Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agu$ia

jak mam zostac ...

Polecane posty

Gość agu$ia

mam 18 lat od wrzesnia ide do 3 liceum od dziecka chcialam byc stewardesa co mam zrobic by nia zostac mam isc do jakiejs szkoly jakie sa wymagania ?

Gość OneTwo
Zacznij może od wzrostu.

Gość agu$ia
mam 166 cm

Gość wertyuiuoi
bedziesz stewardesą w czołgach

Gość agu$ia
mam w pupie ogorek kiszony

Gość agu$ia
czemu ?

Gość agu$ia
sie zastanawiam jak filozofka jakaś no bo skad on

Gość agu$ia 1
czemu w czolgach

Gość agu$ia 1
tak mowisz ja czytalam ze wola jak ma sie jednak jakies studia

Gość agu$ia
w czolgach kreci mnie strasznie lufa taka dluga prężna i prosta

Gość agu$ia 1
to kup se czolg jak tak ci sie podoba

Gość agu$ia 1
a nie przeszkadza im ze mam owlosioną klate i pośladki ?? :-O

Gość agu$ia 1
raczej nie facet agusiu tez moze byc stewardem ale podobno to jest forum dla kobiet ...

Gość oooo pardą
nie nie to nawet lepiej zapusc sobie jeszcze wasy i brode

Gość Marilenka 74
Jestem stewardessa w jednej z europejskich lini lotniczych, pracuje w zawodzie od kilkunastu lat i jesli moje doswiadczenie moze Ci w czyms pomoc, to znaczy ze nie zmarnowalam tych kilku minut poswieconych na pisanie. Zeby zostac stewardessa musisz zdecydowac sie w jakich liniach lotniczych chcesz pracowac. Odradzam Ci Lot, gdzie zarobki sa fatalne oraz Ryanair, gdzie warunki pracy i zarobki sa na poziomie trzeciego swiata w porownaniu do innych linii lotniczych. Dobre linie lotnicze to British Airways, Lufthansa, Alitalia, Airfrance, i Easy Jet, gdzie mozna bardzo dobrze zarobic, ale bardzo ciezko sie tam dostac, selekcje sa trudne i skomplikowane. Poczekaj na nabory oficjalne, albo wyslij kandydature spontaniczna. Musisz sie liczyc ze na poczatku bedziesz miala kontrakty na czas okreslony i niewiadomo kiedy dostaniesz staly. Z tego co widze to jestes zbyt niska, ale mozesz sprobowac, moze w twojej grupie nie bedzie wysokich osob i wezma Ciebie, cuda sie zdarzaja. Poza tym prawie kazda linia ma grupe malutkich samolotow, gdzie moga pracowac nizsze osoby, ale to jest wyjatek. Generalnie im wyzszy wzrost, tym lepiej. Kazda linia lotnicza szkoli gratis swoje stewardesy,a niektore nawet placa juz na tym etapie, dlatego odradzam Ci wszelkiego rodzaju platne kursy. Zeby sie ubiegac o ta prace musisz sie dobrze prezentowac, byc zdrowa, wysoka, opanowana, musisz umiec plywac, znac jezyki obce i nie miec widocznych tatuazy na ciele. Dodatkowym atutem sa studia, niby nie jest to warunek konieczny, ale selekcjonatorzy wybieraja osoby ktore ukonczyly studia wyzsze. Pamietaj, stewardessa to osoba ktora jest odpowiedzialna za zycie 50 pasezerow, to nie jest tak ze jestesmy tylko slodkim dodatkiem do samolotu: ty muszisz uratowac osoby z ognia, wody, wypadku, pozaru czy zawalu serca. Malo kto rozumie kim tak na prawde jest stewardessa. Zycze Ci powodzenia na nowej drodze zyciowej.

powinnaś była iść do technikum lotniczego. tam wybierasz sobie specjalizację i możesz potem być właśnie np. stewardessą. niemniej skoro postawiłaś na ogólniak, to zostaje Ci akademia lotnicza, taka jak ta: http://akademialotnicza.pl/

dzikei wam bardzo marlenko bardzo mi pomoglas a ty skonczylas jakie studia ? jak ci sie pracuje w tym zawodzie ?