Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dziś was się pytam

MLEKO + BUTELKA + MIKROFALA ???? ODPOWIEDZCIE PROSZĘ

Polecane posty

Witajcie Odpowiedzcie mi na pytanie czy grzejecie mleko w mikrofali ??? A dokładnie chodzi mi o podgrzewanie mleka dla dziecka . Wkładacie do mikrofali butelki z nuka i aventu ????

Gość ehmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nie podgrzewaj mleka w mikrofali bo traci swoje wlasciwosci odzywcze...wode na mleko podgrzewalam, ale nigdy nie samego mleka...

Gość fafaij
po co chcesz podgrzewać mleko? Podgrzej wodę a potem wsyp do niej mleko ;) Ja tak robię do dziś... Avent nadaje się mikrofali a Nuk to nie wiem

bo chodzi mi o zwykłe mleko a nie o modyfikowane ;)

Gość ehmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
zwykle mleko jak najbardziej- przynajmniej mnie nie zabilo, a robie tak codziennie rano od kilku juz dobrych lat :)

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
zabić nie zabije, ale dla dziecka ważne jest białko a fale z mikrofali niszczą białko.

Gość mamama26
ja nie lubie mikrofali - jedzenie z niej jest okropne - sama czasem podgrzewam jak się spiesze ale dziecku nigdy

Gość Piękne i naturalne
znałam taka jedna leniwą i mega wygodną matke która na noc mleko robiła juz wieczorem i jak dziecko sie budziła to ona to mleko które stało ze 4 godziny szła grzac do mikrofali i podawała dziecku ja osobiscie nie lubie gotowac w mikroweli, jednak wiem e jak sie uzywa odpowiednich naczyn jedzenie jest pyszne

Gość do wpisu wyzej
ja tak robilam wlasciwie od poczatku i nie uwazam siebie za leniwa matke :D dziecko dzis ma 2 lata i zyje. Cudujecie z tymi dziecmi ze az mam nerwy jak was czytam.

Gość o no szok
biedne dziecko - głodne było a ty go karmiłas zepsutym mlekiem - mam nadzieje że jak będziesz stara to twoje dziecko przyjdzie i przyniesie ci rosół z przed tygodnia - wrzuci do mikrofali i powie żebyś się cieszyła że masz co jeść... i pewnie przeżyjesz i też ci "nic niebędzie"

Gość uknino
zwykle mleko raczej mozesz podgrzewac w mikrofali (moja przyjaciolka tak robi 3,5 letniej corce) ale co Ci szkodzi wlac mleczko do malego garnuszka (specjalnego do mleka) ichwile podgrzac? to nie trwa pol godz...

Gość bgfbfg
mleka modyfikowanego nie podgrzewa sie w mikr tak samo jak nie plastikowych butelek nawet jak stoi ze mozna lepiej nie bo przypomnijcie sobie co bylo z butelkami starszego typu mialy bpa!!. kupcie sobie czajnik z regulacja temperatury ja mam philipsa mam wode w nim juz wczesniej przegotowana lub wode dlka niemowlakow z butelki podgrzewam tylko do 40 stopni wypuje proszek i tyle wczesniej bawilam sie w wode w termosie i mieszanie ale to nei ma sensu lepiej wydac troszke wiecej i czajnik to super sprawa 40 na mleko 60 stopni na kaszke 80 na zielona herbatke i 100 na normalna

Gość Ale po co wydawac kase na
czajnik i zuzywac dodatkowo prad, jak termos jest prostszy w obsludze i wode gotuje sie raz na caly dzien?????????? Gdzie tu logika? Po co zwiekszac koszty z powodu mleka?

Dlaczego nie można podgrzewać mleka w mikrofali? Mam dwójkę dzieci i zawsze tak podgrzewam. Mleko przygotowuję świeże z przegotowanej wcześniej wody i podgrzewam. Chyba macie za dużo czasu na wymyślanie głupot. Moja córka potrafi godzinę przy butli spędzić i ciekawe jak miałabym jej to mleko do garnuszka wciąż przelewać i podawać. Mając drugie dziecko, które też czegoś potrzebuje i żadnej babci do pomocy.

Gość ..............ogler
MLEKO + BUTELKA + MIKROFALA = BARDZO NIEROZSADNE POLACZENIE, DLA OLEWACZY, KTORZY SWIADOMIE WOLA NIE WIEDZIEC ZO ROBIA I UDAJA, ZE WSJO JEST OKEJ :/

Gość Porób zdjęcia tych rzeczy
Nie można!

Prosiłam o odpowiedzi dotyczące zwykłego mleka z kartonu!!!!! a nie modyfikowanego !!!!! Wszystkim dziękuję za odpowiedź ;)

Gość Porób zdjęcia tych rzeczy
Mikro nierówno podgrzewa. Jak źle wymieszasz poparzysz dzieciaka, bo część będzie gorąca, część zimna, potem znowu gorąca i znowu zimna. Teraz kumasz? A mleko jest z reguły ciężko dobrze wymieszać, bo to nie woda, tylko lekka zawiesina.

Gość ijabuba
Całe zycie mojego syna podgrzewam mu wode na mleko czy mleko w mikrofali i nie poparzył sie i zyje, i jest zdrowy , i w wieku 6 lat nie ma absolutnie rzadnej próchnicy... Jednak mikrofala niczego nie zabiła :) Teraz sypie platki do miseczki , dolewam zimne mleko z kartonu , buch do mikrofali na 4 obroty, mieszam wszystko i .. gotowe ! Zyje i wcina az miło :) Mozna i tak , mozna i z czajnikiem , rondelkiem, termosem.. Co tam komu pasi :)

Porób zdjęcia- mleko to płyn, a nie zawiesina. Chyba zawiesiny nie widziałaś. Podgrzewam w taki sposób nawet gęstą kaszkę. Po prostu dobrze mieszasz dokładnie i próbujesz zanim podasz dziecku cokolwiek. Nigdy dzieci się nie poparzyły, ani nie brakowało im niczego. Morfologia zawsze idealna, aż lekarz się dziwił, bo dzieci często mają anemię. Moje nigdy.

Gość tlenikah57
czytam wypowiedzi na temat podgrzewania mleka w mikrofali, niestety uważam ze jest bardzo nie zdrowo podgrzewać posiłki dla niemowląt i starszych też , jak sobie wypielęgnujesz zdrowie za młodu takie zdrowie będzie miało dziecko i Ty na starość, opamietajcie się, choroba może przyjść nie po dwóch , trzech latach , ale po kilku dziesieciu latach, a moze być i po kilku latach, to nie jest powiedziane, mlode mamy opamiętajcie sie . to są moje uwagi, pielegnujcie swoje pociechy na ile Was stać , pozdrawiam

Gość Katarin81
Wiecie co, z ta mikrofala chyba przesadzacie. Kiedys tez nie bylam przekonana do odgrzewania posilkow na dzieci w ten sposob, ale rok temu bylam z 4-miesieczna corka w szpitalu przez 3 tygodnie, na leczeniu dysplazji... i kazdemu dziecku nie wazne jaki byl wiek, mleko, kaszke, posilek odgrzewano w mikrofali... wiec nie moze byc to na tyle szkodliwe by nie moglo byc stosowane.