Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia 19

alimenty na siebie od bylego meza

Polecane posty

Gość klaudia 19

dzien dobty mam trudna sytuacje mam 19lat i synka 2letniego ojciec dziecka placi alimety na dziecko wysokosci 400zl. Sama nie moge podjac pracy poniewaz musze zajmowac sie synkiem nie stac mnie na przedszkole (650zl miesiecznie) w gminie panie w pomocy mowily mi cos zebym zalozyla sprawe do sadu o alimenty na siebie. niewiem co jest do tego potrzebny i czy wogole moge cos takiego zrobic. Mamy rozwod zaporozumieniem stron. w sadzie na rozprawie rozwodowej byly maz ukazal dokument w ktorym pracuje w polsce i zarabia najnizsza krajowa a w rzeczywistosci pracuje w tej firmie tylko nie w Polsce tylko w Holandii i zarabia w ciagu 2tygodni okolo 4tysiecy. mieszkam z rodzicami oni sami nie maja pieniazkow poniewaz mam 3 mlodszego rodzenstwa. (za szkole miesiecznie musze placic 120zl+dojazdy) Byly maz ma prawnika ktory sam w sadzie probowal mnie oczernic.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkk
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że alimenty na siebie mogłabyś uzyskać jeżeli rozwód byłby z orzeczeniem o winie męża

Gość panna Papinkton
masz tylko jedno przedszkole u siebie? nie masz wyjścia znajdź pracę i zapisz go do przedszkola masz 400 alimentó dołożysz ze swojej pensji 250 i przy najniższej krajowej tysiąc ci zostaje. chyba lepsze to niż nic

Gość klaudia 19
mam tylko jedno przedszkole.

Gość klaudia 19
zarejestrowalam sie w urzedzie pracy ale juz pol roku czekam i nis sama sie dopytywalam ale nikt niechce mnie przyjac poniewaz sie ucze albo ze mam male dziecko. nie rozumiem co to jest za roznica czy mam male dziecko czy dorosle.:(

Gość doremifasola
alimenty od meza uzyskasz dowodzac ze rozpad byl z jego winy moj ojciec placi na moja mame juz 20lat

Gość doremifasola
najlepiej zebys dowiodla w sadzie ze ona tam pracuje i ma takie zarobki np ja i mama przejzalysmy ksiegi wieczyste na ojca byl dom (tez wykazywal 900zl jako magazynier) a pobieral emeryture z legii cudzoziemskiej aby kupic dom zaciagnal kredyt hipoteczny w banku dowiedzialysmy sie w jakim i sad wystosowal do banku pismo o ujawnienie oswiadczenia o dochodach i tak sie okazalo ze ma 3100zł na oswiadczenie pewnie ma z 7000zl

Gość doremifasola
przejrzalysmy*

Gość Hmm dobrze wiedziec ze
Alimenty Ci sie należa jesli popadłas w ubustwo. Z tego co piszesz tak jest wiec idź do sądu. Powodzenia

Gość doremifasola
ehhh wiekszosc tych chlopow taka jest..

Gość mały odkrywca
19letnia rozwódka:O A kto zostaje z Twoim dzieckiem jak idziesz do szkoly? Domyślam się że to jakieś LO zaoczne, mam racje?

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
alimenty na była żonę /męża możesz uzyskać jeśli udowodnisz że masz gorszą sytuację po rozwodzie z mężem niż przed w twoim przypadku nie jest to możliwe bo nie zrobiłaś tego od razu. Nie można np po kilku latach zrobić czegoś takiego trzeba od razu.

Gość klaudia 19
chodze do szkoly zaocznej (co 2tydzien) w soboty i niedziele zostaje w tedy moja mlodsza siostra z synkiem.

Gość marna prowokacja.......
masz 19 lat i jesteś PO ROZWODZIE?? zakładając że wyszłaś za maz zaraz po skończeniu 18, to jak długo byłaś meżatką?

Gość doremifasola
i dlaczego od razu nie chcialas rozwodu z jego winy? dlaczego nie jestescie razem? z czyjej winy tak naprawde

Gość klaudia 19
mialam 17lat jak wyszlam za maz 5maja teraz miala rozwod

Gość doremifasola
ja mialam 23 jak wyszlam za maz,bardzo mloda bylas za mloda...

Gość klaudia 19
mamy rozwod za porozumieniem stron poniewaz tak mi doradzila adwokatka. byly maz wyjezdzal za granice tam mnie zdradzal z dzi.wkami ciagle pil i zapraszal do domu kolegow zmuszal mnie do .... synka bil i mnie tez nie raz mnialam rozwalony nos skore zdarta z rak podrapana myslamam ze sie zmieni ale zwiezylam sie siostrze i powiedziala ze jestem mloda i nie moge tak zyc bo on sie nie zmieni tym bardziej ze zaczol juz bic synka,ciagle mnie sprawdzal jak do mamy szlam to dzwonil i powiedzial ze mam dac tel mamie bo on mi niewiezy. nawet koledze powiedzial ze jak ma ochote to moze sie ze mna zabawic. wyprowadzilam sie do rodzicow i nawet przy nich udezyl mnie raz. zlozylam papiery rozwodowe i od czasu rozwodu byl po synka 2razy na godzine