Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna kareninka

spełniam marzenia - wilk

Polecane posty

Gość anna kareninka

Od lat marze by posiadać dzikiego wilka. Nie jakiegoś haskiego czy alaskana lub wilczura, ale dzikiego prawdziwego wilka. Mieszkam w domu z wielkim podwórkiem 2 ha. Rozmawiałam już z paroma ludźmi z regionów polski gdzie te piękne i majestatyczne zwierzęta żyją. Jeden ze znajomych obiecał mi końcem lipca paromiesięcznego wilczka. Myślicie że to możliwe, by posiadac i wychowac wilka ?

Gość 10010..
Nie,nie możliwe

Gość l;l;l;k;k
wilki w Polsce sa pod ochroną a wiec było by to przestępstwo

Gość szzz
ich natura jest dzika. Skrzywdzisz tylko zwierze i siebie. On będzie żył wbrew swojej naturze, a jeśli ona dojdzie do głosu moze cie rozszarpać.

Skoro ludzie trzymają małe lewki i inne panterki to pewnie możliwe, ale jak dla mnie to już nie będzie wilk tylko pies. Największa frajda to obserwowanie dzikiego zwierzęcia w naturze.

Gość elegrede
mój znajomy miał kiedyś młodego wilka, ale musiał go oddać po miesiącu. miał nawet sprawę w sądzie i musiał się tłumaczyć, że uratował go z potoku.Posiadanie wilka jest zabronione

Gość anna kareninka
tylko gdzie można obserwować te zwierzęta

jeśli to możliwe to napewno nie z paromiesięcznym już wilkiem! conajwyżej parotygodniowym no i pytanie czy nawet jeśli się da to takie zwierze może być szczęśliwe i zdrowe w niewoli skoro we krwi ma swobodne bieganie po polach, nieustanną stymulację umysłu itd. nawet jeśli masz duży ogród to to raczej będzie za mało, będziesz musiała mu poświęcać dużo czasu, zapewnić rozrywki bo mówi się, że nawet dla husky który jest psem bardzo aktywnym dom z nawet dużym ogrodem to nie jest rozwiązanie dobre bo on potrzebuje współpracy z człowiekiem, stymulacji, wysiłku a przeciez nie będzie biegał w kółko po ogrodzie. a w dodatku wilk może wcale nie być skory do współpracy z człowiekiem bo raczej normalnie tego nie robi. W dodatku możesz stworzyć zagrożenie dla siebie i innych jeśli pewnego pięknego dnia postanowi się uwolnić a to zwierzęta inteligentne i silne i kto wie czy jeśli zapragnąłby wolności to nie potrafiłby jej zdobyć, może podkopac ogrodzenie czy coś. A w takiej sytuacji gdyby uciekł to też niewiadomo czy dałby sobie rade sam. Nie wiem czy to dobry pomysł, moim zdaniem powinnaś to bardzo rozważnie przemyśleć i wziąć pod uwagę nie tlyko swoje marzenia ale też innych ludzi i tego zwierzęcia któremu jestem pewna życzłabyś dobrze i chciałabyś stworzyć mu dobre warunki. Najlepiej skontaktuj się z kimś, kto się na tym zna, może wychowywał małe wilczki znalezione w lesie bez rodziców czy coś i dowiedz się jak to jest.

Gość iotlek
Wilk to zwierze dzikie raczej nie da sie go oswoić lub w niewielkim stopniu.Takie posiadanie wilka jest nielegalne i mogła byś mieć spore problemy

Gość anna kareninka
ten wilczek jest od 3 tyg zycia wychowywany przez tego znajomego. Przecież nie będzie odławiał wilka ze stada.

Gość iotlek
ja bym nie ryzykował pamietaj że dorosły wilk walczy w stadzie o władze tak więc twoj malutki wilczek mogłby pewnego dnia odryżć ci głowe i ja smacznie opierdolić

Gość olokonin
szalony pomysł

Gość anna kareninka
za dwa dni będę miała małego wilczka. Myślę że dam sobie radę z tym wyzwaniem. Umieszczę tu jego foteczki

Gość ultrasonograff
nie wypłacisz się, jak ci TOZ dowali grzywnę

Gość burakomaniaa
co za idiotka

Gość burak1234
prowo

Gość łonelka
a ja mam tygrysa :D

Gość anna kareninka
no i mam pupilka w domu :)