Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona przyszła panna

Wkurzona...ustrojenie kościoła

Polecane posty

bylismy dzisna rozmowie z kwiaciarką co ma nam stroic koscioł...przyszlismy pod koniec jakiegos slubu zeby zobaczyc jak to ustrojone. Duzy bukiet przy ołtarzu, po 2 małe po bokach no i ławki...koszt 600 zł!!! nas na to nie stac...no to jest jeszcze para przed nami co bierze slub ale... nie mozna sie do nich dodzwonic!!! i taksobie mysle ok my cos tam ustroimi za np 300 zł ale kwiaciarka powiedziała ze ona to ustawi przed slubem tamtej pary bo nie zdązy w 5 min tego poustawiac i przystroic. Aha czyli jak ta para wreszcie sie odezie i powie, ze oni nic nie chca ale i tak beda to mieli tyle, ze za free...to my mamy za to łacic??? chcielismy sie z nimi złozyc ale jak powiedzą, ze nic nie chcą to co???

Gość be_cool
To będziecie musieli zapłacić i tyle, skoro tak Ci na tym zależy.

Gość od czasu do czasu
zmien godzine ślubu

Gość fwegsegdrhrf
sami ustrojcie kościoł, duzo moich znajomych tak robi

ale nie zdązymy sami bo my mamy na 16 a oni na 15...msza trwa godzine przeciez, to niby kiedy mamy to zrobic?? mi nie zalezy na wystroju, moze byc tylko jakiis bukiet przy ołtarzu ale koscioł jest duzy i kwiaciarka sama nie wniesie tego bukietu więc musi go robic na miejscu przed slubem tamtych

Gość Żadnego strojenia
Poprosiliśmy księdza, by powaga kościoła na uroczystość naszego ślubu nie był w żaden sposób zakłócona, poprzez wieszanie, na amerykańską modę kokardek na ławkach, czy innego dziadostwa, jakie się często spotyka. Zgodził się i powiedział, że jemu też się kościół najbardziej podoba taki, jaki jest. Dziwne, czyżby nie miał prowizji od wpuszczania stroicielek do swojego kościoła? Ale nieważne, dopóki kościół nie zostanie posprzątany po poprzedniej parze, po prostu nie wejdziemy. I nic nas nie interesuje para, która będzie po nas. My chcemy w surowej scenerii (kościół jest gotycki) i jak trzeba będzie, to sami prowizję księdzu możemy dopłacić za to.

w sumie ja tez nie chce strojenia, to nowy koscioł, bardzo jasny, jest duzo witrazy, ołtarz jest tez z pięknymi malowidłami...jedynie mogą byc na biało ustrojone nasze krzesła ale mój narzeczony sie uparł na jakies kwiaty :(

Jak nie zalezy ci aż tak bardzo na wystroju kościoła, to daj sobie z tym spokój... Kościól prawie kazdy jest ładny sam w sobie, poza tym ozdoby chyba nie sa najważniejsze na takiej uroczystości.. a kwiaty przy ołtarzu zawsze jakieś są, nie wiem, jak jest u was, ale u mnie w kościele kwiaty sa zmieniane co tydzień w sobote rano, wieć na slubie na pewno będa piekne i świeże, a kompozycje zwykle układa pani plastyczka, więc są też ok. :)