Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kieca w grochy

zęby ważne

Polecane posty

Gość kieca w grochy

Cześć Muszę wyrwać połowę zębów :-( w sierpniu mam zamiar to zrobić....Ale potem muszę jechać do Niemiec zarobić kasę na te trzecie zęby.... Kurcze no i wiem że będę wyglądała ja wariatka bez zębów jak myślicie nie będzie problemu jechać...chodzi o to żeby nie patrzeli na mnie jak jaką menelkę w tych Niemczech ja opiekuję się starymi ludźmi w ich domu no,ale nie chcę żeby patrzeli na mnie jak na głupią bo to zęby przednie będą wyrywane......prawie 10 zębów.... wiem że muszę jechać ale strasznie się wstydzę...

Gość kieca w grochy
nie da się z nimi noc zrobić są do dupy z zaniedbania :-( moja wina ogromna ale chcę to zmienić a nfz nie mam, mam inne ubezpieczenie ale oni nie refundują zębów..........

nie masz wyjścia , idź sobie zrobić tymczasową z akrylu osiadającą , prywatnie , tylko górną jak ktoś się podejmie takiej częściowej roboty

Ale po co wyjeżdżasz? Nie rozumiem :o przecież jeśli brakuję Ci pięciu i więcej zębów (w szczęce 5, w żuchwie 5 a nie w sumie 5) to możesz na NFZ za darmo zrobić sobie protezę :)

........ tylko że mam kase tak wyliczoną tylko na wyrwanie a potem od razu muszę jechać bo dziadki czekają,na mnie tylko że oni maja zęby jak perły i w dodatku swoje..........a ja nawet 30 nie mam

Rozumiem, że rwać idziesz prywatnie? W sumie tego też nie rozumiem :o Ja zapłaciłabym tylko za narkozę. A które to zęby? Tylko trzonowe? 9te z tyłu)?

Reganka MacNeil to moja praca jest z tego żyję a nfz nie mam bo ubezpieczam się w Niemczech ale tam zęby tylko prywatnie w Polsce mam ubezpieczenie na nagłe zachorowania tylko...

tak prywatnie idę na narkozą to są zęby zostanie mi w sumie chyba 4 zębów dwie prawa strona zostanie 4 a lewa 4,6,7

zaptytaj ile chcą za natychmiastową , tam gdzie usuwasz , to taki rodzaj protezy który wkłada się do buzi zaraz po usunięciu zębów , zadzwoń i spytaj

Zazdroszczę Ci narkozy :) ja mam wszystkie wyleczone, zostały jedynie do usunięcia 3 (8 i dwie 7) :o:o:o:o No tak. Teraz rozumiem. Ale warto by się przejść prywatnie i zapytać po ile protezy robią. Pamiętaj, że im więcej robisz tym taniej :)

pytałam już 500 zł ..... ale nie mam tyle same wyrwanie i narkozę zapłacę prawie 2 tys chyba muszę jechać tak i powiedzieć wcześniej dziadkom Że będę troche niedysponowana :-(

:-) no nie będę się uśmiechała chyba że z zamknięta buzią jeden plus to że babcia jest niewidoma ale dziadek widzi jak sokół i co chwila rodzina ich odwiedza o rany........ jakoś muszę to przeżyc

Reganka MacNeil u mnie też całość prawie 2 tys wraz z narkozą wyrwanie i narkoza 2 tys a Ty miałaś kiedyś narkozę? Bo ja to pierwszy raz :-) troszkę mam stracha

Narkozy do usuwania zębów nie miałam. Raz miałam narkozę do zwykłej operacji (wyrostek). i TEGO NIE MASZ CO SIĘ BAĆ, "odlatujesz" nawet nie wiadomo kiedy, budzisz się i pytasz "to już???" :D Też bym chciała swoje korzenie w narkozie pousuwać :)

dzięki :-) ja miałam tylko głupiego jaśka robionego przy usunięciu włókniaka prawie półtorej godziny gmerali przy nim........ i czułam się całkiem znośnie ale zanim trafiłam na salę operacyjna to nogi miałam jak z waty i śliniłam sie jak pies ze zdenerwowania.....ale 5 minut po zastrzyku byłam w 7 niebie... mam nadzieję że będzie ok z tą narkozą :-)

Gość rtrtrttytytyyuyujuiuytytyty
ale napisz cos wiecej dziewczyno, co to za choroba??? ja bym sobie nie dala wyrwac zebow, mozna przeciez powstawiac koronki

rtrtrttytytyyuyujuiuytytyty mi się strasznie psują zęby zaniedbałam i teraz mam karę dolne są ok bo pozaleczałam i sa wszystkie ale górne są do kitu i koronek nie da rady zrobić,tak zadecydował lekarz więc chyba tak jest DBAJCIE O ZĄBKI WSZYSCY 🖐️

wiesz co ja bym najpierw uzbierala kase na te implanty a dopiero potem wyrwala sobie te zeby... no ale rob jak uwazasz

Gość mandarynka we torebce
impalnty ? dziewczyno wiesz ile to kasy ? Ona ma wyrwać 10 zębów..........ciekawe z czego se uzbierać oj ciekawe

jeden implant 3 tysięce, wiec jakies 30 tysięcy, ale chyba jest tak ze na jednym implancie mozna umocowac kilka zebow wiec moze wyjdzie taniej?

a dla Ciebie 30 tys to pestka widać,pewnie masz z 13 lat i mało wiesz wszczep imlanta kosztuje 3500 bez korony korona jakies 1500 to se policz

są rozne ceny zalezy od gabinetu, sprawdzalam na necie, najtanszy implant to 3 tysiące. nie ejstem dzieckiem ale tak sobie mysle, ze jakby odkladac pieniadze a nie wydawac na np. alkohol czy papierosy to kazdy by uzbieral 30 tysiecy w kilka lat

i to najtańsza korona a pozatym implanty sie nie kazdemu przyjmują a autorka niech nie przejmuje sie ludzmi przez chwile bedziesz tylko bez zębów potem zrób ładna protezę lekka bo jest dużo możliwości nie przejmuj się ludźmi i wyrywaj zęby chore bo psują krew i cały organizm ❤️