Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artka mala

Jakie imiona dla dzieci , mąż anglik pół azjata

Polecane posty

Gość artka mala

Czy wybrać angielskie polskie, a może puścić wodze fantazji i wybrać imię niekoniecznie z wyżej wymienionych państw ? Jeśli macie jakieś ulubione, które najbardziej wam się podobają imiona angielskie wypisujcie dla dzieczynki i chłopca.

Gość Donata00
polecam Julia i Lidia angielskie i polskie za razem

Gość artka mala
Oliwier bardzo mi się podoba, Julia również, ale mam już dwie Julki w rodzinie, więc odpada

Gość artka mala
Faktycznie :) Myślałam nad Antkiem czyli Anthony , mieszkamy jednak w Polsce i nie wiem czy nie byłby z tym problem. Poza Polską Tony, a w Polsce po prostu Antek

Gość halllemba
dla corki Euroasia,dla chlopca eurojsiu.

Gość artka mala
Całkiem fajne, mieszkacie w Polsce , nie macie problemu w urzędach z imieniem synka ?

Gość artka mala
Hindus. Niedługo rodzę i nie mam kompletnie pomysłu na imię dla dziecka, a nie chcę tak w na ostatni moment wybierać.

Gość Lady Maverick
Jak wybierzesz angielskie to w Polsce nie bedziesz mogla zarejestrowac. Zasada jest taka, ze imie powinno byc polskei, a przynajmniej koczyc sie na 'a' dla dziewczynki. Najlepiej wybrac takie, ktore sa takie same w obu jezykach: Anna, Maria, Adam.

Gość artka mala
Nawet , jeśli ojciec dziecka jest obcokrajowcem ?

"Jak wybierzesz angielskie to w Polsce nie bedziesz mogla zarejestrowac. Zasada jest taka, ze imie powinno byc polskei, a przynajmniej koczyc sie na 'a' dla dziewczynki. Najlepiej wybrac takie, ktore sa takie same w obu jezykach: Anna, Maria, Adam." To się tyczy jeśli oboje rodzice są Polakami. Jeśli jedno z rodziców nie jest to jedynym powodem, dla którego mogliby odmówić mogłoby być imię ośmieszające dziecko.

Gość artka mala
Dokładnie, niemożliwe, zeby nie można było zarejestrować imienia np. pochodzącego z rodzinnego kraju ojca, byłaby to dyskryminacja. Inna rzecz , jeśli oboje rodzice są polakami i chcą np anglojezyczne imię.

Gość artka mala
Myślałam jeszcze nad takimi imionami jak Vincent , Valentine , Tobias, Edward. Które waszym zdaniem jest najładniejsze i sprawdzi się w polskich warunkach ?