Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serveterra

chorowałyscie na paciorkowca w ciazy?

Polecane posty

Gość serveterra

jestem w 7 mies ciazy, wykryto u mnie paciorkowca. mam pimafucin w globulkach i hiconcil w tabletkach. czy tą bakterie mozna calkowicie zniszczyc tym antybiotykiem ? boje sie o dziecko

Gość paaaciorrrkowiec
slusznie ze boisz sie o dziecko teraz jest bezpieczne , ale jakbys miala paciorkowca , to przy porodzie dziecko sie moze zarazic i dalej nie bede ci pisac przed porodem upewnij sie ze bakterii nie ma ja mialam i nie rodzilam sn bedzie dobrze

Gość serveterra
a to jest zawsze wskazanie gdyby wyszlo przed proodem ze znów mam ta bakterie do cesarki???? kurcze boje sie . a bralas jakies leki w ciazy?

ja miałam, przed samym porodem podano mi dożylnie antybiotyk, aby nie przeszło na dziecko ( miałam cesarkę), mimo to dzidzia miała podwyższone crp i również podano jej antybiotyk

Gość serveterra
ale co z ta cesarką? zawsze jest konieczna gdy jest paciorkowiec ?

paciorkowiec nie jest wskazaniem do cesarki. w dodatku nic nie da, ze sprawdzisz tydzien przed porodem czy nie masz juz tej bakterii bo nia sie bardzo szybko zaraza... ja mialam i rodzilam SN. niestety szpital zaniedbal podanie dozylnie antybiotyku i dziecko sie zarazilo... bylysmy 10 dni w szpitalu i mala dostawala dozylnie 2xdziennie antybiotyk. Po infekcji nie ma sladu, a teraz mala jest okazem zdrowia :) porozmawiaj o tym z lekarzem, musisz dopilnowac zeby na 4 godziny przed porodem podali Ci antybiotyk... jesli najpierw odejda wody to konieczne bedzie podanie antybiotyku tez dziecku nic sie nie martw, bo najwazniejsze ze o tym wiesz, gorzej jakbys nie wiedziala i musiala po tygodniu wracac z chorym dzieckiem do szpitala, w najgorszym przypadku zostaniecie z dzieckiem dluzej w szpitalu... bedzie dobrze :)

Gość serveterra
czytm ze dziecko moze miec nawet sepse lub zapalenie opn mozgowych to ejst straszne. mam nadzieje ze te leki które dzis dostalam mi pomoga i bakteria nie wróci. to dobrze ze to nie wskazanie do cc

najlepiej jest dostać antybiotyk przed samym porodem. lekarz na pewno zleci jeszcze badania przed samym porodem

do tych chorob dochodzi glownie w przypadkach keidy sie nie wie o paciorkowcu i dojdzie do wysokiego CRP, jesli sie szybko zareaguje wszystko bedzie dobrze :) najwazniejsze ze o tym wiesz, w szpitalu dzien po porodzie i tak sparwdza czy nie masz paciorkowaca, jesli masz zbadaja malucha i jesli bedzie mial podwyzszone CRP podadza antybiotyk. bedzie dobrze nie czytaj juz o tym... wiem jak aj to strasznie przezywalam i nic to nie dalo :/