Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tempka tempka

temperatura

Polecane posty

Gość tempka tempka
oj tak z tymi @... mialam 5 mm wlasnie w 11 dc i od zawsze mam cienkie, kiedyś mialam 7 w 29 dc i to tez bylo malutko. licze ze wiesiolek i luteina pomoga, naczytalam ise tez o dietach i codziennie zjadam garsc migdalow

hej pomożecie mi zrozumiec moje temp???oto one 6dc-36,3 7dc-36,3 8dc-36,2 9dc-36,3 10dc-36,5 11dc-36,4 12dc-36,4 13dc-36,1 14dc36,6 15dc-36,6 16dc-36,7 17dc-36,7 18dc-36,6 19dc-36,8 z góry bardzo dziekujei pozdrawiam:)

temoka, no widzisz jak sa slabe miesiaczki to juz wiadomo ze z endo jest cos nie teges, ale... kazda kobieta jest inna i kazdy lekarz ma inna opinie. Faktycznie w 11dc 5mm to bardzo malo, ale nie tragicznie. Endo najlepiej sprawdzac w dniach okoloowulacyjnych, czyli u Ciebie tak kolo 15dc najlepiej isc jeszcze raz na usg - ten pomiar jest najwazniejszy. Niektorzy twierdza ze wystarczy 6mm na zagniezdzenie zarodka, inni ze 8mm. Ono wzrasta po miesiaczce i szykuje "domek" dla zarodka, im bardziej rozpulchnione i wieksze tym wiadomo - lepiej. & w 29 dniu cyklu to juz jest jako tako w normie, poniewaz one rodnie do owulacji - dlatego najlepiej sprawdzac w czasie najblizej owulacji, pozniej sie zatrzymuje na kilka dni i gdy dochodzi do zaplodnienia, powieksza sie jeszcze bardziej, jesli nie bedzie stalo lub bardzo pomalu sie zmniejszalo az do zluszczenia i to wlasnie nasza miesiaczka. Mysle ze nie powinnas zabardzo teraz sie tym przejmowac. zrob najwyzej usg w nastepnym cyklu kolo 14-15dc. Bo jesli w 11dc bylo 5mm nie wiesz czy do 15 nie uroslo np. do 7mm a to juz by bylo w miare ok. Na poprawe endo zaleca sie orzechy, sole (ryba), olej z wiesiolka i lampke wina czerwonego co wieczor :)

zawiedziona, piekne temperatury!!! :) 6 ostatnich niskich przed skokiem to 8dc-36,2 9dc-36,3 10dc-36,5 11dc-36,4 12dc-36,4 13dc-36,1 najwyzsza z najnizszych to 36.5. pierwsze poniesienie sie w dniu 14, spelniony warunek w trzeciej wyzszej o 0.2 stopnia - bardzo ladnie. Czwarta takze na wyzszym poziomie, wiec po czwartej wieczorem okres nieplodny. 14dc36,6 15dc-36,6 16dc-36,7 17dc-36,7 Linia podstawowa to 36.5 - tempka nie moze spasc pod linie, no... jesli spadnie - bedzie okres. Jak narazie bardzo ladnie sie utrzymuje. Piekne obnizenie sie do 36.1 tuz przed wzrostem. Stawiam na owulacje pomiedzy 13 a 16 dniem cyklu. Pozdrawiam. Jesli mialabys zapiski sluzu, beda pomocne i bardziej daly by obraz domniemanej owulacji.

tepmka, przepraszam za literowki w poscie do Ciebie, mam nadzieje ze zrozumiale odczytasz tresc :)

zawiedziona, jesli odbylas stosunek plciowy w np. 14 i 16 dniu cyklu - duze szanse na ciaze :)

dziekuje dziewczyny :)no z tego co pamietam to bardzo duzo sluzu płodnego miałam w 13 i 14 dniu:)a stosunek był tylko w 12dniu tak wyszło niestety:(.......dlatego wiem że ten cykl napewno nie będzie udany....

no to nawet nie był stosunek...bo mój maz jest niepełnosprawny:(i mamy takie urzadzenie które pomaga nam pozyskac plemniczki:)i właśnie tego 12 dnia nam sie z tym udało:)i wprowadziliśmy do środka duzo wojowniczków:)

fajnie ze powstał taki temat:)zawsze bedzie mozna sie poradzic jak czegos nie bedziemy do końca pewni:)aha i dodam ze w11dc robiłam test owu i był pozytywny:)

Gość tempka tempka
zawiedzona jeśli masz duzo sluzu plodnego to fantastycznie! :) Bo wojownik mogl przetrwac od owulki wlasnie w nim, jesli plemniki sa silne ot nawet do siedmiu dni. Daj koniecznie znać jak u Ciebie? Kiedy test?

Gość tempka tempka
zyli to samo co umnie! napisz koniecznie!

No to powodzenia dziewczyny, dajcie znac co i jak :) trzymam kciuki za Was. Zawiedziona, jesli sluz mialas duzo w 13 i 14 dniu, tempki ladne, test owulacyjny pozytywny w 11 dniu cyklu to ja mysle ze do owulacji moglo dojsc w 14dc. Owulacja najczesciej wystepuje w ostatni dzien ze sluzem, badz w dzien po, kiedy jest sucho, badz sluz sie zmienia na nieplodny. Test wykonany 11dc mozna podciagnac jakos ok 36-48h po nim wystapi owulacja czyli na przelomie 13-14dnia. Stosunek 12dc - szansa jest ze przetrwaja. Tym bardziej ze po stosunku w 12dc, sluz byl w 13 i 14 - a w nim wlasnie plemiki zyja dlugo i czekaja na jajeczko. Trzymam kcuki.

Gość tempka tempka
ally a jak u ciebie? bo nie odpowiedzialas :)

Ja czekam :) jutro wileki dzien - dzien planowanego okresu :)

Nie, nie bede jutro testowac. zatestuje w poniedzialek jesli okres nie przyjdzie. Objawy, hm.. o ile nie sa spowodowane czyms innym, a ciaza to jest tak: 1 - dzis w normalnym cyklu powinna juz spasc temperatura, bo u mnie zawsze spada na dzien przed miesiaczka, nie spadla - trzyma sie 37.1 2 - metaliczny smak w ustach od 3 dni 3 - dzis po papierosie wymioty 4 - bole podbrzusza - caly czas nieustannie (inaczej niz na okres, jkaby cos tam "chodzilo", jakby pekalo powietrze pod skora) trwa juz to od 21dc. 5 - bole krzyza 6 - inne piersi ( nie bola jak przed okresem ) sa pelniejsze, ale nie sa twarde ( jak to zawsze przed okresem ). 7 - podczas mycia glowy pod prysznicem (mam czarne farbowane wlosy) piana byla szara i woda tez, jakby nagle farba przestala sie trzymac i sie splukuje, co mi sie nie zdarzylo od 10 lat jak farbuje wlosy na czarno ( poza pierwszymi dwoma myciami po nalozeniu farby), a ostatnio nakladalam kolor jakies 4 tygodnie temu. 8 - uczucie jakby kluski w gardle, slinotok i lekkie uczucie jakby na wymioty, ale zdarzylo sie to tylko dzis dwa razy po papierosie. 9 - bialy budyniowaty sluz - inny niz zazwyczaj nieplodny, ale nie ma go jakos nadzwyczaj duzo. 10 - brak apetytu od 2 dni To chyba tyle :) Czy mam przeczucie ze sie udalo? zobaczymy :)

no to życze Ci żeby to była fasolka:)u mnie to raczej chocby nawet za wcześnie na jakiekolwiek objawy...a jeśli już cos czuje to napewno sobie wkrecam...np. wczoraj cały dzień bolał mnie okres...tak jakby juz był okres...:(ale jakoś tak inaczej troche...nie tak mocno jak zawsze mam @...a w pracy na przerwie jadłam jabłko...to myślałam że zwymiotuje po nim....tak dziwnie mi sie na żołądku zrobiło..więc albo sobie wkręcam jak zawsze albo to zwykły zbieg okoliczności.....

nie okres mnie bolał tylko brzuch..ehh normanlnie juz śpie...wczoraj dopiero ok północy poszłam spać i zmęczenie już daje o sobie znać ....

Wiesz, ja to juz staram sie od kilkunastu cykli i zawsze sobie wkrecalam ze to na pewno to, zawsze przychodzil jednak okres. Teraz staram sie nie myslec ze sie udalo, ale zdecydowanie inaczej sie czuje niz w tych wszystkich wkreconych cyklach :)

no ja też staram się już jakiś czas...w międzyczasie miałam przerwe bo zmagałam sie z torbielami..i ta przerwa dużo mi dała.... nie nastawiam się już tak bardzo że musi sie udać..teraz to jakoś mi jest obojętne czy zajde w tym cyklu w następnym czy w 10 z kolei...jakaś taka blokada mi sie włączyła.....zeby sie nie nastawiać za bardzo a potem rozczarować....a Ty mierzysz tempke też tak??/to już raczej powinnaś wiedzieć czy Ci się udao..bo przecież temp spada w momencie zagnieżdżania...

Oj nie kochana, nie zawsze spada w momencie zagniezdzania, przynajmniej nie u kazdej kobiety, bardzo ciezko jest wychwycic moment zagniezdzania na obrazie wykresu temperatur, nie liczne maja taka przyjemnosc zaopserwowania tego. Czasami zdarza sie tez ze tempka pojdzie jeszcze wyzej i wykres z II fazowego, stanie sie III fazowym. Moment zagniezdzania sie na wykresie to cos w rodzaju plamienia implantacyjnego, zdarza sie, ale rzadko. Jakby bylo tak prosto to by kazda z nas ( mierzacych ) od razu wiedziala ze jest w ciazy :)

a widzisz a ja myślałam że to zawsze spada....a to nie takie proste...a myślałam ze jak juz mi sie uda to predzej te kilka dni będe wiedzieć.....

Gość tempka tempka
ally to trzymam kciuki, objawy podejzane.. oby byly podstawne! :) ja dzialam 2 lata...

ally:)ale Ty to jesteś prawdziwym ekspertem jeśli chodzi o temp:)powiem ci że dzisiaj dzięki Twojej interpretacji na moich pomiarach wkońcu to zrozumiałam...czytałam mnóstwo artykułow o tym w necie i nie mogłam tego zrozumiec..aha:)przypomniało mi sie że w 13dni cyklu miałam małe plamnienie...czy to mogło być ze wtedy była owu??bo o ile ,i wiadomo może wystąpić...prawda???

Gość tempka tempka
zawiedzona albo implantacja :)

Gość tempka tempka
ktoz to wie :) trzymam kciuki! ja mam wszystkie objawy okresowe, piersi, bole, mozej janiki tylko troche mocniej