Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rakakijak

co robie nie tak ze nikt nie kupuje

Polecane posty

Gość rakakijak
macie jakies uwagi.............

Gość Ostatnio słyszałem, że dieta
To nie jest tak, że robisz coś nie tak. Po prostu nikt ich nie chce kupić. Rzeczywiście ładne :)

Ja niestety nie kupie, nie mam komu, dla mnie "trochę" za malutkie są jednak :P

Gość rakakijak
nie obie sukieneczki dostala moja corcia w prezencie, ale niestety prezent okazal sie nietrafiony, bo corcia nosi roymiar 98, a te sukieneczki sa na 74.

Gość ddfddfdffdfd
Wyostrz trochę zdjęcia

Gość rakakijak
Ostatnio słyszałem, że dieta a szkoda bo przydalyby mi sie pieniazki...... moze ktos inny kupi............

Gość rakakijak
nie umiem takich rzeczy robic.............

Gość rakakijak
i

Ja zajmowałem się swego czasu sprzedażą, bo się tym interesuję, ale była to kompletnie inna branża także tutaj wiele Ci nie doradzę, powodzenia mogę życzyć :)

Gość rakakijak
dziekuje przyda sie..........

Gość rakakijak
hej hej

Gość ilona1884676586
są za tanie, serio Ci piszę, Czytałam o tym w książce Roberta Cialdiniego, wpływ na ludzi. Mogę napisać ten fragment jak chcesz. Podnieś cenę:)

Gość rakakijak
no sama nie wiem....... ie mam klientow a jak podniose cene to sie pojawia_-HMM a jaka cene proponujesz

Gość ilona1884676586
Spróbuj podnieś choć o kilka, kilkanaście złotych. Poczekasz kilka min to Ci zacytuję fragment tej książki. A i więcej zarobisz:)

Gość rakakijak
ok

Gość ilona1884676586
Zaraz tamten znajdę ale ten fragment też ważny z tej samej książki. "Zważywszy że niedostepnośc dóbr skutecznie wpływa na ocenęich wartości możemy oczekiwac że zawodowi praktycy wpływu społecznego będą starali sie wykorzystać oddziaływanie reguły niedostępności.Najbardziej oczywistym przykładem jest taktyka ograniczonej liczbyw której sprzedawca informuje kilienta że ponieważ nie ma wielu egzemplarzy danego artykułu już wkrótce może go zabraknąć"

Gość rakakijak
dzieki wielkie wszystkim za pomoc

Rób porządne opisy. Po co CAPS? I żadne paszki, co to w ogóle są paszki?:O

Gość ilona1884676586
Tego jest na dwie strony wiec streszczę. Znajoma tego psychologa prowadziła sklep z biżuterią indyjską, była zdziwiona bo nie mogła sprzedać ozdób ze skrupy żółwia, mimo że był sezon i miasteczko było pełne turystów, a były napraawdę tanie. Zrezygnowana dzien przed swoim wyjazdem handlowym zostawiła kartkę swojej sprzedawczyni "wszystko z teh skrzynki wycen na 1/2. Gdy wróciła z ulgą zobaczyła że wszytskie ozdoby zostały wyprzedane. Jednak ulga zmieniła sie w zdumienie gdy okazało się że sprzedawczyni zamiast obniżyć cene o pol , sprzedała wszytsko dwukrotnie drożej. zadziałał mechanizm niedostępności i luksusu

Gość ilona1884676586
Kilienci owi swoją decyzję opierali na stereotypie wysoka cena=wysoka jakość. Wobec braku wiedzy o jakości jedynym wskaźnikiem stała sie cena. Jeśli coś jest tanie jak barszcz to automatycznie zapala nam się czerwona lampka. bo wiadomo, nic dobrego w życiu nie ma za darmo.

Gość ilona1884676586
Ty autorko dostałaś te sukieneczki, więc żądasz za nie niską cenę, rozuemiem, ale ludzki mechanizm działa inaczej. to dzieje się podświadomie.

Gość ilona1884676586
Ludzie są wychowani na regule, jaka cena, taki produkt. Każdemu zycie upływa za płacenie wyższych cen za produkty lepsze, a niższych za gorsze, stąd mechanizm drogie=dobre. Autorko, zwiększ troszkę wymaganą cenę, w opisie daj że sliczne sukieneczki, tylko dwie sztuki, jedyna taka okazja i powinny pojść:)

Gość ilona1884676586
A i z konta siostry, męża, mamy obojętnie, sama podbijaj cenę licytacji co jakiś czas, to zawsze działa. Nie o dużo, ale choć o złotówkę,

Gość tatuś nadusi
Autorko przeczytaj maila, którego Ci wysłałem, odnośnie aukcji, dobrze?

Gość ilona1884676586
I autorko więcej tych zdjęć, ludzie lubią widziec dokładnie, inaczej czują że coś się ukrywa przed nimi. dodaj zdjecia sukienek z tyłu, zbliżenie np na falbankę, niech wszytsko będzie dokładne.

Gość sd3e3r3r
ilona1884676586 są za tanie, serio Ci piszę, Czytałam o tym w książce Roberta Cialdiniego, wpływ na ludzi. Mogę napisać ten fragment jak chcesz. Podnieś cenę NIe bredź dziewczyno i nie przekładaj wynurzeń teoretyka na prawdziwe życie. Na Allegro juz jest syf i mniej ludzi robi tam zakupy, bo się zrazili do szmat, to raz. 2 jest duża konkurencja i masa stron z ubrankami. Trzeba się czymś wyróżniać. Ale widzę, że jest 1 klien za 4 zł.