Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blockeed

czy to poważna choroba ?

Polecane posty

niedawno miałam robione wszystkie badania ginekologiczne , wykryło mi że na obu jajnikach mam torbiele . wyniki markera są podwyższone o 5 razy i wynoszą 160 . czy mam się martwić, że to może być rak ? proszę o szczere odpowiedzi

bedziesz zdychac dlugo i bolesnie, ale mozesz sie modlic do boga zebys reczysko cie zezarlo szybciej :D

Gość odpowiadajacaaa
TAK moze to o tym swiadczyc, robione markery to znak ze cos jest nie tak choc czasem wychiodzodzą wyniki mylac, ale jak piszesz ze masz na jajnikach torbiele wiec zapewne zrobią biopsje zeby sie przekonac, a marker odpowiada rakowi jajnika ? gdzies na necie są tabele okreslające narzący.

Gość .................m..
Jeśli norma jest znacznie przekroczona, nie zawsze oznacza to rozwój choroby nowotworowej. Podwyższony poziom niektórych markerów może być również związany na przykład z bardzo poważnym stanem zapalnym wątroby, trzustki czy nerek. Większość markerów w ilości wykrywalnej pojawia się natomiast w chwili, gdy nowotwór już na dobre zagnieździł się w organizmie. Ale wtedy można go również wykryć na podstawie USG, mammografii, cytologii, rezonansu magnetycznego, tomografii komputerowej.