Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w uk uk....

czy klamiecie na cv albo w liscie motywacyjnym?

Polecane posty

Gość w uk uk....

z tego co zauwazylam to ludzie barzo rzadko tutaj sprawdzaja referencje. ewentualnie tylko chca potwierdzenie czy naparwde bylo sie zatrudnionym w danej firmie od tego do tego czasu.

Gość agata-----
według mnie nie oplaca sie klamac w cv, bo niby jak? jesli o mnie chodzi to najlepiej byłoby dopidac sobie jakies doswiadczenie , ale wiadomo ze kazda firma wymaga potwierdzenia ze sie tam pracowalo...

Gość hjfgjhhjjhfh
a kto mi udowodni ze sobie nie symylislam np. tego ze jestem tak szeroko uzdolniona osoba sportowo? ze mam tyle wspanialych hobby? wiecej niz polowa zmysla te fakty!!

Gość mi mala niezalogowana
ja m.in. dzieki referencjom dostalam obecna prace, wiec... nie, nie warto klamac:) warto natomiast cos soba reprezentowac:)

wieszkosc ludzi w CV pisze... kreatywny... a wiekszosc nie jest wcale kreatyna... ale pisze bo to ladne i mode slowko ... pozywtywna cecha itd.. - wiec klamie sie oj klamie w cv :)

Gość u mnie byla taki przypadek
to byla praca adminsitracyjna i klienta twierdzila ze zna pewein software. u nas wysyala sie list o referencje i jej byly szef odpisal ze po prosu zajmowala sie sprawami adminstracyjnymi ijest bardzo pracowita, kolezenska itd. a potem sie okazalo jak juz ptracowala ze ta dziewczyna nie ma pojecia o tym programie i na epwno sklamala na cv, bo moze myslala ze jest to bardzo prosty a tu zonk.

Gość Pejek
Ja pracuje w firmie ktora zajmuje sie tzw ''background screening'' i to czym sie zajmuje to wlasnie sprawdzanie czy informacje podane na CV i aplikacjach sa prawdziwe - kontaktuje sie z firmami, uczclniami, instytucjami itp. Nie warto wiec klamac.

Gość hej dziewczyny ...
oj nie warto, nie warto

Gość ja nie klamie....v
tylko naginam prawde albo przesadzam np. napsiala ze pracowalam jako assistant manager ,co w umie bylo prawda ale pracowalam tak tylko 2 dni w tyg, a pozaostale 3 dni byl ktos inny a ja byla po prostu zwykla rpacownica,ale ani w cv ani w liscie nie psize ze tylko na aprt-time byla asystentka tylko po prsotu pisze ze nia bylam , dodatkowo tylko przez 6 miesiecy rpacowala jako asystentka medzera tak dwa dni w tyg, a potem tylko gdy ta druga dziewczyna byla chora albo na urlopie to ja zastepowalam a,le wpisuje sobie ze bylam przez 2 lata asystentka no bo tyle pracowalam w tej firmie.

pamietam ze kiedys rekrutowalam - choc nie zajmuje sie zawodo tym rekruterstwem;)) i laska miala wpisana biegla/b.dobra znajomosc jezyka a nie potrafila powiedziec slowa w tym jezyku;-)) pamietam ze ugryzlam dlugopis bo nie chcialam zeby jej bylo przykro - byla zdenerwowana klamczuszka - i nie chcialam jej smiechem w twarz wybuchnac;-))) ale ogolnie to jest bardzo proste do zweryfikowania czy sie klamie - jesli ktos sie na czyms naprawde zan wystarczy z danym delikwentem chwile porozmawiac i juz mozna ocenic czy tylko mu sie wydawalo czy rzeczywiscie ma wiedze o ktorej wspomnial w cv juz pomijam skandaliczne przypadki prawdziwego klamstawa - to wyzej to bylo o tych "nacigajacych fakty"

jezeli masz wymyslec podac swoje pozytwne cechy to tez nie zawsze bycie kreatywna jest uznawane na plus - tj. jezeli to ma byc praca w ktorej masz po prostu wykonywac polecenia.. lepiej wtedy brzmi flexible, organized, hard-working. kretywna dobra jest dla takiego np. grafika komputerowego, albo do polsiego cv - jakos ze w polsce kazdy jest niby "kretywny " :)