Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwinnka9000000

Urząd pracy - pomocy

Polecane posty

Gość Malwinnka9000000

witam, chciałam się zapytać jak wygląda przyjmowanie ofert z urzędy pracy, tzn gdyby coś było i by zaoferowali to czy to jest już praca na 100% pewna czy to są tylko namiary na pracodawce i tam dopiero odbywa się właściwa rekrutacja czy coś? prosze pomóżcie mi, nie znam się na tym :(

Gość u la la la ......
to drugie

Gość I co teraz ?
tylko namiary

Gość jak ci coś zaproponują
i się zgodzisz to wypiszą tzw. skierowanie i idziesz z tym na spotkanie, a co będzie dalej to się dowiesz na miejscu.

Gość nena manna
niby na jakiej podstawie mają ci dać pracę w up? na twarz? oczywiście, to bardziej skierowanie na rozmowę do firmy

najpierw wzywają na rozmowę z pracodawcą i to on rekrutuje. Wzywają kilka/ kilkanaście osób i to pracodawca po przeprowadzonej rozmowie wybiera sobie pracowników. Także sama oferta z UP nie gwarantuje jeszcze pracy.

Gość Malwinnka9000000
dziękuje :)🌻 a chciałam się jeszcze zapytać co w przypadku gdy w UP przyjmiemy ofertę i poprosimy o te namiary a potem nie zjawimy się u pracodawcy. Czy to się liczy jako przyjęcie oferty z UP czy odrzucenie bo słyszałam że 3 odrzucenia to skreślenie z listy

Jak się nie pojawisz to będziesz się tłumaczyć w PUP. Gdybyś zrobiła tak 3 razy albo już w urzędzie odmówiła to wtedy cię wyrejestrują. Jeżeli dostałabyś tę pracę to musisz się sama wyrejestrować, w PUP tego za ciebie nie zrobią.

Gość Malwinnka9000000
dziękuje :)🌻

Proszę.