Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LayDown

Gdzie by się człowiek nie ruszył, to polacy go dorwą i oszukają.

Polecane posty

Ja już nawet się boję wyjść z domu. - Chcę oglądnąć film na necie to trzeba wysłać smsa w ramach rejestracji- ma kosztować 50gr a tu nagle bach 30 zł !!, - Chcę kupić sobie auto to wszędzie tylko 10 latki poskładane z 5 innych aut i sprowadzone z zagranicy z cofniętym licznikiem o 50tys km, - Idę na policję zgłosić oszustwo na allegro, ponieważ kupiłem kołpaki za 80zł i mój kontrahent przepadł to mi powiedziano, że nie ma sensu bo to mała szkoda społ., - Co 2 dzień dzwonią do mnie z różnymi ofertami, które brzmią ciekawie a potem się człowiek dowiaduje, że wykupił całą kolekcje za 23095468954zł, - W pracy zapierdzielam po 9h dziennie za psie pieniądze, a firma zarabia na mojej osobie 20 razy tyle - Kupuję cheesburgera a dostaje hamburgera - Zawsze 100 razy upominam się o ketchup w McDonald's i nigdy go nie dostaję, - Kupuję telefon za 1500zł po czym dowiaduję się, że gwarancja nie obejmuje tego tego tego tego i tamtego, aha i jeszcze tamtego i tego czyli nic !!, - Biorę abonament u operatora i jestem kuszony darmowymi rozmowami i smsami po czym dowiaduję się, że owszem ale małymi literkami było napisane tylko jeśli wezmę abonament za 435309603469045690469zl na 349583498495 lat, - Zarabiam 2 tys zł a kupno mieszkania oscyluje w granicach 250 tys - jakim cudem mam na to qrwa odłożyć ? - Wykupuje wycieczkę w ciepłe kraje all inclusive po czym dowiaduje się, że cena jednak nie obejmuje tego tego tego i tamtego i jeszcze tego i owego, - Na tarasie widokowym wsadzam 1zł do lornety a ona qrwa dalej nie działa a 1zł w plecy..., - Wsiadam do autobusu, który ponoć jest klimatyzowany(za moje pieniadze, ktore wywalam co miesiac na bilet miesięczny) a tu chuj- jak w piekarniku, - Odpisuję na smsa do RMF za 2,44 i gram o wygraną...ale nie !! trzeba wysłać 10 dodatkowych smsów, aby o nią grać...ale o tym dowiaduję się po 1 smsie- 2,44zł w plecy, - ZAREJESTRUJ SIE, ABY MIEC DOSTEP- rejestruje się i co ? i gó w no !! dalej nie mam dostępu- TERAZ PŁAĆ !! .....mógłbym tak bez końca....dlaczego polska jest tak pier do lnie tym krajem i żyją w niej ludzie, którzy chcą się nachapać cudzym kosztem? Każdy tutaj każdego oszukuje....a jak nie oszukuje to nie ma kasy i jest w czarnej dupie.

Gość ajajamtm
fajny zadziorny charakterek;) umowisz sie?

Gość to moze fitohormony
akurat z ta gwarancja to kompletnie nietrafione, bo o tym decyduje producent, a na pewno nie kupujesz polskiego sprzetu 😴 cipe na wszystkim oszukaja, bo cipa sie da 🖐️

Gość nieskazitelny Fryderyk
dlatego trzeba być chujem bo chuj sie nie da

Gość LKKL
ładnie tak kopiować i wklejać :D

Gość to moze fitohormony
dokladnie :classic_cool:

pomijając te wszystkie przyklady...nie czujecie się oszukiwani na każdym kroku ? Cały czas człowiek wydaje ciężko zarobione pieniądze a i tak nie otrzymuje finalnego produktu w stanie idealnym tylko zawsze jakiś feler. Niemiec kupuje nikona, telewizor wypasiony i chce sobię obejrzeć zdjęcia na TV...co robi ? Wyjmuje karte z nikona, wsadza ją do wypasionego TV i ogląda zdjęcia. Teraz popatrzmy z polskiej strony. Ten sam nikon, ten sam TV. Polak wyjmuje karte i wsadza ją do TV- i co ? i qrwa ERROR, brak odpowiednich sterowników, skontaktuj się ze sprzedawcą, firma nie ponosi kosztów, wyślij smsa o tresci CHCE OGLADNAC ZDJECIA pod nr 0596045...ZAWSZE TAK JEST I ZAWSZE JEST TO POLSKA

"Chcę oglądnąć film na necie to trzeba wysłać smsa w ramach rejestracji- ma kosztować 50gr a tu nagle bach 30 zł !!," Trzeba czytać regulamin od dechy do dechy, niestety

Gość Lady Maverick
Nie tylko w Polsce takie numery. W Uk mozesz do wszystkiego dokupis ubezpieczenie np. ostatnio kupilam bylejaki czajnik za 5 funciakowz, a gosciu chcial mi do niego sprzedac ubezpieczenie na 3 lata za zaledwie 5 funtow... zapytalam co to ma na celu, a gosciu nawet nie wiedzial i powiedzial mniej wiecej tyle, ze mi kase oddadza... heheh... za 5 funtow ubezp to ja sobie kupie nowy czajnik. No ale ludzie sie nabieraja na to, a pozniej nic z tego nie wynika. Zasada jest taka, ze Ty masz pieniadze, ktire wszyscy chca od Ciebie wyciagnac.

Gość nie wszystko
co tu przedstawiasz przypisalbym Polakom

Gość tak to śpiewali
Żyje w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w chuja (4x) za moje własne pieniądze. Prawdziwe niestety...

Gość mam takie same odczucia
tak strasznie jestem zirytowana tymi wszystkimi sztuczkami. Dlaczego tak ciężko się żyje? Mnie najbardziej wqurza, jak dzwonią żeby Cię ubezpieczyc od wszystkiego w fajnej cenie. Ubezpieczasz sie oferta fajna. Płacisz 4 lata nic sie nie dzieje nagdale w 5 roku zaleje Ci mieszkanie. Firma ubezpieczeniowa wpłaca kasę jakąś minimalną kwotę, która nawet na materiały nie wystarczy. Potem telefony odwołania, i tak oni mają racje, a ile trzeba zjeść nerwów kasy na telefony wycieczki do oddziałów gdzie dowiaduje się że i tak na infolinie trzeba dzwonić..........ubezpieczenie mam super jak płacę co roku składkę a potem wszyscy mają mnie w dupie i tak oszukują nas na każdym kroku ...buuu

Gość tak to śpiewali
pASOŻYTY I OSZUŚCI, czyli ci, którzy najbardziej i najwięcej oszukują, wmawiają innym, że WŁAŚNIE TAK POWINNO BYĆ... A jest ich całkiem niemało, niestety...

Gość do autoraaaaaaaaa
swietnie to opisales masz talent literacki, na serio, widze w Tobie perelke... moze zacznij pisac jakies felietony o Polsce i jej oszustwach, fajnie sie czyta, masz lekkie pioro i wiele racji w tym co piszezs pozdrawiam Cie:)

Gość Fallusia
hehe ;) Ale nie tylko w Polsce tak jest. Ja sobie w Dojczlandzie zrobilam ziazi - szukalam w necie tanich rowerow, weszlam na jakas outletowa strone, trzeba sie bylo zarejestrowac, to sie zarejestrowalam, jak sie czlowiek spieszy, to mysli- ot tak jak w kazdym domu wysylkowym, po co to czytac, chce ogladac rowery! No i po 2 tygodniach przyszedl rachunek do zaplacenia hehe - 200 euro. Na szczescie mam kolege prawnika, ktory mi szybko sfabrykowal list - od kancelarii, wiec powaznie - bo takie wyludzactwo, mimo ze niby czlowiek sam cos podpisal czy kliknal - nadal pozostaje wyludzactwem i nie jest dozwolone. I juz wiecej ponaglen nie bylo:P No a tak w ogole - do fryzjera chodze np. w Polsce. Bo jak tu pojde, to zaraz mi zaczna wciskac te swoje promocje, ze jak do ciecia wezme pasemka, to to, a jak do tego jeszcze suszenie, to tamto, tak ze ani sie czlowiek obejrzy, a zamiast 13 euro, ktore chcial wydac, robi sie z tego 50