Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość name

zmiana nazwiska

Polecane posty

Gość name

witam, otoz ze mam osmieszajace nazwisko chce je zmienic na inne, tylko w usc powiedzieli mi ze mam je dokladnie uzasadnic nie krotko, a ja nie wiem co tam napisac. pomozcie mi prosze. chcialbym uzasadnic to tym iz w szkole mnie wyzywali i smiali sie ze mnie i mojego nazwiska i co dalej nie wiem pomocy.

Gość name
bump

Gość Ulallalall
Czytałam kiedyś na ten temat. I napisz tak jak napisałaś. Oni przyjmują takie uzasadnienia bo takich ludzi jest mnóstwo! Twoja wina, że jest to ośmieszająca? No chyba nie. I bez problemu zmienią Ci nazwisko, jeżeli napiszesz, że jest to ośmieszająca nazwa. Pozdrawiam!

Gość name
no ale ona mowila ze mam sie rozpisac zeby nie bylo w 2 zdaniach. a ja nie wiem co tam wiecej napisac>

Napisz, że nie chcesz żeby podobna sytuacja z wyśmiewaniem powtórzyła się w życiu zawodowym. Że nazwisko na które ludzie reagują śmiechem może zaszkodzić ci na rynku pracy. Że chcesz, żeby kiedy w przyszłości zdecydujesz się na dzieci to one nie miały podobnego problemu, a nie wiesz jeszcze czy chcesz żeby przejęły nazwisko po mężu/żonie, bo różnie w życiu bywa. Może być konieczność dania dziecku właśnie twojego nazwiska.

Gość name
a cos wiecej, bo to za krotkie, wedlug mnie i pewnie tej baby z urzedu a ja nie umiem sie rozpisac na swoj temat

Gość name
Prosbe ta uzasadniam tym że dotychczasowe nazwisko "...." uważam za ośmieszające i godzi w godność osobistą, gdyż posługiwanie się nim naraża mnie na złośliwe uwagi nie tylko w miejscu pracy, ale także w każdym miejscu, w którym proszona jestem o podanie nazwiska. Chciałbym zmienic swoje nazwisko aby uniknac podobnych sytuacji w przyszlosci. wpadlem na cos takiego ale to i tak malo mozecie mi dopisac cos i pomoc wiecej?

Gość palnxdx
Napisz NAM dlaczego ośmieszające jest tzn. chamskie, wulgarne, nazwa części ciała itp ??

Gość name
no bo jest co tu mowic jakie" nazwa przedmiotu" starczy.

Gość Wrrr76547654
sracz?

napisz w uzasdnieniu ze od lat najmlodszych znosisz ciagle upokorzenia,wysmiewania,komentarze na temat tego jak sie nazywasz,w urzedach,na poczcie znaczace miny urzedniczek,z tego to powodu cierpisz na depresje,przygnebienie,niska samoocene ktora wplywa na Twoje zycie prywatne ,jak i publiczne,trudnosc ze znalezieniem pracy,nie traktowanie ciebie jako obywatela w powazny sposob ,podaj nazwisko podobne lub pochodne ...mozesz mzienic na panienskie matki jesli jest ladne ,u mnie na ten przyklad sasiad nazywal sie Obora zmienil po latach na Oborski i ma swiety spokoj.:D:D:D

napisz ze jest ono dla ciebie poniżające, obrażające czy tam ośmieszające, powinno wystarczyć