Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eviaa

rodzice o starszych partnerkach synów

Polecane posty

Gość eviaa

Bardzo proszę o Wasze zdanie. Mam 40 lat On 20. Jetsem rozwiedziona mam dorosłe prawie dzieci. Jego rodzice nie akceptuja..

Gość eviaa
upss:) On ma 30:)

Gość Szyba
''mam dorosłe prawie dzieci'' Ty byś akceptowała gdyby twój syn przyprowadził do domu narzeczoną w twoim wieku albo i starszą?

Gość eviaa
Jego rodzice maja ponad 60 lat. On jest starszy od mojego syna o 10 lat.

Gość eviaa
Ja rozumiem jak widzą to Jego rodzice. Ten zwiazek dla nas tez nie jest "prosty". My rowniez mamy zakodowane schematy- ze jak starszy to męzczyzna w zwiazku, nie kobieta. Jest nam jednak dobrze, rozumiemy sie, lubimy raze spedzac czas w kazdy sposób. Bardzo podobnie postrzegamy świat. Czuje że ten zwiazek jest wazny. Nie poznałam jego rodziców i pewnie nie poznam. Nie beda mogli tego ocenic.

Gość Zamiast
A może chodzi i kwestię dzieci? Chcesz mieć jeszcze? Bo oni pewnie chcą mieć wnuki i boją się że z takiego związku ich nie będzie.

Gość qomkapsls
Ja jestem tuż po 30, mój facet po 40. Jego dzieci mają 18 i 19 lat. Moi rodzice są na nie. Mój facet jest po rozwodzie od 4 lat. Poznaliśmy się w rok po jego rozwodzie.

Gość eviaa
Dzieci- juz spełnilam sie jako matka, ale nie mowie NIE. Decyzja o kolejny dziecku moze przyjśc jescze. Wiem że mam tylko kilka lat na taką.

Gość eviaa
Ja swojego rozwodu juz nie pamietam:) tak dawno był. Twoi Rodzice boja sie komplikacji dla Ciebie - moze bedziesz miała nieprzyjeności ze strony jego dzieci? - z b. zona nie wiadomo jakie ma stosunki? Mysle ze warto było by im wszystko wyjasnic. Ludzie po rozwodach i innych przejsciach sa wielokrotnie duzo mądrzejsi zyciowo.

Gość qomkapsls
stosunki z zona? jesli zachodzi potrzeba ustalenia czegos w sprawie dzieci to rozmawiaja ze soba... ona juz ma zycie na nowo ulozone... to sa ogolnie ludzie na poziomie i kulturalni... synowie tez maja olej w glowie... normalnie i sensownie mozna porozumiec sie z nimi...

Gość eviaa
Npaiszę troche wiecej o naszym zwiazku. Po raz kolejny kilka -cy temu "rozstalismy" sie. Powód- własnie jego rodzice. On nie da rady zyc w zgodzie ze mna, z rodzicami. Takie rozstanie ( juz chyba trzecie) nie polega na zerwaniu kontaktów a na ich rozluznieniu. Po kilku tygodniach nasze kontakty znów sie zaciesniają. Nie potrafiłam i tym razem powiedziec- dośc. Zamykam sie oczywiście, bo to jednak boli. ale to trwa. Momentami czuje zepowinnam sie wycofac, by mu uprościc. Przeciesz to ja jestem ta strasza i powinnam być "mądzrzejsza".

Gość eviaa
Dlaczego Twoi rodzice są na NIE? Jak argumentuja?

Gość qomkapsls
- jestes taka ladna i madra, czemu nie znajdziesz kogos wolnego? - to wstyd, co ludzie powiedza - to stary dziad (nie wyglada na starego dziada, na pewno) -to cwaniak, chce sie dobrze urzadzic; niech znajdize rozwodke z dziecmi -zawsze bedziesz na drugim miejscu, bo on juz ma rodzine, dzieci beda dla niego nr 1, a przez nie kontakty z byla nie skoncza sie -moze kiedys wroca do siebie-on i ona -jak sobie wyobrazasz swieta itd -nie chcemy byc dziadkami dla obcych bachorow plus szantaze emocjonalne

Gość eviaa
:) na moje potzreba czasu. Twoi rodzice zobaczą - ze nie cwaniak, że nie stary dziad, - ze ludzie pogadaja i zapomna. A ponadto zobaczą że Cie kocha, ze dba o Ciebie, ze jest madry. Masz zamiar odpuscic bo Rodzice sa na nie? Mieszkasz z rodzicami czy z partnerem?

Gość eviaa
a dziadków bachory juz maja i świeta tez maja gdzie spedzic,,

Gość qomkapsls
mieszkam sama. on mieszka z jednym dzieckiem, jego ex ze swoim facetem z drugim dzieckiem. ja nie chce mieszkac z nimi, skoro mam wlasne mieszkanie. a na swieta jest jest zonglowanie- raz ona jedzie z chlopakami, raz jedzie z tym, z ktorym nie mieszka, raz on jedzie z nimi, albo z tym, z ktorym nie mieszka... woza ich tu i owdzie na przemian... wszystko tam jest po rowno jakby.... skoro ona podwozi jednego 2 razy w tyg., to on w nastepnym tez musi 2 razy kogos gdzies podwiezc... rozumiesz.... albo obiady 2 razy w miesiacu jedza chlopcy u niego w niedziele, a pozostale 2 niedziele u niej... itd itp wszyscy mieszkamy blisko siebie.

Gość eviaa
i dzieci 17 i 18 lat ida na takie zonglowanie?? Moi by mnie wysmiali.. "Uwielbiam" zasade "po równo..

Gość qomkapsls
chlopaki maja po 18 i 19. no ida na to. sa bardzo zwiazani i z matka i z ojcem. i najwyrazniej wszystkim to pasuje.

Gość qomkapsls
generalnie sa krotko trzymani w domu. i z natury tez sa spokojni. nie bylam dotad swiadkiem jej ostrej wymiany zdan, czy buntu z ich strony. jest tak rodzice zarzadza i bez dyskusji. oni sie na to godza (przynajmniej nie pokazuja, ze nie)

No przepraszam ale nic dziwnego - ile ci jeszcze zostało atrakcyjności fizycznej. Halle Berry się udało, Naomi Campbell tez ale czy tobie się uda? Kiedy on dosięgnie 30-ki ty będziesz miałą 50?. kiedy on zyska 40-ke tu dobijesz 60-ki? - wstyd

Gość eviaa
Rozumiem. Moi zwiazani sa wyłacznie ze mna ale maja własne zdanie. Także układ u nas jest prawie partnerski:) Nie a u nas celebracji np. obiadów. Moze i szkoda..Spotykamy sie przede wszytskim wieczorami. Starszy ma od kilku lat dziewczyne, studiuje. Młodszy rózniez duze grono znajomych. Dlatego cieżko i sobie wyobrazic by zgodzili sie na ramowo ustalone "obiady" a co dopiero na raz tu, ra tu i tam. Każda rodzina ma swoj rytm zycia. Wazne by Twoj męzczyzna potrafił ułozyc to tak byś nie była z boku, przypatrująca sie i by Tobie to odpowiadało.

Gość eviaa
Twoim rodzicom potrzeba czasu

Gość eviaa
" No przepraszam ale nic dziwnego - ile ci jeszcze zostało atrakcyjności fizycznej. Halle Berry się udało, Naomi Campbell tez ale czy tobie się uda? Kiedy on dosięgnie 30-ki ty będziesz miałą 50?. kiedy on zyska 40-ke tu dobijesz 60-ki? - wstyd." Jak on dobije do 40 ja bede miała 50.. Tylko atrakcyjnośc jest miernikiem udanego związku??

Gość qomkapsls
eviaa, dziekuje Ci za zainteresowanie :) wszystkiego dobrego Ci zycze

Obsmiałbym syna gdyby przyprowadził mi jakies stare pruchno i powiedziaqł, ze to jego ukochana No chyba że by była nieprzyzwoicie bogata to bym mu kazał się z nią ożenić, zaprosić kolegów, dac jej pigułe i "przyłapac" na zdradzie a potem rozwód i kasa, kasa, kasa

Gość eviaa
:)

Gość qomkapsls
wiesz, oni mieszkaja 300m od siebie.

Gość eviaa
"Obsmiałbym syna gdyby przyprowadził mi jakies stare pruchno i powiedziaqł, ze to jego ukochana No chyba że by była nieprzyzwoicie bogata to bym mu kazał się z nią ożenić, zaprosić kolegów, dac jej pigułe i "przyłapac" na zdradzie a potem rozwód i kasa, kasa, kasa " UUU:) gratuluje:)i powodzenia...