Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 mieszkam we wspolnym,duzym domu....w ktorym ciagle smierdzi jajami,bo ciagle ktos je gotuje.Niemowie tu o Polakach,ale ta reszta-murzyn,Hindus,Rumuny maja w lodowkach tylko jajka.I tak dzien w dzien.O co kaman??? Jajka na sniadanie,jajka na obiad,jajka na kolacje..........Czy Wy tez to zauwazyliscie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 Mowa to o Wielkiej Brytanii oczywiscie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yiioiop Napisano Lipiec 18, 2011 Ale to faceci czy kobiety? Bo po jajkach jest spory wytrysk :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 faceci.....ostatnio wchodze do kuchni a tam 15 jaj lezy na blacie i czeka na usmazenie.....Zatkalo mnie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 no ale jajka sa zdrowe, o co kaman?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Lipiec 18, 2011 Jaja to zrodlo bialka i protein. Odchudzaja sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Lipiec 18, 2011 ZDZ --------> :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 moze i sa zdrowe ale WYRAZNIE napisalam ze jedza TYLKO jajka a no i chleb . zadnego miesa,ryb,zupy nic tylko jajka i jajka.to nie jest chyba normalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 mayor --> :D zrodlo najprostszego bialka, zawiera wszystkie skladniki mineralne i witaminy potrzebne do zycia, obniza cholesterol... mozna by wymieniac w nieskonczonosc, polecam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 moze to ze wzgledu na oszczedzanie? jajka sa bardzo pozywne, ale tanie jak barszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam konto w millennium b Napisano Lipiec 18, 2011 Jajka są tanie. Są może zdrowe, ale w zbyt dużych ilościach przestają takie być - jak wszystko zresztą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja uwazam ze taki Napisano Lipiec 18, 2011 jest taka dieta ze sie je duzo jajek, to odchudza ponoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 no przede wszystkim jajka zakwaszaja organizm Jezeli do tego jedza malo warzyw i owocow to pewnie maja wysokie pH organizmu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 nie mowiac juz o masywnych dawkach cholesterolu jaki sobie serwuja :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Lipiec 18, 2011 Brzydze sie jajami, gotowanego bym nigdy w zyciu nie zjadla, smazone juz lepiej ale i tak sie brzydze. Niech inni jedza, na zdrowie. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 bialko w nadmiarze obciaza nerki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 dopa maryna powiedz im o skutkach przedawkowania jajek to moze zmienia diete i w domu przestanie smierdziec :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Lipiec 18, 2011 Kiedys mieszkalam z Hindusami, to tez non stop, codziennie rano jaja gotowali. A jak wracali z tygodniowych zakupow w Tesco, to kupywali po 4 wytlaczanki jaj po 48 sztuk w kazdej. Moze jedza te jaja bo tak taniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 chrupiaca cheerio --> z tym cholesterolem zostale obalone juz dawno temu. jajka wlasnie obnizaja cholesterol.. podwyzszajac HDL (dobry cholesterol). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 http://www.mojemiasto.slupsk.pl/index.php?id=3931 polecam artykul :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 eee tam slyszalam o tym, ze stwierdzono, ze wczesniej przesadzono z iloscia cholesterolu jaka niby dostarcza jedno jajko Ale, ze niby jajka obnizaja cholesterol to piewsze slysze :D Skoronaukowcy pomylili sie wczesniej to niby jak im ufac teraz, ze niby jajka obnizaja ten cholest? Jak to mowil moj tata - najzdrowiej jesc wszystkiego po trochu i nie stolowac sie w fast foodach! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 no wlasnie o to chodzi ze kiedys sobie tak wymyslili z tym cholesteroem ale nigdy tak naprawde nie zostaly przeprowadzone badania w tym kierunku. za to ostatnie badania naukowe potwierdzaja, ze jajka obnizaja wlasnie cholesterol. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 no moze, ale to nie znaczy,ze mozesz sobie bezkarnie jesc 10 jajek dziennie zakwasizenia organizmu mozna sie dorobic Co do badan, to czasami mnie one smiesza, serio. Jednego roku mowia to, nastepnego okazuje sie cos innego. Wiele razy tak bylo. Jak np. ten mit z iloscia zelaza w szpinaku :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 a tam,nie chce mi sie gadac z nimi......kiedys Hindus zapytal mnie ile wydaje tygodniowo na jedzenie.no to mu odparlam ze ok 30 funtow (sama jestem) na to on wielkie oczy zrobil i powiedzial ze dla niego 10 to za duzo......szkoda slow......... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 no to juz rozumiesz czemu wpieprzaja jajka na potege. zdrowemu, mlodemu organizmowi jajka nie zaszkodza.. zreszta to w koncu ich sprawa. lepiej jajka niz mc donalds codziennie. ja rewelacjom na tematy zywnosciowe tez nie daje sie zwariowac, poza tym skoro mam wszystkie wyniki idealne to tym bardziej co mnie to tam obchodzi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio Napisano Lipiec 18, 2011 tak podejrzewalam, ze moze chodzic o oszczedzanie :D aspekt zdrowotny chyba do nich nie trafi w takim azie swoja droga jak on przezywa na tych 10F? z chlopakiem wydajemy ok 70F na tydz. a i tak uwazam, ze staramy sie robic oszczedne zakupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dopa Maryna 0 Napisano Lipiec 18, 2011 ten co akurat mnie pytal ile wydaje na jedzenie na szczescie juz tu nie mieszka.......ale mowie Wam jakie on mial odpaly czasami.....pil wode z kranu,w lodowce tylko jajka,chleb i mleko,nigdy nie kapal sie w domu (bral prysznic na silowni,ktora byla oczywiscie darmowa) i do zamka w drzwiach wkladal papier toaletowy bo myslal ze inni go podgladaja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 18, 2011 ja tez pije wode z kranu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m a d z 1 Napisano Lipiec 18, 2011 a moze chodzi o diete dukana - ostatnio jest bardzo popularna, a tam mozna jesc jajka (w zasadzie gdyby sie jadlo samo bialko byloby idealnie) i jest jednym z tanszych produktow w tej diecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach