Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja już nie wiem co robić

Nie mam już sił :/ - ojciec

Polecane posty

Mam 18 lat i nie mam sił na własnego ojca... on pracuje za granicą i na wakacje zawsze przyjeżdża na dłużej - ok .1,5 miesiąca. Wszystko ładnie pięknie jest (ok tygodnia, czasami dłużej) aż nie zacznie pić :/ Nie wiem z kim pije nie wiem gdzie, a przychodzi do domu nawalony 😡. Ja k***a nic zrobić nie mogę, czasami mam wrażenie że mnie przekupuje abym nie wiem... "przymrużyła" na to oko (jestem jedynaczką). Moja mama teraz pracuje do 16 bo koleżanka ma urlop (a tak to pracuje do 10-11) wtedy jakoś w miarę panuje nad tym wszystkim... a ja zamiast się do cholery cieszyć wakacjami to się budzę o 8/9 i myślę gdzie jest i co robi ("a może pije już"). Z nerwów to nawet nie mam ochoty jeść ani nic, próbuję się czymś zająć ale cóż... kiepsko mi to wychodzi. Przy chłopaku udaję że wszystko jest ok i tak duszę to w sobie... Im jestem starsza tym gorzej mi jest to znieść. Wyżalić się nikomu nie chcę ze znajomych czy chłopakowi, bo po prostu jest mi głupio i wstyd :(

Ehh :( W sumie chciałam podnieść temat, ale i tak nikt nic nie poradzi, a co się wyżaliłam to się wyżaliłam.

Gość agu$ia
sa 2 rozwiazania albo musisz przeczekac az sobie pojedzie albo idz do psychologa moze jest jakis w szkole moze on ci pomoze

Matka wie o jego alkoholizmie? Co ona na to? Czy ojciec po pijanemu robi awantury, jest agresywny?

No wie... przecież go widzi jak wraca z pracy... Nie nie jest w ogóle agresywny ani nie robi awantur... albo siedzi cicho w domu albo śpi... jak juz wróci do domu... No w sumie to mam ochotę aby jak najszybciej pojechał już... Tyle że z tego co wiem to TAM tak nie jest... bo pracuje razem z bratem... i nic się nie skarży.

Dlaczego matka nie reaguje? Boi się go? Jest jej to obojętne? Skoro nie jest agresywny, tylko siedzi cicho, to lepiej dla was, niż jakby miał stosować przemoc psychiczną lub/i fizyczną. Może zasięgnij porady psychologa, ojca warto namówić na wizytę w poradni uzależnień.

Reaguje, oczywiście że reaguje. Tyle że on uważa że nie ma potrzeby iść do poradni :/ i nie możemy go zaciągnąć. Już nie raz była o tym mowa, to wielce obiecuje że się postara nie pić i w ogóle, a później i tak to wraca. Nie ma takich problemów jak np. przyjeżdża na tydzień albo na 2 wtedy się raz zdarzy....