Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelynn

TABLETKI+PREZERWATYWY+SENES...POMOCY ;(

Polecane posty

Gość evelynn

Hej, za godzine wychodze z domu, wyjeżdżam z TŻ na 4 dni i mam ogromny problem, pomóżcie proszę szybko... Otóż od miesięcy juz stosuje tabletki yaz a dodatkowo zabezpieczamy sie prezerwatywami, z tym że partner zaklada ja doopiero na koniec. No i problem zaczal sie w czwartek bo cos mnie przyblokowalo i musialam wypic senes. Zrobilam to kolo 1 w nocy, o 22 wzielam wczesniej tabsa, rano w piatek biegunka. Wieczorem o 22 tabs, ale o 1 w nocy mialam znowu jednorazowy wypad do toalety i biegunka. W sobote o 21 senes, o 22 tabs. Dzisiaj rano biegunka. Od czwartku nie wspolzylamn z partnerem ale dzisiaj pewnie juz to nastapi, po 22 czyli jak wezme tabsa. Moje pytanuie to czy mam sie baz ze zajde w ciaze biorac pod uwage senes, tabsy (jestem za polowa opakowania) i prezerwatywy zakladane na koniec stosunku/??? Bardzo prosze o pomoc, dodam ze partner niemoze szybciej zakladac gumki bo ma problemy......

Z tego co zrozumiałam tylko raz biegunka wystąpiła w ciągu 3-4 godzin od połknięcia tabletki? Który to tydzień obecnego opakowania?

Gość evelynn
3 tydzień i tak, raz tylko po 3 godzinach

jak tabsy bierzesz o 22, a biegunki były rano i to jednorazowe wypady to nic sie nie stanie

Trzeba było przeczytać ulotkę. Nie rób przerwy pomiędzy opakowaniami. Ochrona może być w niewielkim stopniu zmniejszona, bo powinnaś wziąć kolejną tabletkę po tym jak wystąpiła biegunka po 3 godzinach od przyjęcia tabletki, ale ponieważ stosujecie prezerwatywę w trakcie wytrysku to szans na ciążę raczej nie ma. Swoją drogą po co to robicie przy prawidłowym stosowaniu tabletek?

Gość kobieto a co ty kaczka?
człowiekowi co wpada jedną stroną nie wypada drugą w niezmienionej postaci. biegunka to czyszczenie jelit, tabletka rozklada się w żołądku. gdybyś wmiotowała to można się martwic, ale biegunka nie osłabia działania tabsów.

Gość evelynn
obydwoje jestesmy wtedy spokojniejsi. wlasnie na takie wypadki jak teraz na przyklad

Gość evelynn
myslicie ze naprawde konieczne jest niezrobienie przerwy na te 4 tabletki placebo miedzy opakowaniami? chciaalm tego uniknac..

Same gumki dają wysoką skuteczność antykoncepcyjną, więc rób jak chcesz. Ja przytoczyłam sposób postępowania, który producent proponuje w ulotce.

Gość evelynn
hmmm a jesli nie bede w czasie tych 4 białych wspolzyc to cos zmienia czy to nie w tym rzecz?

Nie w tym rzecz. Generalnie chodzi o to, że w momenci gdy nie dostarczasz do organizmu hormonów to mogłaby się pojawić owulacja (wcześniejsze ewnetualnie niewchłonięcie się tabletki do końca + 4 dni przerwy). Jeśli korzystacie z prezerwatyw to nie będziesz w ciąży. I przeczytaj ulotkę, najlepiej ze 3 razy.