Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adijaan

Zareczyny w wieku 18lat?

Polecane posty

Gość Adijaan
O to identyczna sytuacja :) wlasnie tez chcialem zrobic jej taki prezent..

Gość witam witam.edytka
Adijaan Nie słuchaj tych co mówią od razu o ciąży. Głiupie myślenie bo są zaręczyny to zaraz ślub albo wcześniej dziecko. Teraz są inne czasy. A żeby nawet dziecko to co- macie swój staż narzeczeński i nie wpadnie z pierwszym lepszym. Spraw jej taki prezent jeśli się kochacie. Mówię to z własnej autopsji. :) Niczego nie żałuję. Jakoś studia skończyła a mój zaczął po mnie studiować, po 2 latach zaszłam w ciąże także wszytsko jest jak ma być.

Gość Madelineee
Chwalic sie? a to jak Tobie oswiadczyl sie facet (o ile taki moment byl w Twoim zyciu) to nie chwalilas sie tym, ze Ci sie oswiadczyl? to na pweno ogromna radosc i mozna sie tym dzielic z bliskimi.

Gość witam witam.edytka
A i najważniejsze pomimo wieku w jakim go poznałam -16 lat to nadal go kocham. Chociaż tak od razu nie było wielkiej miłości z czasem przyszła a mój mi powiedział już po 1,5 miesiąca że mnie kocha - jak dziś obie to pamiętam. Mój słodziak do dziś. Przed 16 się wyszalałam dość, a jak go poznałam to każdego dnia byliśmy razem, codziennie się spotykaliśmy i nie potrafimy żyć bez siebie.

Gość Adijaan
Dzieki za rady :) no bardzo ja kocham, i chyba sprawie jej taki prezencik :)

Gość normalny ogier
Nie rob tego!!!! po roku znudzi ci sie pykac w ten sam dolek szalej chlopcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20lat i takie plany?? Nie rob tegooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość moboooooo
Jeśli dziewczyna ma odrobinę rozumu, to cię z tymi kwiatami wyśłe na drzewo, cieniasie. Decyzję o zaręczynach podejmować na bazie opinii z forum na kafe... Nie zapomnij jej o tym wspomnieć.

Gość Adijaan
Ale my rozmawialismy na ten temat. A tu chcialem zapytac czy to nie za wczesnie i czy ktos byl w takiej sytuacji.

Gość vera baleron
poczekaj lepiej z tym az skonczy np 20lat. w dniu jej 20 urodzin zrob jej taki prezencik :) bo jak narazie ma 17 lat, co ona moze wiedziec o zyciu..

Gość mozesz sie oswiadczyc ale ze
slubem poczekajcie ;) Mi chłopak oswiadczył się jak miałam 17 lat, teraz mam 23 lata i za miesiąc ślub :D

Gość mozesz sie oswiadczyc ale ze
Oczywiście ślub z tym samym facetem :)

Gość Adijaan
Ale ja nic tu o slubie nie wspominalem, tylko chce sie oswiadczyc!

Gość Aanata221
Adijaan daj mi swoje gg. Opowiem ci jak to u mnie było, może ci się przydać.

Gość Adijaan
Nie mam GG, mozesz tu napisac?

mam 19 lat. gdyby mój chłopak mi się oświadczył - nie przyjęłabym zaręczyn. po co wszystko przyspieszać, bawić się w dorosłość? i nie pocieszę was - dla mnie i pewnie dla wielu ludzi zaręczyny to jest zapowiedź ślubu, dowód miłości też, ale ślub przede wszystkim. latanie z pierścionkiem, tylko żeby pokazać, że jest się zajętą jest totalnie głupie i dziecinne. jak chcesz jej kupić coś fajnego na osiemnastkę, lepiej zostań przy samym pierścionku, jak dziewczyna lubi biżuterię, to pewnie jej się spodoba.

Gość Aanata221
a np maila? Wolałabym tego tutaj nie pisać.

nie ma regul i nigdy nie jest za wczesnie lub za pozno :) zycze wam wszystkiego naj naj:)

Gość Adijaan
up, up, up :)

Gość aniaaa2322
mi sie chłopak oswiadczyl na studniowce :) mialam 18 lat wtedy :) a teraz mam 23 i jest moim mezem od roku:)

to po choojj sie zaręczać jak to nic nie oznacza ? a ma być tylko prezent na urodziny ? oświadcz sie - radzą durne panny - to nic nie oznacza, nie będzie ciązy, nie będziecie mieszkać , nie ustalacie ślubu więc po co pytam sie ? niech sobie razem będa , chodzą , niech będzie miłość a bawienie sie w pokazywanie pierścionka to jak dzieci z przedszkola zaręczenie to jest DEKLARACJA nadchodzącego ŚLUBU i nie róbmy sobie z tego zabawy , ok ? za wcześnie na zaręczyny , darujcie sobie bawienie sie w dorosłość cieszcie sie życiem

Mój mąż też mi się tak oświadczył. Slub wzieliśmy po kilku latach, ale zareczyny uświadomiły mi, że jestem kimś ważnym w jego życiu

Mi mój były się oświadczył, jak ledwo skończyłam 19 lat, nie chciałam wtedy tych zaręczyn ,ale głupio mi było odmawiać, bo się kochaliśmy i nie chciałam urazić jego uczuć, bo to przecież coś tak powaznego. I z perspektywy czasu wiem, ze bylam wtedy dzieckiem, kazda dziewczyna w tym wieku jest, a co dopeiro 18latka. Poza tym jej rodzice Cie pweni zjedza za to ;) Ale zrob jak chcesz. Ja ze swoim narzecoznym juz nie jestem, bylismy zareczeni 4 lata i zerwalam ta farse, niestety, ale zareczyny to cos zbyt wielkiego dla dziewczyny w tym wieku, takie jest moje zdanie na kanwie wlasnych dowswiadczen... Z kolei moja kolezanka tez sie zareczyla w wieku 19 lat wlasnie po 4 latach zwiazku i jest od kilku lat szczesliwa mezatka, tak wiec to juz zalezy od czlowieka ;)

Gość Dociskacz posratny
pojebało cię synek, strzel kupkie