Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeerrrrida

jestem w 6 mc ciazy a nie umiem nic

Polecane posty

Gość ja tez nic nie umialam
ba - nawet niemowlaka nigdy nie mialam na rekach (nie lubiłam dzieci) - a urodzilam w wieku 31 lat. Wszystko przyszlo naturalnie, bardzo pomogl mi mąz i mama. jakos tak instynktownie sobie radziłam i nadal radze. Bedzie ok

Gość Lady Maverick
To przychodzi naturalnie. Mi pomagal maz przez pierwszy miesiac. Mieszkam w UK, wiec nei mam zadnych mam, ciotek do pomocy i dalam sobie rade bez najmneijszego problemu. Nie ma sie czego bac :)

Gość Fallusia
nic sie nie stanie, jak na kikuta spadnie kropla wody, ale nie wiem, po co mialabym wsadzac dziecko do wanny i wyczyniac akrobacje, zeby brzuch byl ponad powierzchnia wody, zeby sie pepowina nie moczyla (w wiecej niz jednej kropli wody). niemowlak nie pracuje w kopalni i przezyje te 7-14 dni bez kapieli, tylko myte A co do paznokci - nie napisalam, ze na bank sie uszkodza, tylko MOGA sie uszkodzic. W kazdym jednym poradniku przeczytalam, zeby 4-8 tyg nie obcinac - ale niech kazdy robi jak chce, co mnie obchodza obce dzieci i ich paznokcie

Gość mamiiiiiitaaa
eh te maluszki kochane w brzuszku robia fikolki raczka machaja a jak wychodzza na swiat takie bezbronne

Gość nana 100
ja też nic nie umiałam i pierwszy miesiąc po porodzie był na prawdę ciężki, bo wszystkiego się dopiero uczyłam. Potem jest już tylko lepiej. :-)

W szkole rodzenia mówiły położne że teraz zmieniło się podejście co do moczenia pępków. Ja normalnie kąpałam małego i nie zwracałam uwagi na pępek. Później tylko go dokładnie osuszałam wacikiem.

Gość nana 100
A mi kazali przez miesiąc go nie moczyć

Gość Gosiaczkowo
dasz radę. Tak jak dziewczyny piszą, instynkt pomoże :) Ja pępek normalnie moczyłam u dwójki dzieci, suszyłam spirytusem i starszemu odpadł po 5 dniach, młodszemu po 8. Pierwsze słyszę, że nie można

Gość meeeeerrrrida
eh..... nikt nie mowil ze bedzie lekko

Gość meeeeerrrrida
wiem ze dam rade ale w domu mi gadaja ze nie umie myc dziecka przewijac itp ciagle slysze jak ty se bez szkoly rodzenia dasz rade a kiedy mam do tej szkoly chodzic jak nie odpoczywam to pracuje

Gość meeeeerrrrida
up

Gość zadna filozofia takie male
wykąpac. cwicz na lalce. przeciez to ledwo co sie rusza przez pierwszy miesiac. dopiero pozniej zaczyna dawac popalic w wannie:) przewijac tez na lalce sie ucz. tak jak w szkole rodzenia. wszystko na lalkach pokazuja. ja tam nie cwiczylam nic. w zyciu nie mialam na rekach dziecka - noworodka. i jakos wszystko mi wyszlo tak po prostu naturalnie. nie przejmuj sie gderaniem. wazne zeby bylo zdrowe i zebys urodzila w miare szybko:) a nie takie pierdoly - jak przewijanie czy kąpanie. bzdury jakies.

A ja nigdy na rękach nie miałam noworodka ani niemowlęcia: mój synek był pierwszy hehe ;) wszystko przychodzi z czasem :)

Gość meeeeerrrrida
obawiam sie troche. nie chce ukrzywdzic dzidzie

jestes mama, nic nie zrobisz zlego. troche wiary w siebie. na internecie jest mnostwo porad. poczytaj troche, a zaraz sie uspokoisz

Gość meeeeerrrrida
czytam duzo. obserwuje dzieci itp