Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketess

jak wspominacie cesraskie cięcie?

Polecane posty

Gość ketess

obawiam się ze mnie to czeka:( to moj 1 poród i bardzo sie boje, nie wiem które znieczulenie wybrac. boje sie bólu

ja się śmieję, że byłam w SPA. Mam porównanie z porodem naturalnym- zdecydowanie wolę cesarkę- szybko, prawie bezboleśnie.

Gość nic takiego
ja super , naprawde, ogolnie bolalo mnie tylko jakies 10min po zabiegu , potem dostalam kroplowe i nic nie czulam zadnego bolu

Gość mam porownanie rowniez
i cc dla mnie najlepsze ,fakt pozniej 2 dni chodzilam skulonaale porownac z porodem sn to pestka

nie mam porównania bo miałam tylko cesarkę ale wspominam pozytywnie. to anestezjolog decyduje o znieczuleniu... ja miałam ogólne

ja po 15 h prób naturalnego porodu miałam cc i uwierz, że było to dla mnie zbawienie bo ból był masakryczny :/ pozdrawiam ;)

Gość juz sie boje
a powiedzcie czy waga dziecka wskazujaxa na 4 kg albo ciut wiecej jest wskazniem do cesarskiego ciecia?

Gość diab11
Ja bym obawiała się porodu sn, a nie cc :)

Gość juz sie boje
szczerze wole porod sn , to moja pierwsza ciaza, ale jak moja bratowa po cc nie mogla przez 2 tyg normalnie funkcjonowac, jeszcze cos jej spierniczyli i 2 raz musieli ja rozcinac bo sie zakazenie wdalo to wole sn

Gość wnioskuje......
2 tydodnie chodizlam zgieta w pol...cc to nic przyjemnego ale jak pomysle o bolu sn to wole juz bol cc......

Gość ja wspominam ....
to jak malutki zabieg, mało co bolało, po 5 godz od cc najgorsze było wstanie ale potem juz luzik, normalnie funkjonowałam i mały ból czuła, rana megggga szybko sie zagoiła. polecam polecam !!!

Gość stodorotka
a spalyscie czy bylyscie przytomne? czy boli jak przecinaja brzuch i wyciagaja dziecko>

Gość MIKUSIA 8787
Ja rodzilam normalnie przez kilka godzin,az zakończono poród cesarką. Jakbym miala wyvierac to już bym wolała cc przy kolejnym porodzie. Szybko doszlam do siebie, z opowieści myślalam ze bedzie gorzej.. Ja miałam znieczulenie w kregosłup,byłam świadoma co sie dzieje w koło,widziałam córeczke odrazu jak ja wyjęli :) Nic nie jest czuć, tylko napoczątku jakby cię ktos miział delikatnie po brzuchu:) A potem kompletnie nic nie ma sie czego bać!! :)

ja miałam cc po usilnych próbach personelu żebym urodziłą sn bo małą nie chciałą wyjść :D i dobrze,bo chociaż z usg wychodziło ponad 4kg i to pierwsze dziecko to ani słowem nie wspomnieli o cc wcześniej...tylko mineło pare gozin już o przebicia pęcherza i małą w czasie skurczu podobno(jak baali) nic się nie ruszała no i cc było... ja bardzo obrze zniosłam cesarke,tak ogólnie mówiąc ;) pierwsze wstanie było najgorsze,ale póxniej było już tylko lepiej :) dopóki nie zdjęli szwu to rana troche ciągneła,zresztą jak cc miałąm po południu to następnego dnia rano przynieśli córke,na obchodzie wykąpali i przebrali w moje ubranka,z wyjatkiem tego, że w szpitalu nie mialam pokarmu to po przyniesieniu córki musialam już się nią do konca sama zajmować i caly czas byłą ze mną na sali :) po podaniu znieczulenia po kilku minutach anastezjolog sprawdzała igłą jak oczuwam ukłucia. czułąm jak mnie kłuje przy żołądku ale nei bolało,jak rozcinali to też nie bolało tylko było czuć takie "dziwne" szarpanie" ;) później jak minął efekt przeciwbólowych środków to nic mnie tak nie bolało jak skurcze zanim o cc zdecyowali .

Gość MIKUSIA 8787
gosiaczek 90 no po cesarce,biorąc pod uwage próby wstawania,ból przy chodzeniu,przy wstawaniu,przy podnoszeniu dzidzi ze swami..wszystko to jest Pikuś w porównaniu ze skurczami porodowymi..:) Wiadomo, trzeba sie nastawić na jakis ból podczas porodu, ale każdy jest inny i w indywidualny sposó go przechodzi, ale jak widać wszystkie z nas żyją!! ;) Choć sama mówiłam,że chyba nie przeżyje, jakoś do tej pory funkcjonuje hehe :P

Gość asdaaaaaa
Byłam przytomna, troszkę dziwne uczucie jak cię znieczulają i kładą... masz ochotę powiedzieć... "ej czekajcie, ja wszystko czuję jeszcze nie tnijcie"... i ... nawet nie wiesz kiedy cię przecinają, jak wydostają dziecko to czujesz takie bezbolesna szarpnięcia i potem słychać płacz (bezcenne wrażenie). Potem pokazuję ci małą. U mnie w szpitalu niestety nie kładli na pierś

Do już się boje - ja miałam 4 kg dzidzie i rodziłam naturalnie to zależy jakiej jesteś budowy .

Gość MIKUSIA 8787
do asdaaaaa JA TO TAK POWIEDZIALAM!!! :):):) Oni mnie kładą,już czuję,że nic nie czuję..;) tzncz w momencie ulga bo skurcze przesta ly być, a tu nagle czuję takie głaskanie po brzuchu A ja mówie: PANIE Doktorze,bo ja to jeszcze czuje!!..:) A on mi na to,ze mam zamnkąc oczy i że będę czuła smeranie,ale ja nie zamknęlam,za 5 min usłyszalam i ujrzałam już swoje maleństwo!! :)

Gość MIKUSIA 8787
Autorko a czemu sie obawiasz ze bedziesz miala cc?? Wskazania to tylko złe ułożenie płodu bądz choroba matki,która by zagrażala zdrowiu i życiu swojemu jak i dzidziusiowi podczas porodu sn. W innym wypadku wszystko " wychodzi w praniu..":) Tj w moim i niejednej rodzącej A co do znieczulenia to nie wiem,czy można sobie decydowac i wybierac..Zresztą o tym decyduja lekarze,jęsli jest potrzeba do znieczulenia ogólnego,to tak jest, Z rególy znieczulenie przy cc od pasa w dół