Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....D....

Badania prenatalne

Polecane posty

Gość ....D....

Czy któraś z was miała.. bo ja mam pierwszą wizytę pod koniec miesiąca i nie wiem jak to wygląda, przebiega? Jest to moja druga ciąża ale w pierwszej takich nie miałam... z góry dziękuję za odp.

Gość ale o jakie badania pytasz
o usg genetyczne czy o badania inwazyjne? masz jakieś wskazania do tych ostatnich?

Ja miałam. Badanie wygląda podobnie jak typowe USG (przez brzuch) z tym, ze jest prowadzone na specjalnym sprzecie przez wyszkolonego ginekologa. Badanie trwa ok 30 min..moze pozniej bolec brzuch poniewaz lekarz dosc mocno przyciska sonde do brzuszka. Ale spokojnie - nie jest to badanie bolesne.

Gość ....D....
chodzi o to że ja mam na skierowaniu badania prenatalne i nie wiem co jak to wygląda.... czy to do pochwowe badanie czytałam że też płyn pobierają czy co tam już sama nie wiem gubęe się.. dlatego chciałam zasięgnąc opinii kogoś kto miał

a w którym tygodniu jesteś?

i ile masz lat?

Gość ....D....
z okresu 9 z usg 11 ... 27

zatem na pewno będziesz miała tylko usg genetyczne;) lekarz sprawdzi przezierność karkową dziecka i kość nosową - to wszystko takie badanie odbywa się jako standardowe w każdej ciąży

Gość ....D....
a następne mam początek października.. to te drugie jak wygląda.. a te pierwsze jest dopochwowe czy normalnie brzuch??

akurat to badanie usg, które będziesz miała w najblizszym czasie lekarze robią różnie - jedni przez powłoki brzuszne inni przezpochwowo natomiast to usg, które masz mieć w październiku, czyli tzw. połówkowe będzie przez powłoki brzuszne i zapewne potrwa nieco dłużej niż to w najbliższym czasie ponieważ lekarz będzie sprawdzał wszystkie narządy wewnętrzne dziecka i całą budowę anatomiczną

Gość ....D....
dziękuje pozdrawiam

Gość lepsze jest
dopochwowe, bo dokladniejsze