Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Kingi......

Robicie juz zakupy do szkoły?

Polecane posty

Gość mama Kingi......

Ja chciałam kupić mojej Kindze mały plecak do szkoły ( idzie teraz do zerowki) ale ja patrze na te ceny to jestem w szoku:(

Akurat problem plecaka jest do rozwiązania bo są bardzo różne i można wybrać tańszy :) dopiero zobaczysz jak będzie trzeba kupić ksiązki do szkoły :D a tu zarządzą sobie nową podstawę programową i będziesz musiała wszystkie nowe kupić :D

Gość mama Kingi......
rozkładam to troche w czasie ale kto to słyszał żeby w "miare porządny" plecak kosztował 300 zł !!!! te poniżej 100 to jakis badziew po prostu:(

Gość mama Kingi......
książki do " 0 " kosztują ok 200 zł,wyprawka 150... a gdzie reszta...?

A po co plecak do zerówki??? Moja siostra miała tylko taki maleńki plecaczek na drobiazgi bo ksiażki i tak cały czas są w przedszkolu i chyba tylko dwa razy miała je w domu jak była dłużej chora i musiała nadrabiać zaległości. Dowiedz sie najpierw czy w ogóle plecak będzie potrzebny.

Gość mama Kingi......
podobno jakiś mały by sie przydał,tak dowiedzialam sie na zebraniu

Gość mama Kingi......
I ja nie mowie o duzym plecaku tylko takim malym dla przedszkolaka.tyle tylko ze moja corka marzy o plecaku z Hello Kitty a te troche kosztują:(

Gość mama Kingi....
chyba będe musiała tak zrobić bo inaczej nie dam rady finansowo:( chociaz chyba każda mama chcialaby żeby jej dziecko miało wszystko piekne

Gość defrtgyhjukiolp;[
Mama Kingi a z którego rocznika jest Twoje dziecko ?

Gość dezirers
kup plecak za 1000zł bo ten za 300 zł to badziew i obciach

Gość mama Kingi.........
rocznik 2006.nie chodzi mi o to że te tanie to obciach tylko mam wrażenie ze nie wytrzymają roku bo sie rozpadną wcześniej...tylko niestety nie stac mnie na to zeby zapłacić 300 zł za plecak...:(

Plecak? Po co? Wasze dzieci będą targać książki do szkoły? Mój syn też jest rocznik 2006, ale o żadnej specjalnej wyprawce nie słyszałam. Tyle tylko, że książki będą ciut droższe niż w poprzednich latach (przedszkolnych) i oczywiście zostają one w przedszkolu.

I już nie przesadzaj z tymi cenami za plecki. Za 100zł to badziew? To przepraszam bardzo, co Twoje dziecko planuje w nim nosić, że plecak tego nie przetrwa? :o

Gość mama Kingi.........
moja córka idzie do "0" do szkoły.Nie będzie nosić książek do domu,zostaja w szkole ale musi codziennie przynosić sobie śniadanie,mogą przynosic swoje książki do czytania,ubranie na gimnastyke...itp.nie chce kupować jej dużego plecaka,są takie male dla przedszkolaków.

Gość mama Kingi.........
przyjrzyj sie dobrze tym plecakom...rozejda sie na szwach nawet jak beda noszone puste tak to jest poszyte...tak sie składa ze troche sie na tym znam i niestety w miare dobrze zrobiony plecak nie kosztuje mniej niż 100zł

No to przecież wystarczy kupić jakiś mały plecak z postacią z ulubionej bajki. Na co jej jakiś wypasiony tornister? Żeby nosić w nim śniadanie i strój na gimnastykę?

Moje dziecko ma plecaczek kupiony za 35zł, nosi go już od 2 lat (wycieczki, baseny itp) i jest w stanie idealnym. Trzeba patrzeć co się kupuje, bo badziewie i za 250 można dostać.

Gość mama Kingi.........
masz racje ale teraz jest sezon na takie rzeczy i niestety kupic coś dobrego i tańszego jest troche ciężko

Widziałam, że w sklepach zaczyna się już sprzedaż art. szkolnych... Ceny faktycznie nie są zachęcające, dlatego ja zawsze kupowałam pod koniec sierpnia, jak jest dużo wyprzedaży ;)

Gość mama Kingi.........
chyba i ja tak zrobie bo nie będe miala innego wyjścia :( chcialam te wydatki sobie rozłozyc na 2 miesiące ale chyba za bardzo sie nie da:(musze odłozyć i poczekac na wyprzedaże...

Gość mama Kingi.........
a jakie książki kupujecie?

Gość mama Kingi.........
Ja dostałam spis książek na zebraniu: "Zanim zostaniesz pierwszakiem","Diagnoza przedszkolaka",plus książka do religii i do angieskiego.Razem to może być prawie 200 zł

Przepraszam za wyrażenie, ale chyba zwariowali!!!!!!!!!!!! Poj....o ich???? A wy jako rodzice zgodziliście się na to?????

Chyba trochę przesadzasz autorko :) moja siostra miała ze 12 plecaczków do przedszkola i żaden sie nie rozlazł, nawet taki z odpustu za 30 zlotych :) Poza tym nie licz na to że córka będzie nosiła nie wiadomo jak długo jeden plecaczek :) lepiej kupić tańszy a potem najwyżej inny.

Ja właśnie wczoraj zamówiłam książki do zerówki-120zł + jeszcze książka do angielskiego dojdzie we wrześniu. Plecak kupiłam małej rok temu (średniej wielkości z serii Barbie podwodna tajemnica, za ok 60 zł ) i nosi go do tej pory (wyjazdy do babci, basen itp.)Stan wciąż bardzo dobry. Z przyborami typu farby, plastelina, bloki....czekam aż pokażą się w biedronce, będzie o wiele taniej (myślę, że ok.100 zł). Kapcie i strój gimnastyczny też już ma.