Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melchiorkowa mama :)

Imię dla synka - Melchior , jak Wam sie podoba?

Polecane posty

w skrócie Mel , Meluś, Melchi, zdrobnienia : Chiorek, Melchiorek, Meliś imie pochodzenia biblijnego, ksiądz chyba sie zgodzi? a w urzędzie ? w sumie jest to imie w kalendarzu więc powinni zaakceptować. Jak uważacie? podoba mi sie to imie bo jest oryginalne a przy tym nie tak pretensjonalne jak Oskar, Etienet czy jakiś Kewin

Gość chytry lis
lepsze będzie Chlor zdrobnienie Chlorek

Gość Baltazar tez fajne
;) brałaś pod uwagę?;)

Gość ależ proszę
chytry lis:D

Baltazar odpada bo sie kojarzy z Baltazarem Gąbką

Gość ja pierdo....
Nadają takie pizdy imiona nie z tej ziemi żeby niby było "modnie" a później jest płacz dlaczego inni śmieją się z mojego synka... Stare a głupie... krzywdzą dzieci bo im się "wyniosłe" imiona marzą. Kurwa sama się przeglancuj na Melchiora jak tak bardzo Ci się imie podoba i nie krzywdź dziecka które w tej kwestii nie może się obronić.

w Kościele problemów nie będzie z rejestracją też nie powinno być źle imię samo w sobie jest ok

Gość OneTwo
Jakiś arab Ci go zrobił ?

żadem Arab :) Polak z krwi i kości

Gość fwegsegdrhrf
uwierz mi na słowo to imię jest okropne blagam nie krzywdź dziecka przecież je kochasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przecież to ładne polskie imie... jak nie to, to zapodajcie jakieś inne, ale w miarę długie i z tradycjami (najlepiej biblijne albo staropolskie)

z biblijnych i rzadkich imion ( bo domyślam się że o takie ci chodzi) Samuel, Ruben, Natanael, Aaron, Jeremi, jeremiasz, Jonasz, Jonatan, Zachary, Zachariasz

Samuel, Ruben, Natanael, Aaron, Jeremi, jeremiasz, Jonasz, Jonatan, Zachary, Zachariasz oj to strasznie żydowskie są znam rodzinę gdzie dzieci miały imiona "Rachela, Benjamin, Aaron" coś okropnego... chciałabym żeby było biblijne ale uniwersalne...jak Adam , Kacper, Marek ale zarazem długie i rzadkie

Gość Clarcastel
Każde imię ma swoje znaczenie. Znaczenie imienia niesie ze sobą wpływ na osobę i starszą i młodszą, a przecież nawet dorosły pozostaje dzieckiem swoich rodziców. Melchior , od tej strony patrząc to piękny wybór (imię jest bardzo stare i znaczy Bóg jest moim światłem). Energia imienia buduje osobę poczciwą uprzejmą miłą i dobrą , Melchior osoba która ma skłonność do wygrywania w życiu.