Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaffika1111

Koty

Polecane posty

Gość Kaffika1111

Hej wszystkim... Czy ktoś ma dobry pomysł na to co używać do kociej kuwety i było to względnie ekonomiczne? No i wygoda też się liczy:):) Czego uzywacie?

Gość ja uzywam zwirku silikonowego
worek starcza mi na trzy tygodnie,wprawdzie na opakowaniu napisane jest miesiac,ale juz po 3 tyg przynajmniej ja wymieniam bo"capi",wyjmujesz lopatka tylko bobki,mocz wsiaka w silikon nie pozostawiajac przykrego zapachu wiec odp wyjmowanie tego"zbrylajacego" sie moczu co jest w zwyklych piaskach,koszt okolo 22 zl

mozesz tez sypac polowe do kuwety tego silikonowego,wtedy na bank starczy ci na miesiac

Gość pogorria
Piasek, moim zdaniem lepiej się sprawdza niż żwirek, niedaleko kolo mnie jest górka z piaskiem i tam biorę zawsze dwa duże wiadra po farbie, które stoją na balkonie. Gorzej jest w zimie jak wszystko zamarznie.

Gość Kaffika1111
tak, właśnie czytałam o nim ze jest w sumie najlepszyale i najdroższy. Ja kupuje ten drewniany Cat's Eco plus, ładnie pachnie drewnem, fajnie sie zbryla, ale strasznie czepia sie kotom do łapek... Rano wstaje a kuleczek pełno w łazience i w przedpokoju. masakra:(

piasek? o matko jedyna to musi ci niezle capic w chalupie:o mi zwyklym zwirkiem capilo a co dopiero piach z podworka

Gość Kaffika1111
Ale piasek trzeba wyrzucac do kosza..wiec przy dwóch kotach musiałabym latac 3 razy dziennie ze śmieciami, albo znosic te zapachy leżące w koszu... Macie dobre rady, ale w każdym tkwi ta mała wada... Wolałabym wsypywac kupki do wc..

ten silikonowy sie nie czepia,i odpada te zbrylanie sikow,wiec roboty przy tym nie ma,a jak spojrzysz ile ci idzie na miesiac zwyklego( ja wymienialam kuwete co kilka dni) to wole kupic ten silikonowy i miec czysto w chalupie

Gość laleczka548
lubissz koty co nie ja no raczej mama jest weterynarzem więc znam sie na tym na Początku zaprzyjaźń sie z nim lub ją i potem

Gość Kaffika1111
Racja... piasek nie eliminuje zapachów... kiedys próbowałam Benka, ale kibel mi sie zapychał:) Mąż sie wytrzasał ze niedługo zacementuje kibel:) hi hi hi

ja wsypuje kupy do wc,nie ma problemu z silikonowym z tym,zreszta kup jeden worek to sie przekonasz sama

u mnie to dzialao sie to samo z kiblem po zwyklym zwirku,teraz w ogole nie pamietam momentami ze mam kota i kuwete,ten silikon jest rewelacyjny polecam ci naprawde go,koty mam od 15 lat wiec wiem co mowie:p

Gość Kaffika1111
u Ciebie 22 zł na miesiac(prawie) to u mnie wyszłoby 44 przy dwóch kotach... Sporo... Wiem, nie ma dobrze i tanio...ech..

mam trzy koty w domu i testowalam rozne zwirki ,najlepszy jest "benek" zapach ma lesny ,lawenda,klasyczny do tego neutralizator, niedrogo to wychodzi ok 20 zeta za wszystko,super sie zbryla.

no fakt,ja mam jednego kota...

Gość Kaffika1111
Ja teraz kolejny raz kupiłam worek.. O nie... WÓr:( 40l i troche sie pomecze zanim to zużyje, ale tym razem musze coś pomyslec o zmianie, bo to zaczynanie dnia od zamiatania mnie dobija:(

Gość Kaffika1111
no tak... jak mówiłam..Benek nie jest zły, fajnie się zbryla, ale moja ta starsza kotka tak sika, ze bryłeczka po taki siku ledwo przechodzi przez syfon:) hi hi hi... wsadzam szczotke i co? Kuleczka w syfonie nadal i do tego cała szczotka w cemencie:)

o iel masz kase na probe,wyprobuj ten silikonowy nie pozalujesz

przy silikonie w ogole odpada zbrylanie sikow,wyrzucasz tylko kupy

ja nie wrzucam do kibla,mam lopatke ,do woreczka i smietnik,bo juz nie raz zapchalam wlasnie kibel.:D:D;)

Gość Kaffika1111
dzięki , napewno spróbuje, ale one też sa różne.. czego uzywasz? Znaczy sie jaki to rodzaj, firma?

najlepszy jest Zwirek cats best oko plus bryłki można usuwax drogami sanitarnymi a do tego neuterlizator zapachów i nie smierdzi :)

Gość Kaffika1111
A Benek nie roznosi sie po domu? a ten silikonowy?

Gość Kaffika1111
Ale jak pisałam... ten Cat's eco plus czepia sie kotom do łapek...i roznosza po domu:(

Gość Piskowa drozyzna
Ja mam dwa koty.Utrzymanie ich tutaj( nie mieszkamy w kraju)kosztuje sporo.Jak ja tesknie za czasami gdy w Polsce piasek z piaskownicy przynosilam i sranko mialy za darmo.A tu teraz place ponad 20 polskich zlotych za woreczek piasku ktory statcza dla kotow na trzy dni :-(.

firma Hilton,albo taki zolty worek silikon bialy z niebieskimi kulkami,albo z lawenda z kulkami rozowymi,z glowy tez bedziesz miala zamiatanie i roznoszenie przez koty zwirku po domu

Gość rexona w
Zbrylającego nie można wrzucać do kibelka bo ten się zatyka. Oblepia rury! Tylko kosz na śmieci. Dlatego jest dość tani. Też kupuje cat best. Ostatnio kupiłam w Kauflandzie na promocji za 24 zł i miałam na dwa miesiące.

ten silikonowy po domu sie nie roznosi,tak jak pisalam wyrzucasz tylko kupy,o nic w sumie wiecej sie nie martwisz,rzecz jasna kupy do kibelka i tez nic sie nie dzieje( uzywam od poltora roku silikonu),na nic bym go nie zamienila

czepia się ? dla mojej singapurki właśnie się ten benek czepiał i łapki zranił :(

Gość Kaffika1111
ja kupiłam z allegro 40 l za 75 zł...starczy pewnie na pół roku... to jakies 185 zamiatań:):):) Dobrze wyrzuca sie do kibla, pachnie drewnem, ale to roznoszenie... chyba kupie kotom nieprzyczepne butki:)