Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belkinia

Mój 4 miesięczny synek nic nie je !!! Pomocy!!

Polecane posty

Gość Belkinia

Już nie wiem co robić, w nocy około 3 zjadł ostatnią porcję mleka - 60 ml!!! Od tamtej pory nic nie chce jeść. Gdy podaję mu butelkę płacze, pije tylko herbatkę!!! Co robić? Nie ma temperatury ale jest bardzo marudny.. Co robić?

Gość takie plamienia
idź do pediatry!!

Gość zapałka123
Po pierwsze - pije, więc nie ma tragedii. Po drugie - nie panikuj i nie zmuszaj go na siłę, przecież sam się nie zagłodzi. Ty też cały czas jesz?

Gość jaba daba du
karmisz go butelka? jeśli tak to może spróbuj zmienić smoczek na inny. może kształt mu nie odpowiada i nie chce ssać.

Gość Majorka100
Może zęby idą ? Niektóre dzieci mają wcześnie zęby, mój synek w tym właśnie wieku też zaczynał ząbkować i był marudny i nie chciał jeść. Jeśli nie ma gorączki i żadnych innych niepokojących objawów, to przeczekaj może, może po paru dniach mu minie, i obejrzyj dziąsła małego,czy nie są czerwone,spuchnięte, czy mały nie płacze, jak je dotykasz.

Gość Belkinia
Karmie go butelka dr browna od urodzenia, teraz sprobowałam mu dac w avencie i tez nie chce..Pediatra dopiero jest dzisiaj od 14 u mnie w miescie ;/

Gość Majorka100
Czasem zmiana smoczka działa cuda. jak mój syn ząbkował, za nic nie chciał pić ze smoczków aventa, bo za twarde i drażniły mu dziąsła i wtedy sprawdziły się zwykłe butle z canpooola z tymi wąskimi miękkimi smoczkami.

Gość Belkinia
Dziąsełka ma zmienione już od jakichś 2 tygodni i się slini..

Gość Majorka100
Łeee, no to nic się nie mart, zęby idą pełną parą i dlatego nie chce pić mleka, ja też tak miałam, ząbowanie zawsze odbiera memu dziecku apetyt .Jak zęby wybiją, zacznie jeść.

Gość Belkinia
Dzięki. To co w takim razie robić? Nie wpychać mu? Na pewno jest głodny..

Gość jaba daba du
przypomniało mi się że widziałam identyczny przypadek - dziewcznka 6 msc cały dzień piła tylko herbatę, mleko raz dziennie o 3 w nocy przez sen!!! zaczeła pić po zmianie mleka na inne. kup może paczkę innego mleka na spróbowanie. póki nie chce pić mleka to dawaj chociaż tą herbatę to się nie odwodni

Gość Majorka100
Na siłę nie podasz. Odczekaj, próbuj, mój też tak miał, że kilka godzin nic nie chciał tknąć. Jak siętrochę wyciszy, uspokoi, spróbuj ponownie podać, w końcu za którymś razem załapie. Ale spróbuj zmienić smoczek na jakiś bardziej miękki i mniejszy. Te z canpooola to może nie są najlepszej jakości butelki, ale mają wąskie smoczki, które przez to że są małe i wąskie, nie dotykają takiej dużej powierzchni dziąseł i tak nie drażnią, u nas zawsze syn dał sobie wlulić mleko w tej butli jak ząbkował.

Gość jaba daba du
kp żel bobodent albo podobny mojemu pomagał

Gość Majorka100
Ja myślę, ze jak dziecko do tej pory piło swoje mleko bez problemu i mu smakowało, to nie jest kwestia mleka i nie ma co zmieniać, chyba że autorka podała mu jakieś nowe mleko teraz ostatnio, to może mu nie smakuje.

Gość Majorka100
Tak, żel na dziąsła i smarować, nam pomaga dentinox

Gość Belkinia
Kupiłam dentinox przed chwila, mleka nie zmieniałam od urodzenia jest na bebilonie

Gość Majorka100
przed karmieniem jakieś 15 minut możesz smarować dziąsła, może pomoże. No chyba że to nie od zębów.

Moja mała jak skończyła 5 miesięcy to zaczęła mi robić histerię przy jedzeniu. Już nie wiedziałam jak Ją karmić. Płakałam prawie z Nią. I wtedy kupiłam butelkę z nuka z tym brązowym smoczkiem. Wymieniłam na smoczek do papek z rozcieciem na krzyż. Bałam się, że może będzie przepływ za duży i będzie się krztusić. Moje obawy pozostały bezpodstawne. Butelka oprózniona w 5-10 minut. Jej się po prostu nie chciało już ciągnąc i za wolno leciało. Musisz próbować:)