Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo skad mam wiedziec

Dobry przepis na nalesniki :)

Polecane posty

Gość no bo skad mam wiedziec

zna ktos? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Donata00
jajo woda mąka szczypta soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Donata00
a i mleko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ONA OSZUKUJE
bez mleka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bo skad mam wiedziec
dokladny przepis, nie taki byle jaki.... kurwa skad mam wiedziec jak robic jak mama mi gotowala, a teraz mojemu chloptasiowi sie zachcialo nalesników to co mam mu powiedziec ze nie umiem?! :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asia kasia basia
odstaw na 10 min to mąka napęcznieje i będą bardziej puszyste :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Donata00
kurwa jak chce mu się naleśnika to niech sam se zrobi ja bym takiego pierdolnęła w łeb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Irek z zachodnej polski
do nalesników daj wodę gazowaną to będą takie bardziej spulchnione

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie dodaje cukru!!!
bo się przypalają. Daję mąkę, mleko, szczypta proszku do pieczenia, jajo lub dwa (zależy na ile osób robie), szczypta soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie dodaje cukru!!!
i olej wlewam do ciasta żeby na patelnie nie lać (nie mam psikadła)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze dodac tez szczypte
proszku do pieczenia. cala tajemnica to odpowiednia konsystencja ciasta,, jak rzadka smietana, kNalesniki powinny byc cienkie i miekkie, pierwszy idzie na stracenie, Do ciasta dolej oleju, wtedy mozesz lac na sucha patelnie,( nie za duzo!, krec patelnia, az ja zapelnisz cienka warstwą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×