Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajajajajajajajaja

dieta lemoniadowa a antykoncepcja hormonalna

Polecane posty

Witam :) ostatnio dowiedziałam się o diecie lemoniadowej. Właściwie jest to głodówka, dieta detox. http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Fitness/532804,1,Dieta-lemoniadowa-zasady--dieta-lemoniadowa.html Zastanawiam się czy może ona wpłynąć na osłabienie wchłaniania się (co jednocześnie prowadzi do osłabienia działania) tabletek antykoncepcyjnych? Gdzieś czytałam, że stosując tabletki antykoncepcyjne nie powinno się pić np. herbatek oczyszczających, odchudzających itp bo negatywnie wpływają na skuteczność antykoncepcji... stąd moje pytanie czy dieta też tak podziała?

przede wszystkim dostarczysz organizmowi końską dawkę witaminy C a ona wpływa na wchłanianie wszystkich lekow, także tabletek anty, dlatego nie wolno popijać żadnych leków sokami z cytrusów przy normalnym spożywaniu witaminy c w pokarmach i sokach nie ma to większego wpływu, ale taka dawka może zaburzyć wchłanianie

faktycznie o tym nie pomyślałam, chociaż wiedziałam że cytrusy tak działają bo już jakiś czas temu musiałam zrezygnować z diety grejpfrutowej. Dzięki za odpowiedź ;)