Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruczoczarna niewiasta

Przelew, oszustwo i co dalej?

Polecane posty

Poradzcie co zrobic kupiłam pewną rzecz kontakt tylko mailowy 2 dni ciszy ze strony sprzedajacego przelew dokonany nie wiem co robic... czy mam to zglsic do banku? czy oni moga cos mi doradzic mam tylko dane tej osoby i nr konta

Gość gość
Chodzi o allegro? Bez przesady!! minęły 2 dni a Ty już chcesz robić wielkie halo? Czasami jest tak, że niektórzy nie mają czasu na odp. a wysyłają paczki :) zanim cokolwiek zrobisz musisz poczekać te 7/14dni i potem histeryzować :)

czy na odzyskanie kasy jest jakas szansa... pewnie nie :(

Chyba nie oczekujesz, że przedmiot dojdzie po dwóch dniach?:D Sprzedawca ma bodajże tydzień na wysyłkę, ja bym się po tygodniu ciszy upomniała. Nie wszyscy sprzedawcy piszą maile, że pieniądze doszły i że wysyłają przedmiot (choć w sumie powinni), poza tym teraz jest sezon urlopowy i człowiek mógł zwyczajnie wyjechać na kilka dni.

ale przepraszam z jakiej racji ty chcesz odzyskać kasę? Dwa dni dopiero minęły.

na allegro nie, to poza allegro, ale osoba ma wystwaione przedmioty na allegro zagadała, czy mi nie sprzeda poza, bo to była licytacja zgodziła sie z osoba mialam kontak (odpisywała 2 razy w ciagu dnia) we wtorek zrobiłam przelew i poprosiłam, zeby dała znac jak dojdzie, przelew na bank doszedł a ona milczy :(

Gość gość
Heh no to jak poza allegro to pozostaje Ci tylko wierzyć w UCZCIWOŚĆ sprzedającego :) ja tam wolę mieć wszystko czarno na białym, że w razie czego to się osoba nie wykręci.

mam nadzieje, że ta osoba po prostu wyjechała albo nie moze odpisac bo bardziej na kasie zalezy mi na tych przedmiotach, bo to było cos co bardzo potrzebuje!

latteMachiato tezx mi pozostaje wierzyc, ze jest uczciwa ale juz coraz mniej wierze....:(

Gość gość
Ale 2 dni to naprawdę mało :) zrobiłaś przelew to pewnie następnego dnia pieniądze dopiero weszły, więc tego dnia pewnie nie została wysłana, to powiedzmy kolejnego dopiero.. i np. może nie mieć czasu na napisanie e-maila, a paczka została wysłana :)

Latte obyś miała?miał rację ale troszkę się martwię, mimo wszytsko

Gość gość
Miała :P Nie martw się na zapas, bierz pod uwagę też to, że POCZTA POLSKA lubi nawalać :) do mnie nawet priorytety potrafią chodzić dłużej niż listy zwykłe :D ale to wina listonosza :)

Martwi mnie brak odzewu ze strony tej kobiety bo nawet nie wiem czy to wysłała

niezla z ciebie histeryczka, skoro dwa dni temu zrobilas przelew a juz krzyczysz,ze oszustwo:O:O opanuj sie:O

może myslicie, ze przesadzam ale wtedy czemu nie odpowiada na maile?

Gość ja to samo wlasnie
ja mam ten sam problem tydzien minal a przesylki nie ma, napisalam czy wyslala napisala ze ak i tyle,te bez recepty, musze chyba postarszyc ze zghlosze sprawe na policje bo normalnie jaja.. w sobote wyslala podobno i ejszcze nia ma, jaki cudem kuuuuuuuuuurwa???????

ja to samo własnie a myslisz, że policja coś moze pomóc? bo słyszałam,ze można zgłosic do banku reklamację, żeby anulowac przelew, tylko tamta osoba musi wyrazic zgodę (w co wątpię)

ale przynajmniej Ci odpisała a wiesz, jaka jest poczta polska list idzie 7 dni, wiec moze gdzies utknęla na poczie Twoja przesyłka a zamawialas z allegro? bo ja sie dogadałam, ze poza allegro kupuje, i nawet na alegro nie mam co zgłaszac :(

a na allegro ma same pozytywy ...:(

Gość owieczka!!!!!
nie panikuj, kobieta moze ma dzieci, nie zawsze moze od razu odpisac - skoro ma pozytywy to badz dobrej mysli :) A swoja droga czemu nie czekalas na licytacje?

to były 3 przedmioty, i chciałam je wszystkie kupic dlatego.... kurcze, dalej sie nie odezwała nie wiem co zrobic, jak to sie okaze oszustka?????

Gość ludzie słyszeliście
kiedykolwiek o przesyłkach za pobraniem? Zero stresu.A jak się chce przekombinować to , chytry dwa razy traci.

a był ktoś w podobnej sytuacji kiedys?