Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aparatka bibuła

Cesarka czy sn?

Polecane posty

Gość Aparatka bibuła

Nie nie, to nie kolejny temat o wyszszosci jednego nad drugim. Moja sytuacja wygląda tak, równo rok po cesarce (bliźniaki) zaszłan w ciążę, do lekarki zgłosiłam się dopiero w 7 miesiącu (wcześniej było to nie możliwe). Nie miałam jeszcze robionego usg bo termin mam dość odległy więc rana jest nie zbadana. Ale nie o to chodzi. Lekarka na wizycie powiedziała że ta ciąża jest za wcześnie i prawdopodobnie znowu tak się skończy bo lekarze nie będą chcec w takiej sytuacji ryzykować pęknięcia. Chyba że się na sn upre. Jednak w internecie znalazłam że pierwsza cesarka nie jest wzkazaniem do następnej. Trochę mnie to przeraziło, bo gdyby faktycznie ta rana pękła... I moje pytanie czy ktoś był w podobnej sytuacji i jak zakończył się poród

Sądzę że Twojej sytuacji to rzeczywiście cc będzie lepszym rozwiązaniem. Lepiej nie ryzykować.

Gość lady B...................xxxxx
kochana, radzę Ci znaleźć prywatną klinikę i iść tam pod nóż, jak tu ci będą kręcić nosem. poród naturalny.....już zaczęłam mieć dreszcze :X:X

lekarz wie najlepiej, posłuchaj lekarza. A tak swoja drogą w twojej sytuacji, wolałabym cc.

Gość Aparatka bibuła
No ja właśnie też skłanian się do cesarki, jak to powiedziała lekarka o rok się pośpieszyłam

uwierz, że nie chciałabyś zaznać tej wątpliwej przyjemności rodzenia naturalnie :P

Gość Aparatka bibuła
Potrafię sobie wyobrazić bo skurcze miałam "tylko" godzinę zanim zdecydowali o cesarce a już myślałam że nie wyrobie to co dopiero jak dziewczyny piszą że godzinami rodzą. To dopiero musi być koszmar

moja znajoma w tamtym roku od 12 w południe do 4 nad ranem. Przecież przez takie męczarnie to się odechciewa mieć dzieci ..

Gość Aparatka bibuła
No dokładnie mi się odechcialo, nie chciałam już więcej a tu niespodzianka i co zrobić. Ale to szpitale powinny jakoś ten ból likwidować, kończyć poród jak najszybciej a nie tak Od 12 do 4 się męczyła dziewczyna. Normalnie masakra

po pierwszej cesarce w kolejną ciążę powinno zajść się 2 lub 3 lata później.Faktycznie w twoim przypadku chyba cc będzie lepsza, i bezpieczniejsza.A ktoraś pisze że poród sn to wątpliwa przyjemność.. no zgodzę się :P a nawet konieczność.

ja mam jedno i na jednym koniec. Nikt mnie nie namówi na więcej. I od czasu urodzenia mojej córki pilnuję się i męża jak nigdy :D

Gość SN to przeżytek
chyba że planujesz skończyć z sexem :o

Gość a ja wam powiem...
Zgadzam się że w twoim przypadku lepiej posłuchać lekarki. Za wcześnie na sn. Jednak co do porodu sn nie zgadzam się z opinia na temacie, rodziłam 18h na kroplówce. Nie było tak źle jak bym sie spodziewała, to cc budziło moje przerażenie. Mogę tak rodzic co jakiś czas bez większego stresu i katuszy.

Gość mamama26
ja pytałam swojego gina to powiedziała że po jednej cc nikt niemoże zmusić pacjentki do porodu sn - z góry jest cc chyba że kobieta bardzo chce - uprze się żeby próbować sn - wtedy sprawdza się grubość blizny, dziecko musi być idealnie ulożone, nie za duże, szyjka musi być w porządku i cośtam jeszcze i wtedy kobieta podpisuje oświadczenie że chce rodzić sn i jest świadoma odpowiedzialności i wtedy można próbować sn - ale moja gin twierdziła też że połowa tych sn i tak kończy się cc .... a i gdziesz czytałam że sn pozwolą ci tylko szpitale z odpowiednią rezerwą krwi i możliwością wykonania cc odrazu jak przyjdzie taka potrzeba