Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak sie zachowywac wtedy

Córki cągle sie tłuką

Polecane posty

Moje dzieciaki non stop sie leją , od zawsze, gdy były mniejsze to sobie krzywdy jakoś jeszcze nie robiły bo mniej siły miały, no ale dzisiaj dziewczyny tak się nawalały że aż szyba poszła w ich pokoju bo zaczeły o drzwi się rzucac, i to o byle pierdołe.. Wkurzyłam się i powiedzialam im ze teraz będą miały pokój bez szyby i nawet zasłony nie przyczepie za ich zachowanie.One mają po 9 i 11 lat, ale strasznie się biją Czesto po tych awanturacj maja zadrapania i siniaki nawzajem. Dodam ze tak do innych sa bardzo spokojne grzeczne dziewczynki a do samych siebie to koszmar. Zawsze reagowalismy, rozdzieraliśmi no ale bez zmian, im starsze tym bardziej bolesniej się biją, co robic? o wszystko sie kłocą , o każda pierdołę, mają niestety wspolny pokój bo mamy mieszkanie tylko 2 pokojowe i w nocy nieraz spac nie mozna przez ich wrzaski i awantury nocne.Teraz wlasnie słysze że jak z ich pokoiku u młodszej "syrena"sie wlączyła i wyje bo sie naparzały zamiast obydwie juz spac to sie jeszcze na noc ponawalały,przy czym okropne wrzaski, i my z męzem tez nie mamy spokoju ani ciszy

Gość przyłacz sie do nich
moze ty sie przyłącz do akcji i zobaczą czy sie opłaca w nocy mamuske na nogi stawiać :D :p

Gość Eryka i Ritta
mają wspólny pokój? w tym wieku - dorastanie-dojrzewanie warzna jest własna przestrzeń, kiedy jej nie ma kłutnie są naturalne. postaraj się podzielić pokój tak aby każda z nich miała w nim swoją część oraz reaguj na ich kłutnie jednak nie wnikaj kto ma rację a kto nie poprostu kiedy się kłucą jasno wyraż swoje niezadowolenie z ich zachowania i ostrzeż że jak dłużej to potrfa to im coś odbieżesz może być to kieszonkowe, kara na komputer, komórkę, itp. jak się nie posłuchają poprostu krótko zwięźle bez krzyku poinformuj je o karze.

Tak mają wspolny pokój, bo mamy tylko 2 pokoje w mieszkaniu, niestety ale w blokach istnieją mieszkania 2 pokojowe i nic na to nie moge poradzic bo na inne nie mozemy sobie pozwlic

mam siostre o rok starsza z ktora tez prowadzilam wieczna wjne, cale zycie ciagalysmy sie za klaki, szarpalysmy itp nasza wojna skonczyla sie gdy przestalysmy ze soba mieszkac teraz sie kochamy:) spokojnie to przechodzi

Gość fgghhghf
przejdzie im

Gość Lady Maverick
ja mialam wspolny pokoj z 5 lat mlodszym bratem. Zawsze sie tluklismy :) Moj tato wkraczal do akcji i krzyczal, ze jak nie przestaniemy to on osobiscie nas pogodzi, znaczy wleje obu... jakos nigdy do tego nie doszlo, bo grozba wystarczyla. :D z wiekiem nam przeszlo, a raczej zaczelismy byc swiadomi, ze mozemy sobie zrobic krzywde. Teraz jestem po 30stce, on przed i nadal czasami mamy ochote powyrywac sobie klaki... hehe

Gość co?bezsens
pieprzyc agresorow, dzieci sie biją bo zapewne w takich warunkach byly chodowane, tam powyzej gosciuwa sie chwali ze z bratem sie lala i ojciec tez chcial im za to zawsze wlac..wiec gdzie tu logika????ojciec moze lac swoje dzieci a rodzesntwo siebie nazwajem to juz nie? paranoja i bezsens