Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka.sobie.ja

facet pracujący w KFC.

Polecane posty

Rozumiem pieprzenie o głupotach, bo komuś się po prostu nudzi. Rozumiem pytania o doświadczenia innych, żeby jakoś odnieść to do siebie, ale takie roztrząsanie problemu, co do którego nawet nie ma się pewności, czy istnieje, to już chyba dziecinada.

"Nie wiem jak w Polsce," cóż, w Polsce zawsze tak samo. był kiedyś taki tekst na bashu: - po czym najłatwiej dostać pracę? - po znajomości. oczywiście, innymi drogami też można i trzeba się starać, co osobiście preferuję. ale w wielu miejscach spotykam się z druzgocącą niekompetencją pracowników zatrudnianych "przez polecenie". :o

Gość hnjkhnjhnjkjnk
cóż to zależy jesli praca kfc to jedyne jego ambicje to nie warto, ty jako lekarz będziesz się źle czuła w takim związku ale jeżeli pracuje w kfc tylko tymczasowo, bo nie ma nic innego, to jest szansa, że z czasem mu sie uda znaleźc dobrą pracę i się w niej realizować musisz poznac człowieka jak ja poznałam mojego męża to on pracował już 8 lat jako informatyk, ja studiowałam jeszcze pare ładnych lat, dzisiaj to ja zarabiam 3 razy tyle co mąż, jakos moje zerowe zerobki nie skresliły mnie w oczach mojego przyszłego męża

No ok...ale te znajomości to nie jest jakiś zły demon. Przecież je można zdobyć, ba! Starając się pisać dobre prace i przykładając do studiów ciężko nie zostać zauważonym. Tylko, że tutaj każdy ma równą szansę, bo te referencje dostaje się rzeczywiście za starania, a nie za ciocię w kancelarii.

"belerofront ror, zamiast moim manierami zajmij się nauką czytania, napisałem, że "szukałem" czyli już znalazłem i opisałem tylko swoje doświadczenia no ale to wlasnie brak manier moze byc powodem twoich frustracji w dalszym zyciu;-))))) nie przywyklam sluchacniegrzecznych wypowiedzi - a tym bardziej sie do nich stosowac - tak wiecx zajme sie tym co uwzam za stosown, zlotko;-)))

Gówno prawda, pierdolenie, powiem, jak czytam te mądrości na temat szukania pracy. W innej sytuacji jest dziecko rolników co całe życie siedziało na wsi lub w małym miasteczku i pojechało na studia, w innej ktośz dużego miasta, który od dzieciństwa widział, jak funkcjonuje wolny rynek. Jak ktoś miał od gówniarza możliwość pracować, zbierać doświadczenie, i wybrać studia takie po których łatwo znaleźć robotę (lub pomogli mu wybrać rodzice) to nie ma problemu z zatrudnieniem. Ci z nierynkowymi studiami długo się bujają z szukaniem pracy, bo nawet jak są umiejętności to nie ma dyplomu :o Ogólnie ci biedni, z pipidówek mają gorzej bo podejmują najważniejsze decyzje w swoim życiu zawodowym na ślepo. A jeśli ktoś miał dobrze zarabiających starych, mieszkał, w dużym mieście i poszedł na pedagogikę, nie ma wytłumaczenia. To musi być genetyczny debil.

"[ Ogólnie ci biedni, z pipidówek mają gorzej bo podejmują najważniejsze decyzje w swoim życiu zawodowym na ślepo. A jeśli ktoś miał dobrze zarabiających starych, mieszkał, w dużym mieście i poszedł na pedagogikę, nie ma wytłumaczenia. To musi być genetyczny debil." ogoilnie zycie jest niesprawiedliwe i kazdy jest ograniczony okolicznosciami plus wlasnymi zdolnosciami - takie zyciue;-)) ale sa tez i tacy ktorzy zawsze widza szklanke do polowy pusta;) ja tez mam gorsze zycie niz wnuki krolowej brytyjskiej - i jakbym sie tak zastanowila to powinnam przeplakac reszte bo nigdy nie bede miala az tak bezpiroblemowo jak one;/ ale jakos mi niesmutno z moim kiepskim losem;-)))

Gość belerofront
kaliban, święte słowa ror, złotko, nie tylko nie umiesz czytać tego co ja piszę ale nawet tego co sama piszesz, niegrzeczne wypowiedzi? a kto kogo wyzywał od kołków? i nie jestem frustratem tylko nie każdy ma równie łatwo w zyciu jak ty

"belerofront kaliban, święte słowa ror, złotko, nie tylko nie umiesz czytać tego co ja piszę ale nawet tego co sama piszesz, niegrzeczne wypowiedzi? a kto kogo wyzywał od kołków? " pudlo - to ne ja;-))) widzisz wlasna zlosc cie tak zaslepia - ja nie uwywam takiego slownictwa kochanie;-)) "i nie jestem frustratem tylko nie każdy ma równie łatwo w zyciu jak ty" oczywiscie ze nie jestes misiu;-)))) tylko winni sie tlumacza i "objasniaja" kim/czym sa/ nie sa;-))

Gość belerofront
ror, to faktycznie tragiczne, że nie żyjesz jak angielska królowa, szczerze ci współczuję, masz jeszcze jakieś zmartwienia? :D

dzino mam zlotko mam jak wszyscy - urlopu za malo - a planow podrozy tak wiele;/ nie jest rozowo;/ ale z tego powodu nie uzywam wulgaryzmow jak ty na forum;-))

Gość belerofront
ja się tłumaczę? ależ najdroższa ror ja ci tylko wyjaśniam, że nie każdy ma takie różowe życie jak ty, są tacy, którzy od małego muszą o wszystko walczyć a i tak im się coś nie uda bo nie maja postawionych znajomych czy nie są dobrze ukierunkowani przez równie ustawionych rodziców, spójrz czasami pod nogi zamiast mądralkować ;)

"belerofront ja się tłumaczę? ależ najdroższa ror ja ci tylko wyjaśniam" niepotrzebnie - nie prosilam;-) poniewaz nie stanowisz dla mnie wiarygodnego zrodla wiedzy o zyciu;) " że nie każdy ma takie różowe życie jak ty, są tacy, " zycie jest takie jakim go uczynimi;-)) "którzy od małego muszą o wszystko walczyć a i tak im się coś nie uda bo nie maja postawionych znajomych czy nie są dobrze ukierunkowani przez równie ustawionych rodziców, " aby usprawiedliwic swoja frustracje - zakladasz ze ja jestem jedna z nich, tak? a przciez juz pislaam ze sama nie mam zycia jakwnuki krolowej - spprobuj zrozumiec jesli juz czytasz moje wypowiedzi, ok zlotko?:-) twoje wypowiedzi sa zabawne naparawde - zawsze to wina inncyh - lepiej urodzonych, zlodziej, oszutsow itp. i nawet sasiadki;-)))) "spójrz czasami pod nogi zamiast mądralkować " tracisz czas probujac mi narzucic co ma robic zlotko;-)) poprz. | 1 2

Gość belerofront
coś ty się tak uczepiła tych frustracji, chcesz ukryć swoje? np. braki w ortografii i gramatyce :P, skoro jestem dla ciebie zbyt słabym partnerem do dyskusji to bez żalu zakończę tę konwersację, mimo wszystko milo było....

jaki spryciarz - jak mnie przejrzal na wylot ;-)))))) amen zatem;-)))