Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hartagram

zmarszczki - wzmacniać czy rozluźniać mięśnie twarzy??????

Polecane posty

Gość hartagram

???

Gość irrtana
Wzmacniać! Poczytaj sobie o ćwiczeniach Evy Fraser, Benity Cantieni, Carol Maggio...

wzmacniac! a najlepiej stosowac jeszcze kremy z kolagenem, sklawleniem mozesz sproboowac ekologicznego beEco flosleku

Gość hartagram
no to co powiecie na to że: 1. Botox powoduje pewien paraliż mięśni, żeby zbyt napięte nie tworzyły zmarszczek?? 2. Stres zwiększa ich napięcie mięśni, a jak wiemy stres = zmarszczki 3. Wszędzie podają, że masaż twarzy powinien być relaksujący, odprężający... Znam ćwiczenia na wzmacnianie mięśni twarzy, ale coś mi się tu nie zgadza Chyba ze jedne mięśnie należy rozluźnić, a inne wzmocnić (jak w wadach postawy ;)) musi mi to ktoś wyłożyć jak kawe na ławe ;)

Gość hartagram
upupup

A poczytaj sobie ten wątek: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/facial-flex-i-gimnastyka-pyska-tez,t10769.html Wzmacnianie mięśni to nie to samo co ich niekontrolowane i chorobliwe spinanie w nerwach, to raz ;) A dwa, stres to nie tylko napinanie mięśni ale przede wszystkim zaburzanie równowagi hormonalnej organizmu (zwiększa wydzielanie kortyzolu -> kortyzol m.in. podnosi poziom cukru we krwi -> więcej cukru powoduje szybszą glikację białek skóry, czyli po ludzku mówiąc uszkadzanie włókien kolagenu i elastyny -> szybsze starzenie skóry).

Gość ja na zmarszczki polecam
locacid - rewelacyjny krem dermatologiczny niestety w niektórych aptekach trzeba mieć na niego receptę

Gość hartagram
więc wzmacniać... a co powiecie na to: "BOTOX - jest to nieoperacyjna, niechirurgiczna metoda wygładzania zmarszczek. Preparat powoduje blokadę przewodzenia między nerwem a mięśniem, co prowadzi do relaksacji mięśnia. BOTOX rozluźnia zmarszczki mimiczne i może być stosowany profilaktycznie u osób o nadmiernej mimice."

Gość hartagram
upupup:)>)

Powiem na to, że dobre ćwiczenia mięśni twarzy nie mają nic wspólnego z "nadmierną mimiką", są opracowane tak, żeby właśnie m.in. jej skutkom przeciwdziałać.

Gość kghidfflkughj
Używać olejku arganowego firmy Ambrozja, ja używam go już od 2 miesięcy i muszę powiedzieć że jest rewelacyjny. Skóra wygląda na bardziej wypoczętą, a zmarszczki wyrażnie się zmniejszyły http://ambrozja.co