Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaktusiątko

Wykręcenie, chrupnięcie, ból... Uraz kostki, HELP

Polecane posty

Gość Kaktusiątko

Kochani, nie wiem czy mam iść do lekarza bo znacie naszą służbę zdrowia, naczekam się, ewentualnie zabule Bóg wie ile, a okaże się że to nic takiego i odprawią mnie z kwitkiem. Mój problem polega na tym że wczoraj wychodzą z domu, przekraczając stopień na ganku źle ustawiłam nogę,(wykręciło mi ją do środka) usłyszałam paskudne chrupnięcię i znalazłam się na ziemi, ból był taki, że nie wiem jak to się stało ale nie ustałam na nogach i upadłam. Wprawdzie była kupa śmiechu ale ból tez był nie zły, posiedziałam chwilę, postękałam i poszłam do samochodu bez większych problemów. w ogóle moge normalnie chodzić bol nasila się jednak kiedy staram się ją poruszyć w wiekszym stopniu. opuchlizny nie wiem czy można nazwać opuchlizną to taka kulka (miękka) zaraz obok kostki, i to właśnie miejsce boli mnie kiedy kręcę nogą. Dodam że cały czas ćmi mnie, nawet kiedy nic znią nie robię. Wiecie czy to coś poważnego?

Gość miałam tak w zeszłym roku
Też nie prześwietliłam. Noga bardzo spuchłam, ale chodzić mogłam - najlepiej w bucie, bo noga była usztywniona. Bolała z miesiąc, a potem została gulka. Jeżeli możesz chodzić to złamana pewnie nie jest. Kup żel Altacet.

Gość gość
Idź zrób sobie rentgen chociaż, żeby mieć pewność, że nic się nie złamało. Czasem można chodzić, a jest złamanie. Ja polecam rentgen na Piwnej 22, wszystko nowe, cyfrowe, do tego obsługa bardzo miła i ceny niewysokie. Tu masz ich stronkę praktyka.info.pl.

Gość Iszik

jak uraz kostki to do lekarza. i szczerze mówiąc pozniej pewnie może być rehabilitacja. ja przynajmniej tak wlasnie miałam i szczerze mówiąc była ona bardzo dokładnie i dobrze prowadzona. W RehaExpert mi pomogli! szybko wróciłam do sprawności!

Gość Pijak

<font color=ufo"#FF0000">N</font>

Gość Monika

Niestety, ale musisz pojechac do lekarza.

Trzeba zrobic przeswietlenie.

Noga powinna byc usztywniona, pewnie bedzie potrzebny gips :(

Zdrowia :)