Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holaholah

Skąpiec?

Polecane posty

Gość holaholah

Przedstawię wam sytuacje, zaznaczam, że to nie jedyna tego typu u mojego partnera : Ja obecnie nie zarabiam, natomiast mój obecny, dość dobrze zarabiający facet każe mi za wszystko zwracać i płacić za siebie przy każdej sytuacji. Mam na myśli również oddawanie 2-10 zł i upominanie się o to. Liczyłabym na szczere opinie tej sytuacji od obu płci

Znajdz sobie innego partnera, bo będą takie sytuacje powtarzać się wiele razy.

Gość katarina1155
Nie mogłabym z takim człowiekiem życ, najpierw pieniądze a potem zacznie rozliczac z każdej minuty przeżytej z nim.

Gość to jest sknera!!!
uciekaj od niego, póki nie jest za późno.

jestem w podobnej sytuacji tzn. nie pracuję ( z powodu kontuzji). i muszę przyznać że mój partner na prawdę mnie zaskoczył miałam obawy jak sto wpłynie na nasz związek gdyż on (jedynak) nigdy wcześniej nie musiał nigdy nikogo utrzymywać. zaskoczył mnie na prawdę bardzo pozytywnie. dochodzę do wniosku że ta cała sytuacja bardziej przeszkadza mnie niż jemu. zauważyłam też że stał się bardziej zadowolony z siebie. jak to się mówi szczęście w nieszczęściu:) szczerze współczuję Ci takiego faceta. może pora żebyś Ty jemu rachunki zaczęła wystawiać:)?

Gość holaholah
On płaci za siebie, ja za siebie. Wiem, że gdy on zapłaci po prostu będę musiała mu oddać (obojętne, jaka cena to by była i w jakiej sytuacji) mimo iż wie że nie mogę pochwalić się jakimś finansowym zapleczem.

Gość holaholah
2 lata. Przez te problemy zredukowaliśmy wspólne wyjścia do "od święta", on woli wyjść z kolegami - nie musi za nich płacić i martwić się o mój dojazd.

więc raczej nie będzie Ci go łatwo zostawic ale moim zdaniem powinnaś spróbowac. może go to otrzeźwi i przeliczy co jest dla niego więcej warte

Gość Lady Maverick
Ty tego czlowieka nie powinnas nazywac patnerem, ani Twoim chlopakiem, to po prostu kolega, w koncu z kazym innym kolega masz taki sam uklad. Zostaw go, poki czas :/

Gość holaholah
Będzie ciężko, tym bardziej że nie chcę wypaść na osobę która liczy na pieniądze. A przecież nie chodzi mi o kupowanie błyskotek w sklepie..

Gość Lady Maverick
Tu nie chodzi o to ze liczysz na pieniadze, ale o partnerstwo. rozliczanie z kazdego 2zl nie jest normalne. Co cie obchodzi co on pomysli? Tu chodzi o planowanie Twojego zycia i podejmowanie dobrych decyzji. Bedziesz mu tak udowadniac, ze nie jestes materialistka, ze pewnego dnia bedziecie mieli dzieci, a on pracujac bedzie trzymal swoja kase, a ty bedziesz zebrac po rodzinie.

Gość ghdhdthd
Pamietam zalozony tutaj przyklad z przed tygodnia gdzie pelno dziewuch narzekalo, ze facet za nie placi na randce, ze to dla nich krepujace i sa przez to takiemu facetowi cos winne. Jaki z tego wniosek? Wam to sie kurwa nigdy nie dogodzi!

Gość prosty facet0
znajdz sponsora i po problemie...

Gość Lady Maverick
wniosek jest taki, ze faceci sa prosci jak budowa cepa i mysla zero - jedynkowo. Pewnych rzeczy nie sa w stanie pojac.

Może ten facet myśli zero - jedynkowo, ale inny myśli innaczej, może mniej egoistycznie, a tacy też istnieją.

Gość holaholah
Właśnie, właśnie. Mam nadzieję tylko, że nie wszyscy.

Gość taki se facet
autorko szczerze się przyznałaś że sama nie zarabiasz więc myślę że szukasz szczerej odpowiedzi którą Ci dam a więc najwyraźniej Twój chłopak pokazuje Ci że traktuje Cię jak sz.macisko z ogłoszenia laski szukającej sponsora ale niekoniecznie chciałby tak zawsze, więc albo się zmienisz bo na razie prezentujesz mentalność właśnie takiej sz.maty albo zanim się zorientujesz Twój chłopak znajdzie sobie kogoś więcej wartego cześć

Gość Lady Maverick
taki se facet Masz wlasciwy nick :)

Gość holaholah
Taki se facet jeszcze nie miał żadnych kontaktów z kobietami. Wybaczamy.

Gość taki se facet
więc jestem prawikiem? aha rozszyfrowałyście mnie :D

Gość twims
ghdhdthd, to spora różnica: randka z ledwo co znanym facetem, a długi związek..