Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopot12

siny noworodek

Polecane posty

Gość kłopot12

moje dziecko prawie trzymiesięczny noworodek wygina się w łuk w druga stronę i przy tym robi sie cały czerwony prawie siny,po chwili to mija. trzyma wtedy głowke bardzo sztywno jak by sie chciał przegiąć. co to moźe być?

Gość żołnierzyki?
robi kupke?

Gość Gosiaczkowo
noworodek to już dawno nie jest Mnie to wygląda na wzmożone napięcie mięśniowe. A co pediatra mówi?

Gość kłopot12
robi kupkę, ma temperaturę 36.2

Gość to odpowiem tak...
Również mi się to kojarzy ze wzmożonym napięciem mięśniowym. Pediatra może dać Ci skierowanie do neurologa.

Gość kłopot12
to się stało jakieś pare minut temu i nie wiem co robić. dziecko po wszystim zasnęło i spi jak gdyby nigdy nic

kolezanki maluch tez tak robil... pediatra kazal wykonywac cwiczenia. Klasc malucha na kolanach z nozkami opartymi o kaltke piersiowa rodzica i rekami dociskac glowke malucha do jego klatki piersiowej... musisz koniecznie o to zapytac pediatre, bo im szybciej tym lepiej!!!

Gość kłopot12
moje dziecko ma 3 tygodnie a nie miesiące

Gość a ja wam powiem...
W takim razie to na pewno nie wzmożone napięcie mięśniowe bo u noworodka jest naturalne. Czy to się zdarzyło tylko raz?

Gość Zespol napiecia miesniowego
i byc moze towarzyszacy mu bezdech. Idz do neurologa zamiast siedziec na forum. Takie dzieci sa rehabilitowane.

Gość asdfdsa
ja leżąc po porodzie z własna coreczka na sali -nagle słysze przeraźliwy krzyk kobiety płacz i ratunnnnku lekarza wpadli lekarze połozne itd dziewczyna sie darła ze sie z dzieckiem cos dziej ze sine całe , a ono kupke robiło prezyłosie i siniało bo ma cienka skórke i cała krewke z podspodu widać :) no szok fakt była młodziutka 17 lat miał a sie kobitka wystraszyła

Gość amoza
obserwuj dziecko, jeżeli ktorys objaw będzie się powtarzał(bo z tego co zrozumiałam widziałas to 1 raz?) znajdz neurologa w twojej okolicy koniecznie dziecięcego i idz z dzieckiem. Najlepiej jezeli udałoby Ci się nagrac to co Cię niepokoi.

Gość Ewela_19
Jak dziecko się wypróżnia to się zgina do przodu (kuli się). Jeśli wygina się w tył (w łuk) i jego ciało sztywnieje w tej pozycji to na 100% jest to zespół wzmożonego napięcia mięśniowego. Idź do neurologa.