Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kmieciuś

Tabuny ludzi przy porodach i badaniach ginekologicznych

Polecane posty

Czy mam prawo odmowic? Ostatnio badal mnie ginekolog (badanie na izbie przyjec) staly 2 polozne i lezala do mnie tylem dziewczyna pod ktg :/ koszmar..

Gość masz prawo odmówić
i jakie "zemściło", co, ten student, czy inna ciężarna się na ciebie obrażą i zaplanują odwet? :D a podczas pobytu w szpitalu przed porodem uwierz, będziesz musiała pokazywać krocze tyle razy dziennie tylu różnym osobom, że po paru dniach wyjdziesz bez majtek na ulicę i nie zauważysz :D

Gość masz prawo odmówić
a lekarzom i położnym odmawiać nie możesz i nie powinnaś możesz żądać wyrzucenia z gabinetu/sali studentów stażystów

bardzo sie tego krepuje... to moja 1sza ciaza i mam nadzieje ze ostatnia.. prawda jest taka ze kobieta ma przeyebane.. a co powiesz o tym ze mnie bada ginekolog a dupa pod ktg lezy do mnie zwrocona tylem glowy wiem ze nic nie widziala NO ale jaka swiadomosc...

Gość masz prawo odmówić
wypiertallać skurfysyny zayepane bo jak wstane to wyjepie na zgnity ryj

Gość a ja wam powiem...
badać cie powinien jeden lekarz( twojego wyboru, jeżeli się nie pasuje ci akurat ten który przyszedł na izbę przyjęć) dodatkowo niezbędna asysta( przy zwykłym badaniu ginekologicznym położną nie potrzebna) ale już na porodzie położna, ginekolog, neonatolog, i pielęgniarka neonatologiczna) jJa gdzieś miałam ile osób się patrzyło( chyba z 7 było obecnych) neonatologów interesowało tylko dziecko, ginekolog gapił się w okno, a kroczem zajęte były tylko położne( akurat dwie mi się trafiły)

Gość co za kulturka autorko
i taki ktoś ma wychowywać dziecko? obcą babkę, która pewnie też się krępowała, nazywasz dupą? że o reszcie słownictwa nie wspomnę :O a zresztą co ty, księżniczko, myślisz, że w szpitalu lekarze są tylko dla ciebie? oni tam mają ze 2 urządzenia do KTG, a takich jak ty setki, codziennie przyjmują minimum kilka nowych :O

glownym argumentem jest ze na kims sie musza uczyc ja mam 23 lata i ci studenci pewnie w moim wieku nie chce zeby jakis koles zagladal mi w kaske a po 2 jak czlowiek zostawia swoje cialo w danej akademii medycznej to za zycia dostaje za to kase a ja mam udostepic swoja naga dupe za darmo? a jak za 10lat pojde do takiego stazysty na badanie to mi krzyknie 100zł? a mialam na mysli ze moze jest jakas solidarnosc i jak wywale studentow to pozniej lekarz abo polozna beda wobec mnie chamscy itd....

kobieta przy takim badaniu powinna miec zapewniona intymosc a nie badac kogos jak weterynarz Przynajmniej powinien byc parawan.. Polskie szpitale.. Moze wreszcie usne...:(

co za kulturka autorko-od tego jaka bede matka to sie odsun bo napewno lepsza niz ty nie jestem ksiezniczka ale krepuje mnie takie zagladnie rozumiem ze Ty jestes przyzwyczajona do tego ze ci wszyscy zagladaja w krocze buziaczki pa:*

Gość o.....nie
To dlaczego z pacjentów BEZ ICH ZGODY, czy im się to podoba, czy nie robią sobie żywe środki dydaktyczne. Takie sytuacje są bardzo krępujące i frustrujące dla pacjentów i nie zdziwiłabym sie wcale, gdyby to zaowocowało jakimś echem protestu. Na upartego, nawet modele do pozowania, dostają za to kasę i do tego, muszą się na to zgodzić.

Gość co za kulturka autorko
głupia pizda z ciebie, tyle :D

Najlepsze jest to ze zadanie jednej z poloznych bylo psikniecie mi w kaske oceniseptem! O tak takie miala zadanie!! No coz od czegos trzeba zaczac :]

Gość Ja nie jestem w
ciąży ani nigdy nie byłam i też przeraża mnie ten brak intymności Przecież to straszne że tyle osób cię ogląda Ja cię rozumiem i mam nadz że jak już będę w ciąży to akurat wszyscy studenci i stażyści będą mieli wolne ;)

Przerazilo mnie to badanie przy dziewczynie podpietej do KTG Jestem juz na koncowce i czeka mnie cc.. nie bede nawet swiadoma ile osob wejdzie na sale operacyjna i co sie bedzie dzialo.. Szkoda ze tak jest w polskich szpitalach,przez to zabiera sie kobiecie 100%radosc z narodzin dziecka..

Gość Ja nie jestem w
skoro będziesz miała cc to może i dobrze, bo właśnie nie będziesz świadoma wszystkiego co się dzieje i kto się przewinie przez salę ;)

Gość a ile Ty masz lat?
12? Piszesz jak rozpieszczone dziecko

Widze ze sa tu panie ktore lubia jak im cala zgraja zaglada ja np lubie sie kawy napic :)

Gość ja miałam cc
i niestety byłam świadoma ile osób jest na sali a było ich 10:( wprowadzono mnie na sale i kazano się rozebrac tak przy wszystkich. Ja rozumiem ze może dla nich to chleb powszedni, no ale mogli przynajmniej tych studentów zaprosic jak już byłam na stole przykryta, studenci mają się uczyc - ok ale chyba nie muszą byc przy rozbieraniu się pacjentki co? To przecież nie jest przedmiotem ich studiów:)

Gość nie rob ze swoich dróg rozrodc
zych tajemnicy sagali. Ty sie moze i stresujesz, ale co to kogo - tym lekarzom przez rece przewija sie dziennie kilkadziesiąt takich paniuś i jakby mieli nad każdą się rozczulac, to kolejki do lekarzy byłyby jeszcze większe. Po porodzie tez nie bedziesz chciała pokazywac krocza? Mądrze jedna tu napisała, że tyle razy to zrobisz, że zapomnisz kiedyś i bez gaci na ulice wyjdziesz. Poród to jest fizjologia, norma, nic wstydliwego, jak i cała ciążą. stąd się biora ludzie na świecie i nie ma sie czego wstydzic. to co innego niz hemoroidy czy impotencja....

Gość Ja nie jestem w
normalnie szok, czy niektórzy nie potrafią zrozumieć, że nie każda kobieta chce być oglądana nago przez grupę ludzi, nawet jeśli jest to personel medyczny Poród jest stresującym przeżyciem, więc fajnie by było mieć choć trochę intymności, żeby się chociaż psychicznie lepiej poczuć

Gość 4tg56g6
Ja miałam i sn i cc. Po sn powiedziałam że już nigdy więcej nie urodzę w taki sposób. Na sali porodowej jeszcze tylko papieża Benedykta i Bin Ladena brakowała - a tak to pełny pakiet widzów.

Nie uwazam zeby to byla sprawa czystko fizjologiczna nawet suka jak sie idzie oszczenic to odchodzi na bok.. kobieta ma prawo czuc sie komfortowo i nie powinno byc tak ze wszyscy stoja i sie patrza. Co napisalas o rozbieraniu sie przy nich jestem w szoku... A to ze w czlowieku wytwarza sie pozniej obojetnosc - wierze w to - podejscie w ciul niech sie dzieje co ma dziac Ale tak byc nei powinno!

Gość nie rob ze swoich dróg rozrodc
czy wy nie rozumiecie - lekarze i obsluga medyczna to nie sa tacy zwykli ludzie jak na ulicy. Oni ogladaja gorsze rzeczy niz wasze kapska. Dla nich to jest taka praca, jak dla was nabijanie produktow na kase w biedronce. Nie ma sie tu czego wstydzic. co innego jakbys np. na rozmowie o prace nagle pokazala krocze wszystkim albo w tramwaju. ale personel medyczny itp to jest inna rzecz. A jak operują kogos, to zaglądają w niego jeszcze glebiej, wiec wstyd powinien byc większy i co, ten ktoś ma sie nie zgadzac?

Gość nierozumiem problemu
no dobra to jak ci studenci mają zdobywać wiedzę i doświadczenie? mówicie żeby ich wyprosić bo uważacie że co prosto po studich tylko z książkową wiedzą powinni zacząć sami przyjmować pacjentów? chcielibyście chodzić do takiego lekarza? przecież oni tam nie są dla przyjemności tylko po to żeby się uczyć i w przyszłości być dobrymi lekarzami

Gość akuratt
no przepraszam, ale parawan za którym pacjentka może "sama" rozebrać się i wejść na łóżko to powinien być i koniec ! A nie robić striptis i gimnastykować się na oczach tylu widzów !!! Rozbieram się NA OSOBNOSCI, położyć się pomaga mi JEDNA pielęgniarka czy położna i wtedy zabiera parawan. TAK powinno być !!! Niech to będzie chleb powszedni dla personelu med. ale do cholery nie jest dla pacjentki a chyba jej odczucia jako człowieka też się liczyć powinny, prawda ????!!!!

Gość Ja nie jestem w
Lekarze to są zwykli ludzie, i tak jak panie które pracują na kasie opowiadają sobie o klientach, tak oni gadają o pacjentach No i sorki jak nie chcę żeby ktoś się na mnie uczył, to chyba moja sprawa? To już egoistką nie można być?

Gość a ja ani razu bo ja nie
jak nie chcesz zeby sie na tobie uczyli to nie miej pretensji jak cie bedzie kiedys leczyl np. chirurg z malym doswiadczeniem....