Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzzzzzzzzzzanna

czy znajdę w Polsce farbę do włosów o takim kolorze?

Polecane posty

Gość zuzzzzzzzzzzanna

http://img96.imageshack.us/img96/2899/miyavi2008122203180531.jpg Gdziekolwiek? U fryzjera? Raz farbowałam u fryzjera i też odcienie były ubogie... Czy to zależy od fryzjera bo w różnych zakładach mają różne farby i są takie zakłady co mają w zasobie paletę róznych nietypowych barw? Kiedyś farbowałam się fajną farbą Loreal Feria Coolor booster, były tam oryginalne kolory, nawet fioletowy o pięknym odcieniu i połysku, a ją wycofali z rynku, wie ktoś dlaczego? W ogóle jak nazwać kolor na zdjęciu, to jest czerń z fioletowym połyskiem? Moja koleżanka mówi że to fioletowe pasemka na czarnych włosach

Gość Ulallalall
Hej. Co kawałek borykam się problemami odczytaniem zdjęcia. Prześlij jeszcze raz link.

Gość luraaaaaaaa
mrożny kasztan z CASTINGA

Gość a ja wam powiem o tym rze
ja bym powiedziała, że to oberżyna + czerń i fioletowe pasemka.

Gość zuzzzzzzzzzzanna
pomieszać oberżynę z czarnym? na serio? można mieszać farby? bo ty widziałaś o jaki kolor mi chodzi choć zdjęcia nie wyświetla? w sensie że fioletowy? lepiej z czarnym czy z ciemnym brązem? hmmm wiesz to z doświadczenia własnego czy np. koleżanka ci tak polecała lub ktoś zaufany czy po prostu tak? szkoda tylko potem co zrobić z resztkami farb? szkoda nieco wyrzucać... a jakz atrzymam je na anstępne farbowanie to się nie pzreterminują?

Gość zuzzzzzzzzzzanna
jak z brązem to w proporcjach 1:3 a jak z czarnym tak samo? czyli że której farby dać więcje rbązu czy oberżyny? a ja wam powiem o tym rze ja bym powiedziała, że to oberżyna + czerń i fioletowe pasemka.- czyli myślicie że jeszcze pasemka są czy nie?

Gość Ulallalall
Kurcze widziałam takie farby. Tak Twoja koleżanka ma rację. To taka farba gdzie jest jeszcze dołączona w pudełku do robienia pasemek. Nie wiem jak to nazwać bo nigdy nie robiłam czegoś takiego sama. Ale są. widziałam raz ale całkiem niedawno chyba dwa tygodnie temu. Tylko nie wiem jak się nazywa ; < Mogę Ci coś poradzić ale nie wiele Ci pomogę. Nie szukaj w drogeriach, Rossmannie itp. Bo nie znajdziesz. Prędzej znajdziesz w takich sklepach gdzie są wszystkie rzeczy pomieszane z tematyką. A są wtedy różnorodne. Tzn wprowadzane z zagranicy. Mieszkasz w większym mieście?

laska/ chłopak na focie ma włosy w kolorze albo spłowiałym czarnym z jakimś brązem albo właśnie jakaś czerń z oberżyną. i do tego ma dość grube jasniejsze fioletowe pasemka. ale to tylko fajnie na ktotkich wlosach bedzie wygladac. i mozna mieszac farby,oczywiscie,ze tak. mozliwe ze na wlosach ma tez ciemny braz, taki lekko splowaialy + te fiopletowe pasma. zalezy jaki kto ma komp/monitor. zaraz sie przyjrzę po raz 3. a o jaka farbe ci chodzi? o ten fiolet jasny ? czy o caly fryz/ ??

Gość zuzzzzzzzzzzanna
jestem z białegostoku, nie wiem jakie sklepy masz na myśli "Prędzej znajdziesz w takich sklepach gdzie są wszystkie rzeczy pomieszane z tematyką. " poza tym to hyba trudno samemuz robić pasemka mogę ewentualnie pójść z farbą do fryzjerki? carrie: w proporcjach 1:3 czyli której farby więcej a której mniej? A jeśli spróbuję z czarną to te same proporcje?

Gość zuzzzzzzzzzzanna
o cały fryz mi chodzi

Gość Ulallalall
Nie jest trudno ponieważ robi się to chyba aplikatorem. CHYBA ale naprawdę nie jestem pewna bo nie pamiętam... Ale to musi być wielki Carrefour czy jakoś tak gdzie są różne sklepy. I tam znajdziesz taki sklep z różnymi rzeczami np torebki, apaszki, biżuteria no i właśnie kosmetyki, tak wszystko razem. Brzmi głupio ale tak było. I widziałam takie farby.

poskluchaj carrie :) ona gada prawidłowo. do tego kup sobie toner na allegro w kolorze fioletu i niech mi moze kolezanka pomoze takie pasemka zrobic ? tak jak ktos wyzej pokazał :) powodzenia.

Gość zuzzzzzzzzzzanna
okej czyli jak z czarnym to też mniej oberżyny a więcej czerni a te farby mogę przechowywać w stanie półzużytym do następnego farbowania? PS. nie lubię kupować przez allegro

jasne,ze tak. to poszukaj tonerow w sklepach internetowych. jja np mam farbe na dwa razy i spokojnie sobie polowka czeka na uzycie ;) a sluchaj, pod te fioletowe pasemka,to musisz wlosy do blondu rozjasnic. bo toner na blondzie lapie najladniej. wiec jak bedziesz miec odrosty,to bedziesz musiala odrosty osobno robic i pasemka osobno,bo toner plowieje. powodzeniaaa

Gość zuzzzzzzzzzzanna
Carrie trochę głupio mi pytać, nie wiem czy to dlatego że jestem dziś zmęczona i jasno nie myślę ale co to znaczą włąściwie te proporcje np. 1:2 tzn ile jakiej farby właściwie użyć?

Gość zuzzzzzzzzzzanna
aha czyli 1/3 oberżyny 2/3 czerni?