszy , :) na codzien jak jestem w domu nie maluje se, czasem do uczeln tez nie, mam bardzo ladna cere , wiec za bardzo nie musze sie nawet malowac, ale lekko podkreslic rzesy itd;p na paznokcie nakladam odzywke, na stopy na nos zakladam specjalne skarpetki a wczesniej smaruje kremem gdy wstaje mam miekkie ;) lubie o siebie dbac , :) co jakis czas klade zel na paznokcie jakis fajny wzorek, french :)

Gość gdthf
na wlosy oczywiscie specjalne szampony do farbowanych , potem dzywka, brwi sama reguluje :) uwielbiam dbac o siebie :D

włosy - codziennie myję..nakładam odrzywkę potem maseczkę. Na koniec na wilgotne psikam odrzywką. Farbuję na czarno farbą loreal castnig. Czasami prostuję a czasami mam kręcone :) twarz - jeśli mam makijaż to zmywam go mleczkiem do makijażu firmy Ziaja. Potem myję mydłem i żelem do mycia twarzy. Tonik do twarzy i krem. Lubię oliwkowy ziaji. Ciało - wiadomo mycie...po kąpieli zawsze sie balsamuje...czasami nakładam też kremy antycellulitowe ;P Dłonie - po prostu myje i kremuje. Paznokcie mam swoje długie zawsze umalowane. Wycinam z paznokci skórki i nawilżam. Stopy - mycie i tylko balsamuje. Makijaż - zawsze robiłam sobie kreski na dole lub górze i rzęsy na czarno oczywiście. Jak henna z brwi mi zejdzie to czasami lekko tuszem umaluję. Fluidy bardzo żadko używam bo jestem opalona dosyć mocno od solarium i naturalnego teraz w lato słońca też. Czasami na powieki nakładam złoty cień kremie lub w kamieniu, Lub czarne cienie. teraz gdy gorąco i za bardzo nie chce mi się malować to najczęściej maluje tylko rzęsy. Pumadki lubię różowe lub takie berzowe. depilacja - gole wszystko i wszędzie... ;p Tylko pianka do golenia i maszynka. Kupiłam depilator sobie wydałam na to gówno ponad 300 zł ale nie używam raz spróbowałam i podziękowałam...za bardzo boli takie rwanie włosów ;p Brwi - reguluje przeważnie co 3 dni. Przyciemniam henną ale najczęściej czarnym tuszem do rzęs... kredką żadko. Ćwiczenia - od poniedziałku będę biegać i idę na siłownię. Kiedyś zawsze robiłam po 300 brzuszków dziennie, 1000 skoków na skakance i ćwiczenia na nogi czasami hula-hop... ale długo już nie robiłam bo nei chce mi się ;P Diety - kiedyś byłam na diecie 1000kcal... teraz jem normalnie tak żeby nie przytyć... slodyczy nie lubie więc bardzo żadko zjem. Opalanie - bardzo często chodzę do solarium. Czasami za często ale cóż nie lubię bladości... A słońce wte wakacje jest do dupy więc nie ma jak się opalać. Maseczek sobie nie robię ale peelingi dosyć często. masaże chłopak mi robi hehe ;p

Gość gdthf
aa jescze cwiczenia, codziennie sie rozciagam, cwicze miescnie, na rece hantle, brzuszki, rozciagam nogi do szpagatu , na pupe :)