Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati pati20

syn niechce jesc mleka!!!!

Polecane posty

Gość pati pati20

witam mam nastepujacy problem od 5 dni moj 11 miesieczny synek nie chce jesc mleka modyfikowanego a jeszcze zanim przestał to potrafil jesc po 250 ml mleka z kleikiem a od kilku dni jak widzi butelke to odpycha rekami... prubowalam dawac kaszke wieloowocowa zamiast mleka na kolacje i sniadanie i niechce... jedynie jak mu ugotuje parówke to zje kupuje mu takie dla dzieci, kanapke tez zje i obiadek czasem ale martwi mnie ze niechce jesc mleka... przestal juz na stale czy jeszcze bedzie kiedys chciał ? niewiem kupilam nawet dzis mleko modyfikowane o smaku waniliowym i tez niechce... prosze o rade inne mamy i co w tym wieku powinnam mudawac do jedzenia zamiast mleka i wiogule co w takim wieku dajecie dzieciom?:)

Gość clasdjmolamka
daj mu jogurt lu twarożek, może później mu wróci ochota na mleko

Daj mu normalne mleko ,mój w tym wieku pił kakao z normalnym mlekiem a nie modyfikowanym.

Gość pati pati20
sprubuje dac normalne ,m yslalam ze jeszcze za wczesnie na zwykle mleko, a jakie kakao ? i ile % mleko?

Gość grrrr........
dobrze myslalas.... za wczesnie na "normale" mleko.... ale prUbuj ;)

Gość mamy pomożcie mamie
może spróbuj łyżeczką? mój ma 9 m-cy i od trzech miesięcy już nie je z butelki

Moja córka ma 11mc, a od 5miesięcy nie chce mleka, podaje jej raz na dobę na spiocha około 22. Podaje jej kakao na krowim mleku w niekapku, je serki, twarożek. Popija krowie mleko ze zwykłego kubka-przygotowane dla mnie :-) Próbuje wszystko, to co my jemy. Poza tym je obiady gotowane w domu, nie tknie niczego ze słoiczka, żadnych kaszek. Rosnie i rozwija się prawidłowo.

mój jak miał 13 miesięcy to tez całkiem odrzucił mleko, nie ma mowy o mleku modyfikowanym, smakowym, krowim, kakao, kawie ince z mlekiem, budyniu, płatkach z mlekiem, owsiance, kaszce niczym takim. je ser biały, jogurt, serek homogenizowany, czasem ale bardzo rzadko ser żółty i na tym właściwie się kończy jego kontakt z nabiałem. ja sama odrzuciłam mleko jak miałam niecałe 3 miesiące :P i tu dopiero był dylemat bo co dać do jedzenia takiemu szkrabowi jak sklepy puste??? mama gotowała mi na mleku krowim delikatny budyń i tylko to jadłam. do dziś dnia mleka nie dotknę! a budyń uwielbiam :) co do kakao - to ja spróbowałabym zwykłe kakao zrobić. a mleko 1,5-2% wystarczy.